روانشناسی

راهکارهای کارآمد برای قطع رابطه عاطفی

تمام رابطه‌ها به یک شکل تمام نمی‌شوند. هنگامی که تصمیم می‌گیریم از شریک عاطفی خود جدا شویم، هرکدام از ما رفتارهای مختلفی پیش می‌گیریم

صبح بخیر _ تمام رابطه‌ها به یک شکل تمام نمی‌شوند. هنگامی که تصمیم می‌گیریم از شریک عاطفی خود جدا شویم، هرکدام از ما رفتارهای مختلفی پیش می‌گیریم و شیوه‌های متفاوتی برای خاتمه دادن به رابطه انتخاب می‌کنیم ، با ما همراه باشید تا با روش تمام کردن رابطه آشنا شوید.

چگونه رابطه را قطع کنیم؟

در اوایل رابطه دوستی همه‌چیز زیبا و مهیج به نظر می‌رسد. شما برای دیدن دوست‌ دختر یا دوست ‌پسر خود لحظه‌شماری می‌کنید و شگفت‌زده هستید که بدانید آیا طرف مقابل نیز به شما چنین حسی دارد. این حس شادی و هیجانی که در شروع رابطه دوستی ایجاد می‌شود می‌تواند بر هر احساس منفی غلبه کند.

اما هیچ حسی برای همیشه پایدار نیست. هرچه شناخت زوج نسبت به هم بیشتر می‌شود، طرز فکرها و احساسات نیز تغییر می‌کند. برخی افراد پس از مدتی نسبت به رابطه دوستی احساس رضایت و آرامش می‌کنند و یک رابطه‌ دوستی با طرف مقابل برقرار می‌کنند، درحالی‌که در برخی رابطه ها زوج بنا به دلایلی به‌مرور از هم دلسرد می‌شوند و تصمیم به پایان دادن رابطه دوستی می‌گیرند.

دلایل زیادی برای شناسایی علت قطع رابطه دوستی وجود دارد. نداشتن تفاهم در رابطه یکی از این دلایل است. ممکن است با گذر زمان متوجه شوید که علایق، نظرات،‌ احساسات و ارزش‌های مشترک شما با آنچه فکر می‌کردید با دوست یا شریک خود سازگار نیست. تغییر نظر یا تغییر احساسات شما نسبت به طرف مقابل هم می‌تواند یکی از این دلایل قطع رابطه باشد.

شاید شما از بودن با دوست خود دیگر لذت نمی‌برید، ممکن است با هم بحث کنید یا چیزی را که او می‌خواهد شما نخواهید. ممکن است نسبت به فرد دیگری احساس عشق و علاقه کرده‌اید یا شاید هم متوجه شده اید که دیگر علاقه ای به حفظ تعهد در رابطه‌ ندارید.
اکثر مردم در طول زندگی خود حداقل یک‌بار اقدام به پایان رابطه دوستی می‌کنند. اگر شما این احساس جدایی را تجربه کرده‌اید مطمئناً متوجه خواهید شد که پایان رابطه چه‌قدر دردناک است، حتی اگر به نظر این جدایی تنها راه ممکن باشد.

چرا پایان دادن به رابطه دشوار است؟

اگر به فکر پایان دادن به رابطه دوستی هستید، ممکن است احساساتی درهم‌آمیخته داشته باشید. به‌علاوه شما بنا به دلایلی مدتی با یکدیگر بودید، پس این امری طبیعی است که برایتان سؤال باشد «آیا اوضاع بهتر می‌شود؟»، «آیا من باید شانس دیگری به او بدهم؟» «آیا از تصمیمم خود پشیمان خواهم شد؟».

پایان دادن به رابطه تصمیم آسانی نیست و شما برای فکر کردن به آن به زمان بیشتری نیاز دارید. حتی اگر درباره‌ تصمیم به قطع رابطه خود مطمئن هستید، پایان دادن به رابطه به معنای داشتن یک گفت‌و‌گوی دشوار و آزاردهنده است. شخصی که می‌خواهید با او اتمام رابطه کنید ممکن است بعد از کات آسیب روحی ببیند، ناامید یا ناراحت شود و دچار شکست عشقی شود.

 

احتمالاً وقتی‌که شخص پایان دهنده رابطه شما هستید، می‌خواهید به محترمانه‌ترین شکل ممکن به آن پایان دهید. شما نمی‌خواهید به طرف مقابل آسیب روحی رسانید، و همچنین نمی‌‌خواهید که او را ناراحت کنید.

برای پایان دادن به رابطه طفره برویم یا با آن روبرو شویم؟

برخی از افراد همیشه از شروع یک گفت‌و‌گوی دشوار طفره می‌روند. دیگران ممکن است با این نگرش که «فقط به رابطه پایان بده» جلو بروند، حال‌آنکه هیچ‌کدام از این‌ها بهترین راه ممکن برای اقدام به پایان رابطه نیست.

طفره رفتن فقط شرایط را بدتر می‌کند و ممکن است که در پایان به احساسات طرف مقابل آسیب بیشتری بزند. حتی اگر هم بدون فکر قبلی بخواهید گفت‌و‌گو و مکالمه‌ی دشواری داشته باشید احتمالاً از چیزهایی که برای پایان دادن به رابطه دوستی به او می‌گویید پشیمان خواهید شد.
قبل از تصمیم به پایان رابطه، خوب فکر کنید و آمادگی لازم برای یک گفتگوی دشوار را داشته باشید. به همه‌چیز تمام و کمال فکر کنید تا حداقل با خودتان صادق باشید که چرا تصمیم به پایان رابطه دوستی گرفته‌اید و سپس اقدام به عمل کنید.

چگونه با یک نفر قطع رابطه کنیم؟

شرایط هر رابطه با رابطه دیگر متفاوت است. چیزی به نام یک راهکار واحد برای اتمام رابطه دوستی وجود ندارد. برخی اقدامات کلی برای پایان دادن به یک رابطه وجود دارد که می‌توانید آن‌ها را در ذهن خود بسپارید.

قبل از پایان دادن به رابطه این کارها را انجام دهید:

به این فکر کنید به چه علت تصمیم به قطع رابطه گرفته‌اید: توجه به احساسات خود و دلیل شما برای گرفتن این تصمیم زمان می‌برد. با خودتان روراست باشید. ایرادی ندارد چیزی که به نفع زندگی شما است را انجام دهید، حتی اگر طرف مقابل با تصمیم شما مخالف است و دچار شکست عاطفی شده یا احساس دلتنگی می کند. شما فقط باید این تصمیم را به شکلی عاقلانه و منطقی انجام دهید.

به این فکر کنید که چه خواهید گفت و واکنش طرف مقابل چگونه خواهد بود: آیا شریک شما پس از شنیدن تصمیم شما برای پایان دادن به رابطه غافلگیر خواهد شد؟ ناراحت می‌شود؟ صدمه می‌بیند؟ و یا حتی خوشحال می‌شود؟ فکر کردن به شیوه تفکر و احساسات طرف مقابل می‌تواند به شما در دستیابی به آمادگی گفتگو کمک کند. آیا شخصی که قصد پایان دادن به رابطه با او را دارید گریه می‌کند؟ آیا عصبانی می‌شود؟ با این‌گونه واکنش‌های احساسی چطور کنار خواهید آمد؟
قصد و نیت خوبی داشته باشید: اجازه دهید طرف مقابل بداند که برای او مهم هستید. به شیوه بیان احساسات خود در مقابل او فکر کنید، مثل مانند صداقت، مهربانی، احترام و توجه به او.

صادق باشید، اما نه به شکلی بی‌رحمانه: به جذابیت های او در اوایل رابطه دوستی و چیزهایی که راجع به او دوست دشتید صحبت کنید. سپس دلیل خود را برای تصمیم به پایان دادن رابطه بگویید. «صداقت» به معنای «تند و خشن» بودن نیست. با عیب و ایراد گرفتن از خصوصیات و ویژگی‌های طرف مقابل به‌عنوان راهی برای توجیه دلیل پایان دادن به رابطه استفاده نکنید. از روش‌هایی استفاده کنید که مهربانانه و مؤدبانه باشد، صداقت خود را نیز حفظ کنید.

پایان رابطه را به‌صورت خصوصی به او اعلام کنید: شما چیزهای زیادی را در طول دوران نامزدی یا دوران دوستی با هم به اشتراک گذاشته‌اید. با پایان دادن به رابطه به‌صورت خصوصی و شخصی به روزهای خوبی که درگذشته با هم داشتید احترام بگذارید. اگر از همدیگر فاصله زیادی دارید با تماس تصویری و یا صوتی می‌توانید این کار را انجام دهید. پایان دادن به رابطه با استفاده از پیام دادن و یا چت کردن ممکن است آسان به نظر برسد، اما به این هم فکر کنید که اگر دوست‌ دختر یا دوست‌ پسر شما چنین کاری می‌کرد چه حسی پیدا می‌کردید؟

اگر نیاز به کمک دارید با کسی که مورد اعتماد شماست موضوع را در میان بگذارید: این موضوع می‌تواند به شما کمک کند تا درباره احساسات‌تان با یک دوست مورد اعتماد صحبت کنید، اما مطمئن شوید شخصی که به او اعتماد می‌کنید بتواند آن را تا زمانی که با دوست خود گفت‌و‌گو نداشتید، موضوع را به‌صورت محرمانه نگه دارد. مطمئن شوید که شریک عاطفی شما در ابتدا آن را فقط و فقط از شما بشنود، نه از شخص دیگری.

به همین دلیل حرف زدن با بزرگ‌ترها٬ مانند خانواده، خواهر یا برادر یا هر شخص بزرگ‌سال می‌تواند به‌شدت به شما کمک کند، آن‌ها قرار نیست فضولی کنند یا اجازه دهند ناگهانی همه‌چیز خراب شود.

چه کارهایی برای پایان دادن به رابطه انجام دهیم؟

از کمک و مشاوره گرفتن از افراد دلسوز و دانا دریغ نکنید: کش دادن این موضوع آن را در بلندمدت برای هر دو طرف سخت می‌کند. وقتی مردم چنین چیزهایی را به تعویق می‌اندازند، اطلاعات و اخبار ممکن است به هر شکلی فاش شود. شما به‌هیچ‌وجه نباید اجازه دهید کسی که می‌خواهید با او قطع رابطه کنید این خبر را از شخص دیگری جز شما بشنود.
با عجله و بدون فکر وارد گفت‌وگو نشوید زیرا ممکن است از چیزهایی که می‌گویید بعدها احساس پشیمانی کنید.

بی‌احترامی نکنید: با احترام راجع به دوست‌ دختر یا دوست‌ پسر سابق خود صحبت کنید. درباره‌ او شایعه‌پراکنی و بدگویی نکنید. به این فکر کنید که خودتان چه حسی خواهید داشت، ممکن است شما هم از شریک سابق خود انتظار داشته باشید پس از پایان رابطه از شما خوب بگوید و بدگویی نکند، علاوه بر این ممکن است او روزی دوباره به دوست صمیمی شما تبدیل شود یا حتی دوباره با او وارد رابطه شوید.

در پایان رابطه چه چیزهایی بگوییم و چگونه آن را بیان کنیم؟

حال که شما تصمیم خود برای پایان دادن به رابطه دوستی را گرفته‌اید نیاز به موقعیت زمانی مناسب و راهی برای بیان آن به شکلی محترمانه، واضح و مهربانانه به طرف مقابل دارید. پایان دادن به رابطه چیزی فراتر از برنامه‌ریزی برای بیان دلایل قطع رابطه است. شما باید شیوه بیان صحیح پایان رابطه را نیز به‌خوبی تمرین کنید. در اینجا به چند نمونه از اقداماتی که شما می‌توانید در توضیح دلایل پایان دادن به یک رابطه بگویید عنوان شده است. از این ایده‌ها استفاده کنید و متناسب با شرایط خود آن‌ها را تغییر دهید:

به دوست‌ دختر یا دوست‌ پسر خود بگویید که می‌خواهید راجع به چیز مهمی صحبت کنید.
با اشاره به چیزی که برای شما یا او ارزش دارد شروع کنید: برای مثال: «ما برای مدت زیادی با هم آشنا بودیم و تو برام مهمی» یا:‌ «من واقعاً دوستت دارم و خوشحالم که همدیگر رو شناختیم»
دلیل پایان دادن به رابطه را بگویید: مثلاً: «در حال حاضر من آمادگی داشتن دوست‌پسر رو ندارم» یا: «تو بهم خیانت کردی و من نمی‌تونم اینو قبول کنم» یا: «بیشتر از اینکه خوش بگذرونیم داریم بحث و جدل می‌کنیم» یا: «دیگه حس خوبی به این رابطه ندارم» یا:‌ «پای یکی دیگه درمیونه»
بگویید می‌خواهید قطع رابطه کنید: مثلاً: «می‌خوام به هم بزنم» یا: «راستش می‌خوام از این به بعد دوست باشیم، دوست ساده»
بگویید از اینکه شنیدن این خبر ممکن است برایش آزار‌دهنده باشد متأسف هستید: مثلاً: «نمی‌خوام بهت آسیبی بزنم» یا: «متأسفم که چیزها اون جوری که می‌خواستی نشد» یا: «اگه ناراحتت می‌کنه متأسفم» یا: «می‌دونم شنیدنش برات سخته»
جملات مثبت و مهربانانه بگویید: مثلاً: «می‌دونم بزودی روبه‌راه می‌شی» یا: «می‌دونم برای همیشه مراقب هم هستیم» یا: «همیشه لحظات خوشی رو که با هم داشتیم رو یادم می‌مونه» یا: «از اینکه باهات آشنا شدم خیلی خوشحالم» یا: «می‌دونم که یه دختر یا پسر دیگه‌ای از شانس داشتن تو خوشحال می‌شه»
به حرف او کامل گوش دهید: صبور باشید از اینکه طرف مقابل از شنیدن حرف‌های شما عصبانی یا غمگین شد غافلگیر نشوید.
به او زمان و فضا بدهید: دقت کنید که در بیان قطع رابطه از کلامی دوستانه استفاده کنید به‌طوری‌که بداند به او توجه و اهمیت می‌دهید.

اتمام رابطه دوستی درس های زیادی به ما آموزد

اینکه روابط دوستی طولانی یا کوتاه باشند، آن‌ها می‌توانند معانی و ارزش‌های خاصی داشته باشند. هر رابطه‌ای می‌تواند به ما درسی درباره خودشناسی ، شخصیت شناسی و آنچه از شریک خود در رابطه انتظار داریم یاد دهد. این یک فرصت رشد فردی برای ما است تا یاد بگیریم به دیگری توجه کنیم و احساس مهم بودن را در درون خود نیز تجربه کنیم.
همچنین پایان دادن به یک رابطه عاطفی فرصتی برای یادگیری و کسب تجربه است. این امری آسان نیست اما یک فرصت مناسب برای شماست تا تمام تلاش خود را برای حفظ احترام به احساسات طرف مقابل را به کار گیرید. پایان دادن به یک رابطه می تواند مهارت ما در صادق بودن و برقراری ارتباط صحیح در حین یک گفتگوی دشوار را تقویت کند.

چگونه افراد سمی را از زندگیتان حذف کنید

افراد سمی به اشکال مختلف ظاهر می‌شوند، آن‌ها بیشتر از اینکه چیزی به رابطه دوستی بیافزایند؛ از آن استفاده می‌کنند، آن‌ها می‌توانند بالقوه منفی باشند، اشک شما را دربیاورند، اما نکته اصلی این است، هنگامی‌که شما این رابطه سمی را ترک می‌کنید، از اینکه زمانی را صرف این رابطه کرده بودید احساس بدی خواهید داشت.

اگر فکر می‌کنید که در زندگی خود با یک دوست سمی ارتباط دارید، یک لحظه بررسی کنید ببینید که از بودن با چنین دوستی چه حسی به شما دست می‌دهد، اگر این رابطه هیچ دستاوردی جز بی انرژی بودن، خستگی، بی‌انگیزگی، احساس ناامیدی و افسردگی برای شما به همراه ندارد، به‌احتمال‌زیاد رابطه شما یک رابطه سمی است. اگرچه ممکن است بتوانید به‌راحتی روابط سمی زندگی‌تان را تشخیص دهید، اما این غالباً کار دشواری است و گاهی اوقات تصمیم گرفتن برای انجام اقداماتی در رابطه با آن‌ها دردناک بوده و انجام آن‌ها می‌تواند حقیقتاً دشوار باشد.

چگونه یک نفر را ترک کنیم؟

بررسی کنید که این شخص از شروع رابطه دوستی چه چیزی به زندگی شما افزوده است. شاید به یاد بیاورید که این شخص زمانی دوست خوبی برای شما بوده است، اما از یک نظرهایی تغییر کرده است. در این صورت، ارزش آن را دارد که این موارد را با دوست خود در میان بگذارید.

برای مثال می‌توانید بگویید: ما مدت‌زمان زیادی است که باهم دوست هستیم، باهم اوقات بسیار خوشی داشته‌ایم و تو در سختی‌های زندگی کنار من بوده‌ای. من از تو بسیار سپاسگزارم و ارزش زیادی قائلم، اما اخیراً به نظر می‌آید که تو انتظارات زیادی از من داری، اما زمانی که من به تو احتیاج دارم در کنارم نیستی. اگر بتوانید برای دوست خود چندین مثال خوب و بد بزنید، بسیار خوب است و به او کمک خواهد کرد تا متوجه شود که چه چیزهایی برای شما اهمیت دارد.

چگونه رابطه دوستی را تمام کنیم؟

در حالتی امیدوارانه، دوست شما از بحث کردن در مورد اتفاقاتی که بر سر رابطه دوستی ‌تان افتاده است، استقبال خواهد کرد. اگر چنین باشد، برای شنیدن بازخوردهای مثبت و منفی و نظراتی که او راجع به شما دارد آمادگی داشته باشید، اگر از دوست خود می‌خواهید نگاه دقیق‌تری به خودش داشته باشد، باید انتظار این را داشته باشید که او نیز چنین خواسته‌ای از شما داشته باشد. اگر این‌چنین صداقت داشته باشید، ارتباط و هم‌دلی عمیق‌تری در رابطه دوستانه‌تان شکل خواهد گرفت.

متأسفانه، زمانی که شما متوجه می‌شوید دوست سمی تان چه صدماتی به زندگی شما وارد کرده است، احساس تهی بودن به شما دست می‌دهد. در این صورت، کمی عمیق‌تر فکر کنید. احتمالاً دلیلی دارد که این شخص همچنان در زندگی شما وجود دارد. برای مثال، اگر دوستی دارید که دائماً از شما استفاده کرده بدون آنکه محبت شما را جبران کند، می‌تواند به این دلیل باشد که شما احتمالاً دوست دارید بیشتر به دیگران خدمت کنید تا اینکه به زندگی شخصی خود بپردازید.

چگونه با دوست خود کات کنیم؟

داشتن دوستی که درخواست‌های بی‌شماری از شما دارد باعث می‌شود که نیازهای فردی خود را نادیده بگیرید. یا شاید شما دوستی دارید که اشک شما را درمی‌آورد و باعث می‌شود که احساس بدی راجع به خود داشته باشید اما شما مراقب هستید که به احساسات او لطمه‌ای وارد نکنید.

از خود سؤال کنید چرا فکر می‌کنید احساسات دوستانتان مهم‌تر از احساسات خودتان است. پس‌ازاینکه مدتی را صرف فکر کردن در مورد رابطه سمی کردید، راحت‌تر تصمیم خواهید گرفت که این رابطه را حفظ کنید، آن را تغییر دهید یا بهتر از همه این رابطه را تمام کنید. اگر متوجه شده‌اید که رابطه شما یک رابطه مسموم است اما همچنان مایلید آن را همان‌گونه که هست حفظ کنید، شما احتمالاً قادر نیستید در مورد اینکه چرا می‌خواهید این مسمومیت را در زندگی خود نگه‌دارید عمیق‌تر فکر کنید و این موضوع اشکالی ندارد. شما برای آگاه شدن از این مسئله قدم‌هایی برداشته‌اید و هر زمان که آماده‌باشید قدم بعدی را خواهید برداشت.

اگر تصمیم دارید رابطه خود را تغییر داده یا بهتر کنید، گفتگویی همانند آنچه در بالا مثال زده شد داشته باشید و ببینید رابطه تان به کدام سمت هدایت می‌شود. اگر تصمیم به پایان رابطه گرفته‌اید، باید تصمیم بگیرید چگونه آن را نیز تمام کنید: آیا مکالمات را سریعاً تمام خواهید کرد؟ آیا به‌قدری سرتان شلوغ است که منتظرید دوستتان به آن اشاره کند؟ آیا صادقانه به دوستتان خواهید گفت که او مناسب شما نیست و دیگر تمایل به ادامه ارتباط ندارید؟

این‌گونه تصمیمات بسیار دشوارند و نباید بدون در نظر گرفتن پیامدهای مثبت و منفی آن، گرفته شوند. بهتر است از یک حامی و راهنمای قوی یا یک دوست سالم یا یک درمانگر کمک بخواهید تا به دسته‌بندی کردن گزینه‌های شما کمک کرده و تا رسیدن به هدف در کنار شما باشد. در آخر، هر تصمیمی که بگیرید مربوط به شما خواهد بود و شما در جهت ایجاد محیط سالم و سازنده برای رشد فردی و شکوفایی در زندگی شخصی خود گام خواهید برداشت.

بیشتر بخوانید:

۶ رفتار که شور و هیجان رابطه عاشقانه را از بین می برد

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا