روانشناسی

۷ نشانه که می گوید در یک خانواده سمی بزرگ شدید

خانواده سمی تا بزرگسالی هم تاثیر خود را روی ما خواهد گذاشت. عصبانیت، اضطراب، پنهان کردن احساسات واقعی و اعتماد به نفس پایین.

صبح بخیر _ خانواده سمی تا بزرگسالی هم تاثیر خود را روی ما خواهد گذاشت. عصبانیت، اضطراب، پنهان کردن احساسات واقعی و اعتماد به نفس پایین. متاسفانه، برخی از والدین موفق می شوند همه این ویژگی های منفی را به فرزندان خود منتقل کنند. خودخواهی و بی‌تفاوتی آنها نسبت به احساسات فرزندانشان تأثیر زیادی بر آنها در دوران کودکی می‌گذارد. در نتیجه، بچه ها شروع به انتقاد از خود می کنند، احساس درماندگی می کنند و در زندگی اجتماعی خود دچار مشکل می شوند. ما در این نوشتار ۷نشانه به شما خواهیم گفت که نشان می دهند شما در یک خانواده سمی بزرگ شده اید.

مروری بر این نشانه ها داشته باشید و اگر در مورد شما صدق می‌کنند، بکوشید از هر راهی که مقدور است به خودتان کمک کنید:

۱. از تاثیر دیگران روی خودتان می ترسید
اغلب اتفاق می افتد که خانواده های سمی از دستکاری روانشناختی برای کنترل سایر اعضای خانواده استفاده می کنند. این رفتار طبیعی نیست و به آزار عاطفی تبدیل می شود و می تواند باعث شود که احساس کنید کمتر به اطرافیان خود اعتماد دارید.

۲. در تعاملات اجتماعی و اعتماد به دیگران مشکل دارید
وقتی فردی در یک فضای متشنج، بزرگ می شود، دچار مشکل بی اعتمادی می شود. برخی از والدین ممکن است نتوانند حمایت لازم را برای فرزند خود فراهم کنند، و در سناریوی دیگر ممکن است فردی در خانواده ای زندگی کند که احساس می کند همیشه باید مراقب باشد. بعدها این احساس حال‌تان را بد خواهد کرد. در نهایت ممکن است در اعتماد کردن به آدم‌ها مشکل داشته باشید.

۳. مدام احساس ناکافی بودن دارید
کودکانی که در یک محیط سمی بزرگ می شوند ممکن است دائماً احساس کنند که همیشه به اندازه کافی خوب نیستند یا حتی بی ارزش هستند. والدین آنها ممکن است همیشه خواسته های بیش از حد از آنها داشته باشند و اگر انتظارات‌شان را برآورده نمی کردند آنها را سرزنش می کردند. این افراد اصولاً عزت نفس پایینی دارند و از. خودشان مراقبت نمی کنند. به همین دلیل است که کوچکترین اشتباه یا شکست می تواند آنها را به هم بریزد و منجر به عصبانیت شود. رفتار افرادی که عزت نفس پایین دارند را بشناسید.

۴. از خودتان زیاد انتقاد می کنید

عزت نفس پایین که توسط والدین سمی ایجاد می شود، باعث می شود کودک احساس احمق بودن، بی لیاقتی و بی ارزشی داشته باشد. چنین فردی در هر کاری که انجام می‌دهد، از خود انتقاد می‌کند، تردید می‌کند و افکار ثانویه دارد. آنها پذیرفته‌اند که بدتر از دیگران هستند و این باعث رنج روحی آنها می‌شود، اما نمی‌توانند شرایط را تغییر دهند، زیرا حمایت روحی لازم را دریافت نمی‌کنند.

۵. احساسات خود را نادیده می گیرید
والدینی که به صورت کلامی یا فیزیکی آزاردهنده هستند، احساسات فرزندان خود را نادیده می گیرند. علاوه بر این، اگر کودکان سعی کنند احساسات خود را ابراز کنند، بدرفتاری بیشتری از سوی خانواده می بینند. در نتیجه، بچه ها عادت می کنند که درد، رنجش و عصبانیت خود را پنهان کنند. آنها در ادامه مسیر زندگی خود، ممکن است به احساسات دیگران بیشتر از احساسات خودشان اولویت بدهند.

۶. همیشه احساس می کنید درمانده هستید
گاهی اوقات والدین سمی از پذیرفتن فرزند خود به عنوان یک فرد بزرگسال خودداری می کنند. مهم نیست که یک کودک چند ساله شود، این والدین سمی ممکن است همیشه سعی کنند با آنها مانند یک کودک درمانده رفتار کنند. آنها می خواهند کنترل و فرماندهی کنند و اگر با مقاومتی روبرو شوند، با رفتاری توهین آمیز رفتار می کنند تا فرزندشان احساس گناه کند.

اگر کودکی اجازه نداشته باشد خودش تصمیم بگیرد، حریم خصوصی او مورد تهاجم قرار گیرد، و احساس کند فردی مستقل نیست، سلامت روانش آسیب می بیند. این آدم‌ها در آینده دچار اضطراب می‌شوند، از شروع کار جدید بترسند و نمی‌توانند در جامعه جا بیفتند.

۷. اغلب احساس اضطراب دارید
کودکانی که از خانواده‌های سمی هستند اغلب دچار اختلالات اضطرابی می‌شوند. این به دلیل بی ثباتی خانواده، بدرفتاری روحی و جسمی و نبود امنیت اتفاق می افتد. کودکان مبتلا به اضطراب با مشکلاتی در تمرکز مواجه می شوند و ممکن است احساس تحریک پذیری، بی قراری، نگرانی و تنش را تجربه کنند.

بیشتر بخوانید:

چگونه در جمع با دیگران آداب معاشرت درستی داشته باشیم

منبع
خبرنامه

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا