روانشناسی

۶ علامت که نشان می‌دهد «حالتان» با رابطه‌تان خوش نیست

باور کردن‌اش شاید کمی سخت باشد؛ اما آدم‌های زیادی هستند که به رابطه‌های اشتباه ادامه می‌دهند زیرا دچار این بدفهمی شده‌اند که همه رابطه‌ها افسرده‌کننده است و شادی را کم می‌کند.

صبح بخیر _ باور کردن‌اش شاید کمی سخت باشد؛ اما آدم‌های زیادی هستند که به رابطه‌های اشتباه ادامه می‌دهند زیرا دچار این بدفهمی شده‌اند که همه رابطه‌ها افسرده‌کننده است و شادی را کم می‌کند. اما ما با شما ۶نشانه را در میان گذاشته‌ایم که می‌گویند از رابطه‌تان دل خوشی ندارید. اگر این نشانه‌ها را دیدید، به رابطه‌تان بیش‌تر فکر کنید و اگر لازم است کمک بگیرید.

فرق هست بین اینکه حقیقتاً از رابطه‌ای که دارید شاد باشید تا اینکه فکر کنید که شاید هستید. گاهی ما در روابط‌مان خودمان را قانع می‌کنیم که همه چیز خوب است، اما در اعماق وجودمان، اینطور نیست. ما نشانه‌ها را نادیده می‌گیریم، احساسات‌مان را نادیده می‌گیریم و تظاهر می‌کنیم که همه چیز گل و بلبل است.

 اما گاهی حتی حال‌مان برای خودمان هم گنگ است، مگر آنکه نشانه‌ها را دنبال کنیم..

۱.مدام به دنبال کسب تأیید هستید

رابطه یک جاده دو-طرفه است. یعنی عشق بدهیم و عشق بگیریم، حمایت کنیم و حمایت بشویم و تأیید کنیم و تأیید بشویم. اما، اگر احساس کرده‌اید که مدام به دنبال کسب تأیید نفر مقابل رابطه‌تان هستید، احتمالاً یعنی زیاد از این رابطه شاد نیستید. روان‌شناسی نشان می‌دهد که اگر از رابطه‌مان راضی باشیم، بدون آنکه مدام به دنبال کسب اطمینان باشیم، احساس امنیت و مورد تأیید بودن می‌کنیم. این امر محصول فرعی بودن در رابطه‌ای ارضا‌کننده و سالم است. اما اگر همیشه به دنبال این هستید که تأیید طرف مقابل را به دست آورید، یعنی ناامنی‌ها و نارضایتی‌های پنهانی در رابطه دارید.

۲.همیشه روی حالت تدافعی هستید

در رابطه بودن مثل هم‌تیمی بودن است. شما قرار است که همدیگر را حمایت کنید، نه آنکه مدام بحش کنید و سعی کنید که از رفتارهایتان دفاع کنید. اگر متوجه شده‌اید که دائماً در حالت دفاع از خودتان هستید، نشانه واضحی است از اینکه اوضاع خوب نیست. شاید به هم اعتماد ندارید یا همدیگر را درک نمی‌کنید یا شاید احساس می‌کنیم قضاوت می‌شوید یا بیش‌تر از آنکه باید مورد قضاوت هستید.

تیک تان هان، راهب بودایی، درباره عشق گفته است: «دوست داشته شدن یعنی احساس بودن کنید.» بنابراین اگر رفتارها و واژگانی که شریک زندگی‌تان بروز می‌دهد، به شما احساس دیده یا شنیده شدن نمی‌دهد، وقتش رسیده که به این مسئله رسیده کنید.

۳.چیزهای کوچک اذیت‌تان می‌کند

در کلیت امور، چیزهای کوچک نباید آزاردهنده باشد. اما اگر دریافته‌اید که مدام عادت‌ها و رفتارهای شریک عاطفی‌تان به شکلی افراطی آزارتان می‌دهد، احتمالاً نشانه نارضایتی عمیق‌تر از رابطه است. آموزه‌های بودا اغلب به ما یادآوری می‌کند که خشم و آزردگی به واسطه صرفاً رویدادهای بیرونی رخ نمی‌دهد، بلکه به واسطه واکنش‌های ما به این رفتارها رخ می‌دهد. همین اصل را درباره رابطه‌ها هم می‌توان به کار برد.

اگر مدام سر چیزهای کوچک غمگین می‌شوید – مثلا از اینکه شریک عاطفی‌تان یادش رفته آشغال‌ها را بیرون بگذارد یا لباس‌هایش را کف اتاق ریخته است – ممکن است بازتابی از ناراحتی‌تان از کلیت رابطه باشد.

هیچ‌کس کامل نیست و همه ما خصلت‌های آزاردهنده کوچکی داریم. اما این آزارهای کوچک می‌توانند به ناراحتی‌ها و فشارهای بزرگ‌تر منجر شوند.

۴. در گذشته زندگی می‌کنید

ذهن‌آگاهی به ما می‌آموزد که در لحظه حال زندگی کنیم. یعنی به جای زیستن در گذشته و نگرانی درباره آینده، اکنون و اینجا را دریابیم. اما اگر همیشه «روزهای خوب رفته» رابطه‌تان را به یاد می‌آورید. ممکن است نشانه‌ای باشد از اینکه حقیقتاً از این رابطه شاد نیستید. طبیعی است که روزهای اول رابطه برایتان خاص باشد، بهرحال اول آشنایی، اولین دوستت دارم و مرحله ماه عسل، یادآور خاطرات خوبی هستند.

اما اگر همیشه به عقب و گذشته بر می‌گردید و اکنون رابطه‌تان را با گذشته‌اش مقایسه می‌کنید، فکر می‌کنید که چه شکلی بود و چه تغییری کرد، احتمالاً نارضایتی دارید.

آیا فکر می‌کنید به دنبال ارتباطی هستید که دیگر انگار وجود ندارد؟ دلتان برای شیوه‌ای که شریک عاطفی‌تان با شما رفتار می‌کرد تنگ شده است؟ یا خیلی ساده از این رابطه رضایت ندارید؟ بهتر است که سعی کنید واقعیت‌ها را ببینید.

۵.حس می‌کنید خالی از احساسات شده‌اید

در نهایت رابطه باید منبع حمایت، عشق و شادی باشد. اما اگر مدام احساس می‌کنید خالی از احساسات هستید، نشانه واضحی است از اینکه چیزی در رابطه شما مفقود شده است. چه بحث و جدل‌های دائمی باشد و چه احساس درک نشدن یا صرفا فقدان پیوند عاطفی، این چیزها می‌توانند رابطه شما را تخریب کنند. مثل سوار شدن در قایقی سوراخ می‌ماند. مهم نیست که چقدر تلاش کنید روی آب شناور بمانید، هر لحظه می‌کنید که دارید غرق می‌شوید.

۶.با خودتان صادق نیستید

در آخر، نگاه کنید که چطور دارید زندگی می‌کنید. با خودتان روراست هستید یا دارید زیادی از خودگذشتی می‌کنید؟ در رابطه باشید یا نه، روراست بودن با خود، برای رضایت داشتن از یک زندگی معنی‌دار حیاتی است. اگر متوجه شده‌اید که دارید عادات، باورها یا رفتارهایتان را تغییر می‌دهید تا متناسب با قالب شریک عاطفی‌تان شوید، نشانه‌ای است از اینکه حقیقتاً از رابطه‌تان راضی نیستید. احتمالاً دارید احساسات واقعی‌تان را مخفی می‌کنید تا از درگیری اجتناب کنید یا شاید تظاهر می‌کنید از چیزهایی که حقیقتاً برایتان لذت‌بخش نیستید، لذت می‌برید چون شریک‌تان آن‌ها را دوست دارد.

همه این‌ها نشانه‌هایی است از اینکه با خودتان روراست نیستید. ایثار بخشی ضروری از هر رابطه‌ای است اما خط باریکی بین ایثار و از دست دادن فردیت و استقلال وجود دارد. هر فردی به خودی خوب ارزشمند و منحصربه‌فرد است. اگر رابطه‌تان باعث شده که اصالت‌تان از بین برود، وقتش رسیده پا روی تمرکز بگذارید و قدری فکر کنید.

بیشتر بخوانید:

۶ دلیل برای خطر رابطه مجدد با شریک زندگی سابق

منبع
راهنماتو

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا