روانشناسیویژه/توضیح دار

چطور بچه‌های انعطاف‌پذیری رو تربیت کنیم

صبح بخیر  _برای فرزندت باغبان باش، نه نجار!

۱) عین یه گل که بهش نور میدی

+آب میدی، مراقبشی و به وقتش گل میده!، برای بچه محیط رو فراهم کن و اجازه بده که رشد کنه و شکوفا بشه. پس حق انتخاب بده، به جاش انتخاب نکن. مغز منعطف با انتخاب کردن‌هاست که شکل می‌گیره.

 

2)مغز در حال رشد بچه‌ها نیاز به محرک داره

 

+ تا اتصالات عصبی رو بسازه و مدارهای عصبی رو شکل بده، به نسبتی که در مورد مباحث مختلف باهاش حرف بزنی و از حال و هوا و احساسات مختلف براش بگی به انعطاف‌پذیری مغزش کمک کردی…

 

3) از چراهاش خسته نشو!

 

+ بچه‌ها دنیای سوالن و این سوالات ممکنه خسته کننده به نظر برسه، اما از حس کنجکاوی و دنیای پرابهامی که تجربه میکنن میاد، پس به نسبتی که به سوالاتشون جواب بدیم دنیا به چشم‌شون پیش بینی پذیرتر و واضح‌تر به نظر میاد و این واسه مغز خیلی خوبه.

۴) دست رو رفتارهاش بذار، نه شخصیت‌ش!

+ همون جریان که قبلا گفتم “اگه کار بدی کرد خودشو زیر سوال نبر، رفتارهاش رو هدف بگیر”. مثلا به جای گفتن عجب پسر/دختر بدی هستی!، بگو؛ پرت کردن اون چیز کار درستی نیست، ممکنه به کسی بخوره و ناخواسته به کسی یا چیزی آسیب بزنی.

۵) کمکش کن که از تو کپی کنه!

سه روش دیدن، بازی کردن و تقلید کردن الگوی اصلی یادگیری بچه‌هاست و به اونها احساس تسلط میده، پس شرایط رو مدلی فراهم کن که کارهای چالش‌زا (از تمیز کردن اتاقش تا هرس علف‌های هرز یا…) رو مو به مو ازت کپی کنه. هرچی بیشتر یاد بگیره مغز منطعف‌تر میشه…

۶) اجازه بده دنیا و آدم‌هاش رو ببینه!

خلاصه‌ش میشه اینکه دیدن آدم‌ها، چهره‌ها، لهجه‌‌ها و زبان‌های مختلف به سیم کشی مغز حسابی کمک می‌کنه و ساده‌ترین مسیر کم کردن نژادپرستی هم هست.

۷) به وقت تلاشش‌، یه گوشه وایستا و تشویقش کن!

به زبان ساده؛ به نسبتی که به جای بچه و برای بچه مشکلات زندگی‌ش رو حل کنیم از شایستگی‌ش کم کردیم و به نسبتی که وایستیم و تشویق‌ش کنیم که خودش کوشش و خطا کنه و بره جلو، به انعطاف‌پذیری مغز و توانمندی‌هاش اضافه کردیم.

مخلص کلام اینکه مشخص شده؛

+ هر موقع آدم‌ها تو مسیر یه کاری دست و پا میزنن و مرتکب خطایی میشن فعالیت‌های مغزی‌شون هم بالاتر میره. در مقابل، وقتی کاری رو بدون خطا انجام میدن، شاهد کاهش فعالیت‌های مغزی اونها هستیم…

پس به بچه‌ها اجازه اشتباه کردن بدید، زیاد!

بیشتر بخوانید:

تاثیر کمک پدر در کارهای خانه بر تربیت فرزندان+فیلم

 

منبع
آخرین خبر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا