آبان تتر
دانستنی ها

این موجود کوچک و دوست‌داشتنی مرگ‌بارترین گربه جهان است

گونه‌ای گربه آفریقایی کوچک مرگ‌بارترین گربه دنیا است که اگر آن را در جاده‌های حومه شهر ببینید، احتمالاً با گربه خط‌دار معمولی اشتباه می‌گیرید.

صبح بخیر _ گربه پاسیاه (Felis nigripes) مرگ‌بارترین گربه جهان و کوچک‌ترین گربه آفریقا است. این جانور کوچک بین ۱ تا ۲ کیلوگرم وزن و ۳۵ تا ۴۳ سانتی‌متر طول دارد. جثه‌ی آن‌ها تقریباً نصف جثه‌ی گربه خانگی معمولی و تقریباً ۲۰۰ بار کوچک‌تر از شیر است.

گرچه گربه‌های پاسیاه کوچک هستند، موفقیت زیادی در کشتار طعمه‌های خود دارند. درحالی‌که نرخ کشتار موفقیت‌آمیز شیرها فقط ۲۵ درصد است، گربه پاسیاه در ۶۰ درصد از مواقع موفق می‌شود طعمه‌ی خود را از پای درآورد؛ بنابراین، پس از سگ‌ وحشی آفریقایی دومین شکارچی مرگبار راس هرم غذایی به‌شمار می‌رود.

به‌نوشته‌ی وب‌سایت آی‌اف‌ال ساینس، گربه‌های پاسیاه آفریقایی هر شب تا ۸ کیلومتر در جست‌وجوی غذا حرکت می‌کنند و تقریباً هر ۳۰ دقیقه یک بار طعمه‌هایشان را می‌کشند. آن‌ها هر شب موفق می‌شوند ۱۰ تا ۱۴ طعمه شکار کنند. گربه پاسیاه که همه‌چیز از جوندگان کوچک گرفته تا پرندگان و گاهی حشرات را شکار می‌کند، در حال شکار طعمه‌های بزرگ‌تر از خود مانند خرگوش کیپ نیز مشاهده شده است.

گربه پاسیاه جانور شب‌گردی است که در مراتع خشک و شنی جنوب آفریقا زندگی می‌کند و به‌دلیل ساختار بدنی خاصش، بالارونده‌ی قهاری نیست. این گربه در طول روز در لانه‌های متروک یا تپه‌‌ی موریانه‌ها پنهان می‌شود.

گربه‌های پاسیاه صدای بسیار بلندی دارند، انفرادی زندگی می‌کنند، در ۴ یا ۵ ماهگی مستقل می‌شوند و پس‌از‌آن فقط برای جفت‌گیری در‌کنار‌هم قرار می‌گیرند. گربه‌های نر در طول سال در منطقه‌ای به وسعت ۲۲ کیلومتر‌مربع پرسه می‌زنند؛ اما ماده‌ها در محدوده‌ای به وسعت ۱۰٫۳ کیلومتر حرکت می‌کنند.

african black footed cat 65103459ae10e645b292e188

درحالی‌که گربه‌های پاسیاه قبلاً در بیشتر مناطق بوتسوانا زندگی می‌کردند، اکنون تعداد آن‌ها در این کشور به‌حدی کم شده که سال‌ها اعضای وحشی آن دیده نشده‌ است.

تعداد گربه‌های پاسیاه وحشی نامشخص است؛ ولی تهدید زیستگاه، منابع، تله‌ها و طعمه‌های سمّی برای گرفتن شغال‌ها و گربه‌های وحشی آفریقایی این گونه را به حدی تهدید کرده است که در سال ۲۰۱۶ در فهرست گونه‌های آسیب‌پذیر قرار گرفت.

با جمعیتی درحال کاهش که تخمین زده می‌شود کمتر از ۱۰۰۰۰ باشد، گونه گربه پاسیاه درحال‌حاضر در بیشتر زیستگاه‌های کنونی خود تحت حفاظت قرار ندارد، درحالی‌که در بوتسوانا و آفریقای جنوبی شکار گربه‌ها ممنوع است.

میزان مرگ‌ومیر گربه پاسیاه در اسارت بالا است، بنابراین تلاش‌های حفاظتی روی پیشگیری از تخریب و حمایت از زیستگاه‌ها برای محافظت از جمعیت‌های باقیمانده و کمک به رشد گونه تمرکز دارد. امیدواریم پادشاه حقیقی گربه‌ها باقی بماند.

بیشتر بخوانید:

۳۰ حقیقت جالب درباره مورچه ها

منبع
زومیت

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا