آشپزی وخانه داری

ترفندهایی جدید برای نظم دادن به یخچال و فریزرها

امروزه لوازمی در بازار موجود شده‌اند که بسیاری از دغدغه‌های ما را برای نظم دادن به یخچال برطرف می‌کنند

صبح بخیر _  روزی چندبار در یخچال را باز می‌کنیم؟ آشپزخانه، بدون یخچال را می‌توانیم تصور کنیم؟ حالا که از اهمیت آن باخبریم، چه اندازه برای نظم بخشیدن به آن زمان می‌گذاریم؟ چه ترفندهایی بلدیم و چه ترفندهایی را باید یاد بگیریم؟ امروزه لوازمی در بازار موجود شده‌اند که بسیاری از دغدغه‌های ما را برای نظم دادن به یخچال برطرف می‌کنند فقط کافی است با صبح بخیر همراه شوید و در کمترین زمان ممکن یک یخچال رویایی و منظم برای خود و خانوادتان آماده کنید.

از روی یخچال شروع کنید!

بالای یخچال‌هایمان را اگر قفسه و کابینت نزده باشیم، به جای انبار از آن استفاده می‌کنیم. پس ابتدا باید هر وسیله غیر ضروری، دکوری یا بی ربط که بر روی آن قرار داده‌ایم را جمع کنیم و بعد به فکر قفسه یا کابینت باشیم و بعد وسایلی را داخل آن قرار دهیم که کمتر مورد استفاده‌مان هستند، اما به این شکل به بالای یخچال نظم بخشیده‌ایم. پس از آن باید به سراغ بدنه یخچال برویم و با دستمال مرطوب‌های مخصوص یا یک دستمال مناسب آن را تمیز کنیم. (فراموش نکنید که استفاده از مواد شوینده برای نظافت هر بخش از یخچال به منزله دشمنی با این وسیله مهم تلقی می‌شود!)

یخچال را از برق بکشید!

حالا زمان آن فرا رسیده که یخچال را از برق بکشیم چراکه ممکن است مدت زمان زیادی در یخچال را برای نظافت باز بگذاریم و اگر در آن مدت زیادی باز بماند ممکن است که یخچال خراب شود. اگر یخچال و فریزر شما بدون برفک است، لازم نیست منتظر بمانیم تا برفک‌های آن آب شود ولی اگر برفک دارد باید مدت زمانی صبر کنیم تا یخ‌ها آب شوند. برای سرعت بخشیدن به این فرایند می‌توانیم از سشوار با باد ملایم یا پنکه استفاده کنیم.

از بخش داخلی درِ یخچال غافل نشوید!

درِ یخچال و فریزرها همواره محلی هستند برای قرار گرفتن بطری‌ها، جعبه‌های مربعی شکل، داروها و غیره. قدم اول این است که یخچال را کاملا خالی کنیم. یکی از ترفندها برای نظم بخشیدن به در یخچال استفاده از شیشه‌های یکسان است. به عنوان مثال اگر درِ یخچال شما محلی است برای نگهداری از انواع مرباها، آبمیوه‌ها و غیره، بهتر است شیشه‌های یک دست با سایزهای متفاوت تهیه کنیم و آن ها را داخل شیشه‌های یکسان بریزیم. شکل یکسان همواره به نظم‌بخشی و احساس مرتب‌بودن کمک خواهد کرد. اگر تخم مرغ‌هایمان را داخل درِ یخچال می‌گذاریم بهتر است از محفظه‌های جدید استفاده کنیم تا شکل یخچال متفاوت شود و تخم مرغ‌ها در محلی امن‌تر قرار گیرند. برای فریزر هم همینطور. درِ فریزر بخش بسیار خوبی است برای نگهداری از پودرها و خوراکی‌هایی که باید در مکانی سرد و خشک قرار داده شوند. به عنوان مثال اگر بخواهیم آرد نخودچی‌مان پس از مدتی بوی رطوبت نگیرد بهتر است آن را داخل شیشه یا محفظه‌های فریزری بریزیم و بعد داخل درِ فریزر بگذاریم.

سبزیجات فضای زیادی را اشغال می‌کنند!

هر کدام از ما یکبار هم که شده متوجه شده ‌ایم که سبزیجات چقدر زیاد توانسته‌اند فضای یخچال را پر کنند. برای کم کردن هجم سبزیجات چه راه حلی داریم؟ عموما سبزیجات را باید تازه به تازه بخوریم پس بهتر نیست تمام آن‌ها را بپزیم تا کمتر جا بگیرند و به هنگام طبخ نیز آماده باشند؟ به عنوان مثال کلم بروکلی‌ها را می‌توانیم بلانچ کرده، ساقه آن را جدا کنیم و بعد داخل ظروف دردار بریزیم تا هر وقت هوس سالاد کردیم فورا از آن استفاده کنیم. نکته جالب این است که این ترفند به حفظ سلامت کلم بروکلی و بسیاری دیگر از سبزیجات نیز کمک می‌کند.

طبقه‌ها را نام‌گذاری کنید!

مسلما این تنها ما نیستیم که روزانه با یخچال سروکار داریم، باقی افراد خانواده نیز شاید حتی بیشتر از ما سر یخچال بروند. پس بهتر است در یک جلسه توجیهی به همه اعلام کنیم که هر طبقه مخصوص به چه مواد غذایی است! به عنوان مثال طبقه اول یخچال، بهترین بخش برای نگهداری از مواد لبنی است. طبقه‌ها و کشوهای بعدی را نیز به همین شکل و با توجه به دمایی که دارند با مواد غذاییمان منطبق می‌کنیم و پس از خرید مجدد یا استفاده از آن‌ها، هر یک را سرجای خود می‌گذاریم نه هر جایی که دلمان خواست.

مواد لبنی را جابه‌جا کنید!

ظروف کارخانه‌ای مواد لبنی عموما حجیم هستند و اشکال خاصی دارند که هریک نشانه تبلیغی خود آن مارخانه باشد. اما، بهتر است مواد لبنی را نیز از جعبه‌های خودشان خارج کرده و داخل محفظه‌های تمیزی که از پیش تهیه کرده‌ایم بریزیم. به این شکل مواد لبنی نیز فضای کمتری را اشغال کرده و یخچال ما منظم می‌شود. این جابه‌جایی بهتر است برای تمامی محصولاتی که به صورت بسته‌بندی شده تهیه می‌شود، عملی شود.

از دیوایدر استفاده کنید!

حالا که به این مرحله رسیدیم باید به شما بگوییم که باقی راه را بهتر است با دیوایدر یا نظم‌دهنده همراه شوید. دلیلش کاملا از نام این وسیله مشخص است. برای این منظور، مواد غذایی فریز شده را بیرون از فریزر بگذارید تا آب شود و پس از آن داخل دیوایدر بریزید و بعد داخل فریزر و یخچال قرار دهید. با این کار نه تنها به یخچال خود نظم بخشیده‌ایم، بلکه به محیط زیست نیز کمتر آسیب می‌زنیم چراکه دیگر هربار پس از خرید کردن، تعداد زیادی کیسه فریزر استفاده نمی‌کنیم.

بیشتر بخوانید:

طرز تهیه کباب ساطوری به سبک آشپز عراقی (فیلم)

منبع
راهنماتو

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا