چگونه در جمع با دیگران آداب معاشرت درستی داشته باشیم
آداب معاشرت نشان میدهد برای دیگران ارزش و احترام قائل هستیم، توجه و فروتنی را ترویج میکند، به ما اعتماد به نفس میبخشد تا با موقعیتهای مختلف زندگی کنار بیاییم، کمک میکند در مورد رفتار خود فکر کنیم و برخوردهای ناپسند را کنار بگذاریم
صبح بخیر _ همه دوست دارند در آداب معاشرت با دیگران بهترین باشند و بدرخشند. اما سوال اینجاست نحوه درست آداب معاشرت در مهمانی و در جمع چگونه باید باشد؟
چگونه می توان یک فرد با کلاس و فهمیده باشید که دیگران شما را دوست داشته باشند و به شما احترام بگذارند. در ادامه همه مباحث را بررسی می کنیم با بیست درصدی ها همراه باشد.
آداب معاشرت با دیگران یکی از مهم ترین کارهایی است که هرکس برای ارتباط خوب باید بداند. در ادامه لیستی از رفتارهایی که باعث می شود شما محبوب و مورد تکریم دیگران قرار گیرید را معرفی می کنیم.
۱. آداب معاشرت با دیگران
احترام
اولین و مهم ترین چیز در برخورد با دیگران احترام است. احترام بعنی تجاوز نکردن به حقوق دیگران این حقوق می تواند مال، آبرو و … باشد. در اسلام هم به این مساله توجه ویژه ای شده است . پیامبر در حدیثی گفته اند: مسلمان کسی است که مردم از دست و زبان او در امان باشند. اگر دوست دارید مورد احترام و تکریم دیگران باشید خودتان هم در مقابل همین رفتار را با دیگران داشته باشید.
سلام احوال پرسی
سعی کنید در برخورد با دیگران سلام و احوال پرسی خود را با آرامش و شادی انجام دهید. زیرا علاوه بر اینکه این روحیه مثبت به طرف مقابل هم منتقل می شود باعث تحکیم پایه های روابط اجتماعی شما نیز می گردد.
کلام و سخن زیبا
شاید گفت بعد از احترام مهم ترین آداب معاشرت و برخورد با دیگران همین کلام زیبا و لحن بیان است. برای موفق شدن در این زمینه باید بر روی دو گزینه دقت بیشتری داشته باشید. اول اینکه سخن و حرف خوب بزنید و از کلمات زیبا و مناسب استفاده کنید. دوم اینکه لحن و بیان خوبی داشته باشید. به عبارت ساده تر سخنان خود را به درستی بیان کنید.
بهترین کار این است که قبل از سخن گفتن کمی فکر کنید و بسنجید که آیا این سخن مناسب این مکان یا این زمان هست یا نه؟ با این کار می توانید از بروز بسیاری از مشکلات جلوگیری کنید.
شوخ طبعی و مزاح
باید گفت شوخ طبعی هم آداب خاصی دارد. درست است که شوخی و مزاح باعث شادی و آرامش درونی است اما گاهی پیوندهای محکم را هم از بین می برد.
شوخی باید به گونه ای باشد که موجبات آزار و اذیت دیگران را فراهم نکند. همچنین باعث غیبت یا تمسخر دبگران هم نشود. باید اشاره کرد که شوخی بیش از اندازه هم وقار و اعتبار شخص را زیر سوال می برد.
شنونده خوب بودن
از دیگر نکات مهم در آداب معاشرت با دیگران این است که شنونده خوبی باشید. به جای تعریف از خود بهتر است دیگران را ترغیب کنید که از خودشان برای شما صحیت کنند.
متقاعد کردن دیگران
گاهی پیش می آید که شما می خواهید یک نفر را متقاعد کنید. در این صورت پیشنهاد می کنیم ابتدا از خواسته خود کمی عقب بنشینید و خواسته فرد مقابل را در نظر بگیرید سپس خواسته خود را مطرح کنید در این صورت علاوه بر رعایت احترام تاثبر و نتیجه بهتری هم خواهید گرفت.
نکات مثبت را ببینید
برخی اوقات مجبور هستید که حرف دل خود را به دیگران بزنید. اما چگونه می توان این کار را به بهترین شکل انجام داد؟ سرزنش و گلایه را بدون در نظر گرفتن نکات مثبت کنار بگذارید. پیشنهادد می کنیم ابتدا نکات مثبت را در رفتار و شخصیت دیگران بشناسید و آنها را تحسین کنید و سپس انتظارات خود را بیان کنید.
به دیگران دستور ندهید
متاسفانه خیلی از افراد در برخورد با دیگران خواسته های خود را دستوری بیان می کنند که این کار جالبی نیست. برای ارتباط و برخورد موثر با دیگران بهتر است خواسته ها در قالب یک پرسش بیان شود. به عنوان مثال آیا امکان داره فلان کار را برای من انجام بدهی؟ این کار علاوه بر زیبایی کلام، نفوذ بیشتری بر روی فرد خواهد گذاشت و فرد بیشتر ترغیب به انجام کار مورد نظر می شود.
قدردانی و تشکر
اگر دیگران برای شما کاری انجام دادند از آنها تشکر و قدردانی کنید. سعی کنید کاری انجام دهید که آنها را خوشحال و راضی کنید. حقوق و رضایت متقابل یکی از ارکان آداب معاشرت و برخورد با دیگران است.
راز دار باشید
برای داشتن یک ارتباط موثر با دیگران رازدار بودن و حفظ اسرار آنها یک اصل است. در غیر این صورت کسی از همنشینی با شما لذت نخواهد برد و از اعتبارتان کاسته خواهد شد.
۲- آداب معاشرت در مهمانی
یکی از آداب مهم آداب معاشرت در مهمانی است. دغدغه های خیلی از افراد اینکه در مهمانی چه رفتاری داشته باشیم و چه کارهایی انجام دهیم ؟
تهیه هدیه
سعی کنید در مهمانی ها دست خالی نروید. قبول دارم که این کار برای همیشه سخت و هزینه بر است. اما حداقل می توان برای مهمانی های یا مراسم مهم یا حتی کسانی که برای بار اول به دیدنشان می رویم این کار را انجام دهیم. این یک کار علاوه بر احترام به میزبان یک نوع تشکر و قدردانی هم هست. لازم نیست که هدیه بزرگ و هزینه بر باشد مهم انجام کار است.
تعریف و تشکر
از میزبان تعریف و تشکر کنید این کار علاوه بر انگیزه دادن به میزبان از استرس پذیرایی اش هم کم می کند. ایراد گرفتن و غرزدن به میزبان، کار پسندیده و مطابق آداب معاشرت نیست حتی اگر کم و کاستی هایی هم وجود داشته باشد.
زمان رفتن و ترک مهمانی
به موقع مهمانی بروید و به موقع مهمانی را ترک کنید. بیشتر وقت ها افراد به موقع در مهمانی ها شرکت نمی کنند این کار علاوه بر استرس و ناراحتی میزبان دیگران را هم عصبانی می کند و اعتبار را کاهش می دهد. همچنین ترک به موقع مهمانی به میزبان اجازه می دهد که آرامش و توان خود را باز سازی کند.
مراقبت از کودکان
مراقبت از کودکان و فرزندان کوچک برای برقراری یک مهمانی کمک زیادی می کند. کنترل بچه ها چه در غذا خوردن و چه در شیطنت های زیاد و بی جا به میزبان آرامش بیشتری می دهد.
نپرسیدن سوال های بی جا
لطفاً سوالاتی که میزبان را معذب می کند نپرسید. مثل اینکه چرا ادامه تحصیل نمی دهید؟ چرا بچه دار نمی شوید و … این سوالات نشان می دهد که شما در آداب معاشرت ضعیف هستید.
کمک کردن به میزبان
به میزبان در جمع آوری وسایل کمک کنید. این کار هم خستگی میزبان را کم خواهد کرد و هم نشانه تشکر و فهمیدگی شماست.
نداشتن حس کنجکاوی
با حس تجسس وارد اتاق های میزبان نشوید و بدون اجازه دست به وسایل شخصی میزبان نزنید.
اگر میزبان هستید سعی کنید حس راحتی به مهمان خود بدهید. طوری که احساس معذب بودن نداشته باشند.
شما هم به پاس احترام به دیگران مهمانی بدهید.
۳- آداب معاشرت در جمع
یکی از آداب معاشرت با دیگران رفتار در جمع است. اینکه وقتی در جمعی حاضر می شوبد باید چگونه رفتار کنید تا با کلاس و محترم به نظر آیید.
رفتار مودبانه
با دیگران مودبانه رفتار کنید و احترام همه جانبه بگذارید. احترام را ترویج بدهید.
مطابق مد لباس نپوشید
بر اساس مُد رفتار نکنید. برای ظاهر شدن در جمع لباس مناسب بپوشید. از پوشیدن لباس هایی که مناسب اندام شما نیست یا رنگ هایی که به شما نمی آیند پرهیز کنید. لباس باید شخصیت شما را بالا ببرد نه برای شما شخصیت جدید خلق کند.
داشتن ظاهری آراسته و مرتب
ظاهری آراسته و تمیز داشته باشید. خودتان را با ظاهری تمیز و آراسته متفاوت کنید، نه با لباس ها و چیزهای گران قیمت.
با صدای بلند صحبت نکنید
صدایتان بلند ترین صدای جمع نباشد. علاوه بر این غیبت و بددهنی و سخنان زشت از بدترین رفتارها در جمع است. سعی کنید آرام و ملایم صحبت کنید حتی در جمع های شلوغ. این کار نشان دهنده اعتماد به نفس شماست. همچنین بکار بردن کلمات دلنشین و لحن زیبا می تواند شما را در جمع ها بدرخشاند.
کنترل تلفن همراه
برای استفاده از تلفن همراه در جمع ها کمی محتاط تر برخورد کنید. به عنوان مثال اگر هر چند دقیقه یکبار تلفن همراه شما زنگ بزند و شما هم بخواهید پاسخ دهید عملاً آداب معاشرت در جمع را رعایت نکرده اید.
کنترل عصبانیت در جمع
در جمع عصبانیت خود را کنترل کنید. زمان هایی هستند که شما از فرد خاصی عصبانی و ناراحت می شوید. باید بتوانید خونسردی خود را حفظ کنید. نباید در حضور دیگران داد و فریاد بزنید. البته در خلوت هم این کار درستی نیست.
سوال از میزان درآمد یا سرمایه
در حضور جمع از میزان درآمد و سرمایه تان سخنی به میان نیاورید. حنی در مورد درآمد پدر یا همسر و … هم صحبت نکنید. علاوه بر این سوال از دیگران در مورد حقوق و میزان درآمدشان هم کار درستی نیست.
اگر نمی دانید تظاهر به دانایی نکنید
وقتی در جمعی هستید و صحبت در مورد موضوعی پیش می آید که اطلاعات شما در آن زمینه کم است. بهتر است که بگویید اطلاعاتی ندارم یا اگر دوست دارید ادامه بدهید از دیگران در این مورد سوال بپرسید.
۴- آداب معاشرت در غذا خوردن
باید سعی کنیم برای صرف غذا منتظر بمانیم تا همه اعضای خانواده جمع شوند.
در هنگام غذا خوردن نباید میز غذا را ترک کنید مگر در مواقع اضـطراری مانند رفتن به دستشویی و
یا داشتن حالت تهوع که با عذر خواهی میز را ترک کنید.
در سر میز غذا طوری باید مهمان ها قرار بگیرند که هیـچ دو مـــرد و هیچ دو زنی کنار یکدیگر قرار نگیرند. بهتر است زوج متاهل باید روبروی یکدیگر و زوج نامزد باید در کنار یکدیگر بنشینند.
در سر میز یا سفره بهتر است بزرگتر ها در راس و کوچکتر ها به ترتیب رده سنی در بعد قرار گیرند.
اگر چیزی می خواستید که دستتان به آن نمیرسید خـودتان سعی نکنید آن را بردارید بلکه از فردیکه به آن نزدیک است بخواهید که آن را به شما بدهد.
یا آرامش و حوصله غذا بخورید.
برای خنک کردن سوپ داغ به آن ندمید صبـر کنـیـد تـا خــودش خنک شود.
بهتر است قبل از صرف غذا دستمال سفره روی زانو گذاشته شود.
سعی کنید رومیزی را تا پایان صرف غذا تمیز نگاه دارید.
از این کلمات متشکرم و لطفا در میز غذا بسیار استفاده کنید.
لقمههای خود را کوچک برداشته و حتماً با دهان بسته غذا بجوید.
زمانی که غذایتان پایان یافت بشقابتان را به سمت جلو هل ندهید این عمل خلاف آداب معاشرت میباشد.
بهترین حالت برای نشستن بر روی صندلی راست و مستقیم است. هیچ گاه به جلو و یا به عقب خم نشوید.
۵- آداب معاشرت در کار
آداب معاشرت با دیگران حتی در محیط کار هم مهم است. شما با یادگیری آداب معاشرت در کار می توانید خودتان را حرفه ای تر و با کلاس تر نشان دهید. ارتباط مستقیمی بین کسب و کار و مردم وجود دارد. این رفتارها هستند که تفاوت با دیگران را ایجاد می کنند.
افراد را به یکدیگر معرفی کنید حتی زمانی افراد همدیگر را از قبل می شناسند.
دست دادن شاید یک حرکت ساده به نظر آید اما در واقع آداب، میزان اعتماد به نفس شما و حتی حسن نیت تان را نشان می دهد. پس دست دادن را فراموش نکنید.
از کلمات دلنشین برای تشکر استفاده کنید. «سپاسگزارم» و یا «لطفا» از کلماتی هستند که نباید از آنها غافل شد.
حرف دیگران را قطع نکنید. به عبارتی در وسط حرف دیگران نپرید.
بیشتر افراد صبر ندارند و دوست دارند سریع نظرات خود را بیان کنند. این کار از نظر آداب معاشرت صحیح نیست.
کلمات و جملات خود را عاقلانه انتخاب کنید.
استفاده از ادبیات غیر رسمی و بی ادبانه کاملا مردود است.
برای نوشتن یک پیام دقت کنید که غلط املایی نداشته باشید.
سعی کنید حتما یک بازبینی داشته باشد.
بدون اطلاع قبلی وارد اتاق دیگران نشوید حتی اگر در باز باشد!
غیبت کردن را کار خود حذف کنید به یاد داشته باشید غیبت کردن به شخصیت و اعتبار شما خدشه وارد می کند.
به حریم خصوصی دیگران احترام گذارید.
گوش دادن به مکالمات خصوصی دبگران خلاف آداب معاشرت است.
سعی کنید در بحث های سیاسی و مذهبی عقب بکشید و اعتقادات خود را برای محیط های دیگر بیان کنید.
وقت شناسی در محیط کار را فراموش نکنید.
باید به موقع سر کار و یا در قرار ها حاضر شوید. این نشانه نظم و ادب شماست.
در جلسات تلفن همراه خود را کنترل کنید . به عبارتی پیام رد و بدل نکنید و یا تماس نگیرید که این به منزله بی احترامی شما به دیگران است.
سعی کنید با توجه کامل به صحبت های دیگران گوش کنید و با آنها ارتباط چشمی برقرار کنید.