روانشناسی

ضعف شخصیتی چیست؟ اگر این رفتارها را از خودتان نشان بدهید شخصیت ضعیفی دارید

ضعف شخصیتی چیست؟ شاید این سوال برای شما هم پیش آمده باشد و بد هم نیست چون اگر در مورد عادات رایجی که شخصیت شکننده یا ضعیف را نشان می دهند، یاد بگیرید می توانید به تقویت شخصیت خودتان کمک کنید.

صبح بخیر _ یک شخصیت قوی اغلب دارای اعتماد به نفس، انعطاف پذیری و استقلال است، اما افراد دارای شخصیت ضعیف تر ممکن است عاداتی از خود نشان دهند که ناامنی یا مشکل در مدیریت چالش ها را برجسته می کند. این عادات می تواند بر زندگی شخصی و حرفه ای آنها تأثیر بگذارد و مانع از پیشرفت آنها در موقعیت ها یا روابط دشوار شود. در حالی که توجه به این نکته مهم است که ویژگی های شخصیتی سیال هستند و می توانند در طول زمان تغییر کنند.

ضعف شخصیتی چیست و چه نشانه هایی دارد؟

در صورتی که نشانه های زیر را در خودتان یا افراد دیگر می بینید، معلوم می شود که با ضعف شخصیتی روبرو هستید:

۱. از بحث به هر قیمتی اجتناب می کنید
افراد دارای شخصیت ضعیف اغلب از تعارض دوری می کنند، حتی زمانی که لازم است از خود دفاع کنند. آنها ممکن است با دیگران به توافق برسند تا از رویارویی اجتناب کنند، نظرات خود را سرکوب کنند، یا ارزش های خود را برای حفظ آرامش و اشتی به خطر بیندازند. این اجتناب می تواند منجر به ناامیدی، سرخوردگی و از دست دادن هویت شخصی شود. در واقع هر چقدر هم که بحث و مناقشه کار درستی نباشد یادتان باشد که قرار نیست از ترس شلوغ شدن و به هم ریختن اوضاع همواره و همواره نظرتان را در نطفه خفه کنید. شما هم نظرات خودتان را دارید و این ارزشمند است!

اجتناب از بحث و مجادله می تواند از رشد شخصی جلوگیری کند و روابط ناسالمی ایجاد کند که در آن مرزهای شخصی رعایت نمی شود. یادتون باشه که تو این ۸ موقعیت، باید مرزهای شخصی تون رو سفت بچسبید و نذارید کسی ازشون رد بشه!

۲. مدام به دنبال تایید دیگران هستید
افرادی که شخصیت ضعیف تری دارند، برای تایید شدن به شدت به دیگران تکیه می کنند. آنها ممکن است ارزش خود را بر اساس آنچه دیگران در موردشان فکر می کنند، قرار دهند، که منجر به عدم اعتماد به تصمیمات خودشان می شود. این وابستگی به دریافت اعتبار بیرونی اغلب باعث می شود که وقتی بازخورد مثبت دریافت نمی کنند، احساس ناامنی و سرخوردگی کنند.

جستجوی اعتبار و تایید دائمی از آدم های دیگر می تواند منجر به نبود عزت نفس شود و ایجاد اعتماد به نفس یا اعتماد به توانایی های فرد را دشوار کند. بد نیست این مطلب را بخوانید: ۹ رفتار افرادی که عزت نفس پایین دارند (شماره ۳ ویرانگر است!)

۳. نمی توانید «نه» بگویید
اگر می پرسید که ضعف شخصیتی چیست باید بگوییم که یکی از واضح ترین نشانه های آن ناتوانی در نه گفتن است. افرادی که با شخصیت ضعیفی دست و پنجه نرم می کنند، اغلب به سختی می توانند «نه» بگویند، آن هم از ترس طرد شدن یا ناامید شدن دیگران. در نتیجه، ممکن است بیش از توان خود کارها را به عهده بگیرند، نیازهای خود را نادیده بگیرند یا تحت فشار قرار بگیرند. این روند می تواند باعث شود آنها احساس ناتوانی کنند یا در موقعیت هایی که نمی خواهند در آن قرار بگیرند گرفتار شوند.

ناتوانی در نه گفتن می تواند منجر به فرسودگی شغلی، ناامیدی و از دست دادن کنترل بر زندگی و تصمیمات خود شخص شود.

۴. رضایت دیگران بیش از اندازه برای تان مهم است
اینکه برای خوشایند آدم ها تصمیم بگیرید یا کاری کنید عادت رایج افرادی است که شخصیت ضعیفی دارند. این افراد اغلب برای شاد کردن دیگران تلاش می کنند، حتی اگر این کار به معنای قربانی کردن شادی یا رفاه و آرامش خودشان باشد. آنها ممکن است از عدم تایید آدم ها بترسند و از ابراز احساسات واقعی خود برای راضی نگه داشتن دیگران اجتناب کنند.

با گذشت زمان، خوشایند مردم می‌تواند منجر به رنجش و احساس عدم قدردانی شود، زیرا تلاش‌های آنها اغلب مورد توجه قرار نمی‌گیرد یا بدیهی تلقی می‌شود.

۵. مسئولیت کارهای تان را بر عهده نمی گیرید
افرادی که شخصیت ضعیف تری دارند، اغلب برای پذیرفتن مسئولیت اعمال خود، به ویژه زمانی که اشتباهی مرتکب می شوند، مشکل دارند. آنها ممکن است به جای اینکه اشتباهات خود را بپذیرند، عوامل خارجی یا دیگران را مقصر بدانند، زیرا می ترسند اعتراف به تقصیر به تصویر شکننده آنها از خود آسیب برساند. این ناتوانی در مواجهه با شکست های شخصی می تواند مانع رشد و یادگیری از تجربیات شود.

امتناع از مسئولیت پذیری افراد را از یادگیری درس های مهم و توسعه انعطاف پذیری باز می دارد.

۶. نمی توانید تصمیم بگیرید
کسانی که شخصیت ضعیفی دارند ممکن است تصمیم گیری برای شان بسیار دشوار باشد. آنها ممکن است مدام فکر کنند، تصمیم را به دیگران موکول کنند، یا موقعیت ها را بیش از اندازه تحلیل کنند. ترس آنها از انتخاب اشتباه یا مواجهه با انتقاد می تواند آنها را از تصمیم گیری مستقل حتی کوچک باز دارد.

بلاتکلیفی منجر به از دست رفتن فرصت ها و ایجاد وابستگی به دیگران برای انتخاب می شود و توانمندی شخصی را کاهش می دهد. ضعف شخصیتی چیست؟ ویژگی که آدم را به این مرحله می رساند!

۷. از ریسک کردن ترس دارید

افراد دارای شخصیت ضعیف اغلب از ریسک کردن، چه در زندگی شخصی، چه در روابط و چه در شغل خود می ترسند. آنها ممکن است ترجیح دهند در منطقه راحتی خود بمانند و از چالش هایی که می تواند منجر به رشد شود اجتناب کنند. این ترس از شکست اغلب آنها را راکد نگه می دارد و از دستیابی به پتانسیل کامل آنها جلوگیری می کند.

ترس از خطرات می تواند منجر به زندگی با فرصت های از دست رفته، توسعه شخصی محدود و پتانسیل های ناتمام شود.

۸. ضعف شخصیتی چیست؟ به دیگران اجازه می دهید زندگی تان را کنترل کنند
افراد دارای شخصیت ضعیف اغلب به دیگران اجازه می دهند تا دیگران ( دوستان، خانواده یا همکاران) کنترل زندگی آنها را در دست بگیرند. آنها ممکن است برای ابراز نیازها یا خواسته های خود تلاش کنند و به دیگران اجازه دهند از طرف آنها تصمیم بگیرند. با گذشت زمان، این روند منجر به از بین رفتن رضایت شخصی می شود.

فقدان استقلال شخصی می تواند منجر به احساس درماندگی و نارضایتی از زندگی شود.

۹. به دنبال رشد نیستید
رشد، چه شخصی و چه حرفه ای، نیازمند تلاش فعال و یادگیری از اشتباهات است. با این حال، افراد دارای شخصیت ضعیف‌تر ممکن است از سختی هایی که منجر به رشد می شوند، اجتناب کنند. آنها ممکن است در شغل، روابط یا عادات شخصی خود راکد بمانند، زیرا از چالش هایی که با تغییر و رشد همراه است می ترسند.

بدون رشد شخصی، آدم ها احتمالاً در موقعیت‌های غیرقابل تحقق گیر می‌افتند و قادر به دستیابی به پیشرفت یا خوشبختی نیستند.

۱۰. به راحتی تحت تاثیر دیگران قرار می گیرید
ضعف شخصیتی چیست جز تاثیر بیش از اندازه دیگران روی ما؟ افراد دارای شخصیت ضعیف به راحتی تحت تأثیر نظرات و تصمیمات دیگران قرار می گیرند. آنها اغلب فاقد احساس قوی از خود هستند، که باعث می شود دیدگاه ها یا اعمال خود را تغییر دهند تا با هر کسی که در حال حاضر با او هستند هماهنگ بمانند. این روند آنها را مستعد فشار و دستکاری روانشناختی (manipulation) از سوی همسالان می کند.

تغییر مداوم باورها یا رفتارهای خود برای جلب رضایت دیگران، هویت شخصی را از بین می برد و منجر به احساس سردرگمی یا نارضایتی می شود.

این چرخه ضعف شخصیتی را از بین ببرید!

با هم دیدیم که ضعف شخصیتی چیست. در حالی که این عادات می تواند نشان دهنده شخصیت ضعیف باشد، لازم است به یاد داشته باشید که دائمی هم نیستند. خودآگاهی و میل به رشد شخصی می تواند به افراد کمک کند تا ویژگی های شخصیتی قوی تر و قاطع تری ایجاد کنند. ایجاد اعتماد به نفس، یادگیری تعیین حد و مرزها و پذیرش مسئولیت پذیری، همگی گام هایی برای ایجاد نسخه ای قدرتمندتر از خود هستند.

با صرف زمان و تلاش، هر کسی می تواند این رفتارهای محدود کننده را کنار بگذارد و به نسخه ای مطمئن تر از خود قدم بگذارد.

بیشتر بخوانید:

زنان سرمایه گذاران بهتری هستند یا مردان

منبع
خبرنامه

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا