روانشناسی

۱۰عبارت پرتکرار در مکالمات افراد «مشکل‌دار »

یکی از راه‌ها شناخت، توجه به واژگان افراد است. ۱۰عبارت هستند که می‌توانند نشان دهنده فردی که با او در حال تعامل هستید، شخصیت مشکل‌داری دارد. این عبارات را با هم در این مطلب مرور می‌کنیم.

صبح بخیر _  مسیریابی در تعاملات اجتماعی می‌تواند شبیه عبور از یک هزارتوی پیچیده باشد، به خصوص اگر فرد دچار مشکلات شخصیتی هم باشد. کلید فهم افراد پیچیده در انتخاب واژگان است. اغلب، برخی واژگان خاص، می‌توانند نشانه‌ای هشداردهنده باشند و به چالش‌هایی در زیرلایه شخصیت یک فرد اشاره کنند.

 اگر بدانید در کلمات یک فرد باید به دنبال چه واژگانی باشید تا بفهمید احتمالاً با آدم سرراستی طرف نیستید، می‌توانید یک سروگردن از خیلی از اطرافیان‌تان بالاتر باشید. در این مقاله ما ۱۰عبارتی را برایتان آورده‌ایم که می‌توانند به شما کمک کنند قدری در تعاملات با آدم‌ها محتاط‌تر برخورد کنید.

۱.همیشه…
در جهان پیچیده تعاملات انسانی، برخی عبارات می‌توانند نشانگان مشکلات شخصیتی باشند. یکی از این عبارات، «همیشه» است. افرادی که مشکلات شخصیتی دارند اغلب در بیان دیدگاه‌ها یا توصیف واقعیات به «قطعیت» متوسل می‌شوند. عباراتی مثل «تو همیشه این کارو می‌کنی»، «این اتفاق همیشه برام میفته» و شبیه این موارد، عبارات رایجی در میان افرادی هستند که دچار مشکلات نگرشی هستند.

استفاده از «همیشه» می‌تواند نشان‌دهنده تمایل افراد به عمومی‌سازی یک موقعیت باشد که اغلب منجر به بدفهمی و دعوا می‌شود. این امر همچنین می‌تواند نشانه‌ای از ناتوانی فرد در دیدن عقاید متفاوت یا ویژگی‌ای باشد که اغلب با چالش‌های شخصیتی مرتبط است.

یادتان باشد که بافت هم مهم است. اگر «همیشه» در سناریوهای منفی یا مواجهه‌ای، استفاده می‌شود، باید بیش‌تر مراقب باشید. اگر گه‌گاهی از این واژه در گفتار استفاده شود، ایرادی ندارد.

۲.حالا هر چی… یا چه فرقی داره…
همه ما در گفت‌وگوهای مستأصل‌کننده‌مان با «حالا هر چی» مواجه شده‌ایم. بعضی‌ها این عبارت را مدام استفاده می‌کنند. آن‌ها به جای آنکه به گفت‌وگو کمک کنند یا مخالفت‌شان را با رفتار سازنده مطرح کنند، اغلب به «حالا هر چی» قناعت می‌کنند. به خصوص اگر اوضاع بر وفق مرادشان نباشد این عبارت را استفاده می‌کنند. اگر این اصطلاح زیاد استفاده شود می‌تواند نشان‌دهنده فقدان حس همدلی و عدم اشتیاق فرد در برقراری گفت‌وگوی معنادار باشد. این عبارت می‌تواند به یک ضعف شخصیتی اشاره کند که در آن فرد ترجیح می‌دهد به جای آنکه بر سر اختلاف‌نظرها گفت‌وگو کند، گفت‌وگو را تمام کند. این افراد ممکن است از بحث و درگیری بپرهیزند اما با این کار اغلب به احساسات و دیدگاه‌های دیگران بی‌احترامی می‌کنند.

۳.به هیچ‌کسی احتیاج ندارم…
عبارت «به هیچ‌کسی احتیاج ندارم»، قطعاً می‌تواند نشانه‌ای از مشکلات شخصیتی باشد. استقلال ویژگی‌ِ شخصیتیِ بسیار ارزشمندی است اما پافشاری افراطی روی خود-اتکایی گاهی نشان می‌دهد که فرد توانایی همکاری یا کار کردن در قالب تیم را ندارد. وقتی این عبارت خیلی زیاد در گفت‌وگوها استفاده می‌شود، می‌تواند نشان دهد که فرد اشتیاقی برای برقراری روابط معنادار ندارد یا نمی‌خواهد کمک دیگران را بپذیرد. این رفتار می‌تواند ناشی از تجربه‌های گذشته یا یک بی‌اعتمادی ارثی باشد.

در جهان روان‌شناسی، این رفتار با برخی اختلالات شخصیتی مثل اختلال شخصیت مرزی مرتبط است که در آن فرد اغلب به احساسات دیگران بی‌توجه است یا هیچ حس مسئولیت‌پذیری‌ای ندارد.

اما یادتان باشد که این عبارت به تنهایی برای تشخیص اختلال در افراد کافی نیست. فقط یک قطعه از معمای درک شخصیت دیگران است.

۴.مشکل من نیست…
وقتی فردی مدام از عبارت «مشکل من نیست»، استفاده می‌کند، می‌تواند نشانه‌ای قوی از مشکلات شخصیتی او باشد. این عبارت به صورت کلی نشان می‌دهد که فرد علاقه‌ای ندارد مسئولیت رفتارش را بپذیرد. افرادی که مدام دیگران را متهم می‌کنند، ایرادات را گردن شرایط می‌اندازند یا حتی همه چیز را گردن قضا و قدر و سرنوشت می‌اندازند، مشکل مسئولیت‌پذیری دارند. ممکن است که برایشان سخت باشد که مسئولیت نقش خودشان در بد پیش رفتن اوضاع را بپذیرند. این فقدان خود-آگاهی می‌تواند ارتباط را با آن‌ها چالش‌برانگیز کند و ممکن است به تنش یا درگیری در روابط بین‌فردی منجر شود. یادتان باشد که همه ما گاه‌گاهی از خودمان سلب مسئولیت می‌کنیم، تکرار و بافت در این عبارت بسیار مهم است.

۵.بهت برنخوره، ولی…
بهت برنخوره، ولی …بخشی از مکالمه فردی است که ممکن است دچار مشکلات شخصیتی باشد. این عبارت اغلب پیش از توهین به افراد استفاده می‌شود. افرادی که مدام این عبارت را استفاده می‌کنند باور دارند که این عبارت به آن‌ها مجوزی می‌دهد تا عباراتی که می‌توانند برخورنده باشند را بگویند اما مسئولیت آن‌ها را برعهده نگیرند. این عبارت می‌تواند نشان‌دهنده فقدان همدلی یا توجه به احساسات دیگران باشد. ضروری است یادمان باشد که هر فردی ممکن است این عبارت را گاه‌گاهی استفاده کند. اما، استفاده مداوم از این عبارت می‌تواند گرایش فرد را به بی‌احترامی به احساسات دیگران نشان دهد که اغلب با چالش‌های شخصیتی مرتبط است.

۶.برام مهم نیست…
شنیدن «برام مهم نیست»، به صورت مکرر از افراد، می‌تواند دلسردکننده باشد و به یک ضعف شخصیتی اشاره کند. این عبارت، وقتی که مدام استفاده شود، می‌توان فقدان همدلی یا بی‌علاقگی فرد به احساسات، افکار و تجربه‌های دیگران را نشان دهد. شیوع «برام مهم نیست»، بالاست و وقتی که یک مسئله‌ای ما را آزار داده و نتوانسته‌ایم از پس آن بربیایم،این عبارت را استفاده می‌کنیم. اما این عبارت وقتی مسئله‌ساز می‌شود، که تحقیرکننده باشد. همه ظرفیت همدلی و درک را دارند. ام وقتیکه فردی مکرر از «برام مهم نیست» استفاده می‌کند، می‌تواند نشان دهد که او در ارتباط برقرار کردن با این ویژگی‌های انسانی مشکل دارد و رابطه را می‌تواند تبدیل به چالش کند.

۷.تو نمی‌فهمی…
عبارت «تو نمی‌فهمی» اغلب سدی در رابطه ارتباط است. این افراد به جای این که موضوعی را توصیف کنند یا شرح دهند، مدام به طرف‌شان می‌گویند، تو نمی‌فهمی. اگر این عبارت مکرراً استفاده شود، می‌تواند نشانه‌ای از مشکل شخصیتی باشد. این عبارت نشان می‌دهد که فرد اشتیاقی به اشترک‌گذاری احساسات و افکارش با دیگران را ندارد یا اینکه حقیقتاً فکر می‌کند دیگران نادان هستند. این عبارت می‌تواند در فرایند ساخت اعتماد دو طرف و درک مولفه‌های ضروری در هر رابطه‌ای سنگ‌اندازی کند.

۸.متأسفم، ولی…
در نگاه اول این عبارت شاید یک معذرت‌خواهی باشد. اما عبارت بعد از «اما» اغلب خلوص عذرخواهی را لکه‌دار می‌کند. وقتی این عبارت منظم استفاده شود، می‌تواند نشان‌دهنده یک شخصیت مشکل‌دار باشد. این عبارت نشان می‌دهد که فرد در پذیرش خطای خود مشکلا دارد و گرایش دارد که رفتارش را توجیه کند.

معذرت‌خواهی راهی برای حل و فصل سوء تفاهم‌هاست، اما استفاده بیش از اندازه، معذرت می‌خواهم اما، می‌تواند ارزش و اثرگذاری معذرت‌خواهی را کم کند. این عبارت می‌تواند یک قدم رو به جلو برای پذیرش خطا باشد، اما بلافاصله فرد یک قدم به عقب برمی‌دارد چون دارد رفتارش را توجیه می‌کند.

۹.من فقط باهات صادقم…
این عبارت اغلب به عنوان سپری در برابر یک توجیه بسیار سخت یا عبارت انتقادی است. وقتی شخصی مکرر این عبارت را استفاده می‌کند، می‌تواند نشان‌دهنده مشکلات شخصیتی باشد. صداقت یک ویژگی ستودنی و ارزشمند است اما وقتی که به عنوان عبارت توجیهی برای تحقیر کردن دیگران یا آسیب زدن به آن‌ها استفاده می‌شود، می‌تواند مشکل‌ساز باشد. افرادی که مرتب در پی انتقادشان، می‌گویند که من فقط صادقم، با همدلی مشکل دارند.

ضروری است که در ارتباطمان با دیگران صادق باشیم، اما همانقدر مهم است که محترمانه رفتار کنیم.

۱۰.تو خیلی زودرنجی…
این عبارت علامت قطعی یک شخصیت مشکل‌دار است. افراد اغلب این عبارت را استفاده می‌کنند تا احساسات و واکنش‌های فرد مقابل را بی‌ارزش کنند و نادیده بگیرند. این عبارت اغلب با پدیده چراغ‌گاز مرتبط است – دستکاری روانی که باعث می‌شود فردی که مورد آزار قرار می‌گیرد مدام نسبت به توانایی و احساسات خودش شک کند. این رفتار بسیار ناسالم و مخرب است و می‌تواند باعث لطمه عاطفی شود.

اگر فردی مدام به شما می‌گوید که خیلی حساس هستید، علامتی بسیار قوی است که نشان می‌دهد نمی‌تواند به شما احترام بگذارد یا احساسات شما را به رسمیت بشناسد.

بیشتر بخوانید:

چرا مردان تنهایی را دوست دارند؟

منبع
راهنماتو

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا