سلامت

این ۸ کار را هر روز انجام دهید تا کلیه‌ هایتتان تمیز بمانند

اتخاذ عادات سالم برای سالم و عاری از سموم نگه داشتن کلیه ها اهمیت زیادی دارد.

صبح بخیر _  اتخاذ عادات سالم برای سالم و عاری از سموم نگه داشتن کلیه ها اهمیت زیادی دارد.

سلامت کلیه برای سلامت کلی بدن ضروری است و اتخاذ عادات سالم می تواند از مشکلات جدی مانند بیماری مزمن کلیوی یا بیماری کلیوی در مرحله نهایی جلوگیری کند. بیماری مزمن کلیه (CKD) یک مشکل بهداشتی شایع در بسیاری از نقاط جهان است که تقریباً از هر ۱۰ بزرگسال، ۱ نفر را تحت تاثیر قرار می دهد، فشار خون بالا و دیابت عامل اصلی آن هستند. با این حال، بهبود سلامت کلیه با چند روش سالم امکان پذیر است. در اینجا ۶ روش سم زدایی کلیه وجود دارد که به طور طبیعی می تواند سلامت کلیه ها را بهبود بخشد:

۱. هیدراته نگه داشتن بدن
نوشیدن آب کافی در طول روز به کلیه ها کمک می کند تا سموم را به طور موثری فیلتر و تعادل مایعات بدن را حفظ کنند. جدا از بررسی سلامت کلیه ها، یکی از موثرترین راه ها برای حفظ سلامت کلیه، حفظ آب کافی است. نوشیدن آب کافی به دفع سموم از بدن کمک می کند و به طور قابل توجهی خطر ابتلا به سنگ کلیه را کاهش می دهد، یک اختلال شدید سلامت کلیه که افردا زیادی را تحت تاثیر قرار می دهد.

۲.محدود کردن مصرف نمک
نمک زیاد در رژیم غذایی می تواند منجر به فشار خون بالا شود که به مرور زمان ممکن است عملکرد کلیه ها را مختل کند. کاهش مصرف نمک و تمرکز بر غذاهای طبیعی و کامل می تواند به محافظت از کلیه ها و سلامت کلی قلب و عروق کمک کند.

۳. فعال ماندن
فعالیت بدنی منظم به کنترل وزن، فشار خون و سطح قند خون کمک می کند – عواملی که برای سلامت کلیه ها حیاتی هستند. سبک زندگی کم تحرک خطر چاقی و عوارض کلیوی مرتبط را افزایش می دهد. البته می توانید با ۵ راهکار طبیعی که قند خون را تحت کنترل نگه دارید.

۴.پرهیز از سیگار و الکل
سیگار کشیدن نه تنها فشار خون را افزایش می دهد، بلکه مستقیماً بر عملکرد کلیه تأثیر می گذارد و خطر ابتلا به سرطان کلیه را افزایش می دهد. ترک سیگار یکی از موثرترین راه ها برای حمایت از سلامت کلیه است. سیگار و الکل ترکیبی سمی برای سلامت کلیه هستند. خطر ابتلا به بیماری مزمن کلیه در افرادی که سیگار می کشند و به طور منظم الکل می نوشند در مقایسه با افراد غیر الکی پنج برابر بیشتر است. بنابراین، برای اطمینان از عملکرد دقیق کلیه، اجتناب از مصرف سیگار و الکل ضروری است.

۵.پرهیز از داروهای بدون نسخه

مسکن ها می توانند به مرور زمان به عملکرد کلیه آسیب برسانند. اجتناب از مصرف داروهای غیر ضروری می تواند از سلامت کلیه ها محافظت کند، به ویژه برای کسانی که از قبل بیماری کلیوی دارند. تحقیقات و مطالعات نشان دهنده یک پرچم قرمز برای استفاده از داروهای مسکن بدون نسخه، به ویژه داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی (NSAIDs) مانند ایبوپروفن است، زیرا استفاده طولانی مدت یا بیش از حد آنها می تواند عملکرد کلیه را مختل کند. تمام داروها باید در حد اعتدال و تنها پس از توصیه پزشک مصرف شوند. اگر اختلال پزشکی زمینه‌ای وجود داشته باشد، غربالگری‌های منظم و مشاوره با پزشک برای بررسی پیشرفت سلامت و انجام تغییرات لازم در صورت لزوم ضروری است. این کار به سم زدایی کلیه یا اساسا دور از سموم نگه داشتن کلیه کمک می کند.

۶. برای حفظ سلامت کلیه علائم را نادیده نگیرید
در صورت مشاهده علائمی مانند تغییر در تکرر ادرار، خون در ادرار، التهاب در پاها، مچ پا، صورت، گرفتگی عضلات، تنگی نفس، حالت تهوع یا خستگی، باید آزمایش عملکرد کلیه را انتخاب کنید و با متخصص پزشکی برای جلوگیری از رسیدن بیماری به مرحله مزمن مشورت کنید.

۷.حفظ یک رژیم غذایی متعادل برای سم زدایی کلیه
یک رژیم غذایی حاوی غذاهای فرآوری شده کم و سرشار از میوه های تازه، سبزیجات و غلات کامل به پیشگیری از فشار خون بالا و دیابت، که علل اصلی بیماری کلیوی در سراسر جهان هستند، کمک می کند. یک رژیم غذایی متعادل که شامل میوه ها و سبزیجات غنی از آنتی اکسیدان، مانند عدس، انواع توت ها و سبزیجات برگ دار باشد، به کاهش استرس اکسیداتیو بر کلیه ها کمک می کند. برای سلامت بهتر کلیه و بهبود روند سم زدایی کلیه، کنترل فشار خون و سطح قند خون ضروری است. بنابراین، باید غذاهای فرآوری شده را حذف کرد و مصرف شکر و نمک را محدود کرد.

۸. به سبک زندگی کم تحرک نه بگویید
رهایی از سبک زندگی بی تحرک نه تنها برای کلیه ها بسیار ضروری است بلکه خطر ابتلا به چاقی و سایر بیماری های سبک زندگی که بر سلامت کلیه، کبد و قلب تأثیر می گذارد را گاهش می دهد. همانطور که در آخرین مطالعه WHO ثابت شده است، نشستن در واقع سیگار کشیدن جدید است، فعال ماندن برای عملکرد بهتر کلیه و عملکرد کلی بدن بسیار ضروری است.
تشخیص به موقع و مداخلات اولیه می تواند نقش مهمی در پیشگیری از بیماری های کلیوی و پیشرفت آنها داشته باشد و از سلامت کلی کلیه حمایت کند. غربالگری منظم می تواند به تشخیص مشکلات کلیوی در مراحل اولیه کمک کند، از عوارض شدید جلوگیری کند و به بهبود نتایج بیمار کمک کند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا