روانشناسی

علت پرت کردن اشیا توسط کودکان و رفتار مناسب والدین

امروزه نحوه ی صحیح تربیت کودکان به یک چالش اساسی و همه گیر تبدیل شده است.

صبح بخیر _ امروزه نحوه ی صحیح تربیت کودکان به یک چالش اساسی و همه گیر تبدیل شده است. به طوری که اغلب والدین به دنبال روش های مناسب در برخورد با رفتار های کودکانشان هستند و یا سعی دارند که از رفتار های کودک، خواسته ها و مشکلات او را تشخیص دهند

پرت کردن اشیا توسط کودک؛ دلیل پرت کردن وسایل توسط کودک

پرت کردن اشیا توسط کودک بنا به محدوده سنی خود، با چالش هایی رو به رو می شوند. بسیاری از کودکان روحیه بسیار حساس و شکننده ای دارند و همین امر، اهمیت برخورد پدران و مادران را دو چندان می‌کند. رفتارهایی مانند جیغ زدن، پرت کردن اشیا در کودک و رفتارهایی از این قبیل جز عادت هایی هستند که برخی کودکان در سنین خاصی آن را تجربه می کنند، لذا با روش های درست رفتاری می‌توان این عادت ها را از لیست رفتارهای کودک حذف کرد.

کودکان از سن حدود ۱۴ ماهگی، پرتاب اشیا را دوست دارد و از انجام این عمل، ذوق می کند که نوعی پیشرفت استعداد های حرکتی محسوب می گردد. جالب است که بدانید، کودک به تدریج اشیا را با وسایل مختلف امتحان می کند تا ببیند چه بلایی بر سر هر کدام می آید، به عنوان مثال کودک می آموزد که پرتاب توپ اسباب بازی با پرتاب میوه تفاوت دارد.

پرتاب کردن اشیا در کودک، مستلزم هماهنگی بین دست ها و چشم های کودک است، هنگامی که کودک شروع به پرتاب کردن اشیا می کند، نه تنها بسیار به خودش می بالد که یک مهارت را کشف کرده بلکه پدر و مادران باید از این پروسه پیش آمده استقبال می کنند.

پرتاب اشیا هنگام عصبانیت کودک؛ نکات مهم برای والدین

پرستار کودک و والدین در این شرایط کودکان را نباید به هیچ عنوان محدود یا به صورت اشتباه تنبیه کنند و مشکل پیش رو را برای وی دشوار نسازید. هرچند کودک شما نسبت به محیط اطرافش، کنجکاو و با توجه است، روند پرتاب اشیا توسط کودک هم جز خلاقیت و رشد فیزیکی در آن ها محسوب می گردد.

پرتاب اشیا توسط کودک، نوعی مهارت جدید است که نشان از ورود کودک به مرحله جدیدی از رشد و تکامل طبیعی است. او هنگام غذا خوردن، مقداری از غذایش را از بشقاب به زمین میریزد یا قاشق خود را از کنار میز به زمین پرت می کند زیرا در حال کشف نیروی جاذبه است و از این کار، لذت می برد. در خیابان، هنگام راه رفتن در پیاده رو، پستانکش را به زمین می اندازد و یا هنگام بازی با اسباب بازی هایش، آن ها را به اطراف پرت می کند.

در این موقعیت ها، واکنش شما بسیار حائز اهمیت است، اگر به درستی واکنش نشان دهید، پرتاب اشیا توسط کودک در مرحله یادگیری باقی مانده و کودک شما از این روش برای ابراز خشم استفاده نخواهد کرد. آنچه مشخص است این حقیقت است که متوقف کردن پرتاب اشیا در کودک، عملا فرآیندی بی فایده است زیرا پرتاب اشیا در کودک، قسمتی از پروسه رشد و تکامل وی است.

پرتاب اشیا هنگام عصبانیت کودک

شما به جای مقابله با این رفتار کودک، می توانید به کودک آموزش دهید که چه اسباب بازی ها یا وسایلی را در چه مکان ها و زمان هایی می تواند پرتاب کند تا بدین وسیله به خودش و با دیگران آسیب نرساند. وجود یک پرستار صبور و آگاه به امور ومسائل روانشناختی کودک در این زمینه بسیار کمک کننده و دارای نقش اصلی و کلیدی است.

راهکاری های درمانی جهت پرتاب اشیا هنگام عصبانیت کودک

در برخورد با پرتاب کردن اشیا توسط کودک در عصبانیت بهترین واکنش کدام است؟، درمان این موضوع همانند علت گاز گرفتن در کودکان نیازمند رفتار مناسب از طرف والدین می باشد که موارد زیر می تواند کمک کننده باشد:

رفتار با کودکی که اشیا پرتاب می کند

خاصیت جابه جایی را امتحان کنید:

اگر کودک شما، تلفن همراه شما را برای پرتاب کردن انتخاب نمود، با حفظ آرامش خود، تلفن همراهتان را از دست او گرفته و به آرامی برای وی توضیح دهید که به جای موبایل، توپ فومی یا پارچه ای خود را پرتاب کند.

پرتاب اشیا توسط کودک هنگام عصبانیت نادیده بگیرید

اگر کودک شما برای تخلیه خشم و عصبانیت خود، وسیله ای را پرتاب می کند، از این عمل او به صورت کامل چشم پوشی کنید زیرا اگر به این رفتار او توجه کنید، کودک برای جلب توجه شما، مجدد به این عمل اقدام می کند و به پرتاب اشیا اصرار می ورزد.
در مقابل اگر متوجه شدید که پرتاب اشیا توسط کودک همراه با حالت عصبانیت و دلخوری همراه است، او را تشویق کنید که همیشه علت ناراحتی خود را در قالب کلمات بیان کند و با شما در مورد علت عصبانیتش در هر موردی که باشد، صحبت کند و به شما اعتماد کند که به وی کمک خواهد کرد.

راهکار دیگر، مشغول کردن او برای پرت کردن حواس کودک است، بهترین راهکار، بازی با کودک است که با این کار، به تدریج از پرت کردن اشیا یا کوبیدن سرش به دیوار،خودداری می کند.

با کودک بازی کنید و برای مرتب کردن وسایلش، از خود او کمک بگیرید

برای آموزش این موضوع که کودک وسایلی را که پرتاب می کند، خودش باید جمع کند، با کودکان روی زمین نشسته و به شیوه مسابقاتی و رقابتی، از او بخواهید که اگر وسایلی را که روی زمین پرت کرده، جمع کند و در سبد اسباب بازی ها یا کمدش قرار دهد، برنده یک شکلات خواهد شد. یا مثلا به وی بگویید: حالا ببینیم کی برنده میشه ؟

عصبانی نشوید اما قاطع باشید

با تغییر آهنگ صدا، ناراحتیتان را از پرتاب وسایل بروز نمایید اما عصبانیت، سرزنش و یا تحقیر کودک را در هیچ شرایطی ابراز نکنید. در مقابل قاطع باشید و با صدایی روشن و آرام، کودک را از پرتاب کردن وسایل خطرناک منع کنبد.

اسباب بازی هایی مانند طبل را در اختیارش قرار دهید:

می توانید از اسباب بازی هایی مثل طبل ها یا وسایلی که مخصوص موسیقی کودکان طراحی شده، کمک بگیرید، این اسباب بازی‌ها را در اختیار کودک قرار داده و او را تشویق کنید که از این وسایل استفاده کند.

رفتار مناسب پرستار در پرتاب کردن اشیا توسط کودک

پرستار در منزل در زمان نگهداری از بچه در چنین شرایطی باید رفتار های مناسبی داشته باشد و به موراد زیر توجه داشته باشد:

چگونه رفتار کنید و واکنش مناسب داشته باشید.
به کودک آموزش خواهد داد که چه وسایل و اسباب بازی ها را می تواند پرتاب کند و پرتاب چه وسایلی موجب آسیب می گردد.
رفتارهای مناسب با حال و هوای کودک را برای بروز رفتار پرتاب اشیا در کودک انتخاب خواهد کرد، به عنوان مثال، او را به گردش برده و با قرار دادن تعدادی سنگ کوچک، با بهترین راهکار ممکن به کودک در این پروسه رشد و تکاملی کمک خواهد کرد یا در راهکاری دیگر، یک توپ پلاستیکی کوچک را در اختیار کودک قرار خواهد داد تا آن را پرتاب کند.

پروسه شناسایی اجسام تا دوسالگی بدین صورت است که کودک، شی را به دست می گیرد، شی را لمس می کند، ممکن است اشیا واسباب بازی هایش را به دهان ببرد و وقتی پروسه شناسایی به اتمام رسید، شی یا اسباب بازی یا پستانکش را پرت می کند. پرت کردن اشیا توسط کودک، نه از سر خودخواهی و بی ادبی است و نه عاملی برای نگرانی است. او دنیایش را می کاود و یاد می گیرد که احساسش را نسبت به خودش بیان می کند و به دنبال علت ها و معلول هایی است که در ذهنش شکل گرفته است.

سوالات متداول

اصلی‌ترین دلیل پرتاب اشیاء توسط کودکان در چیست؟

محدودیت و تنبیه کردن والدین در جای اشتباه این مشکل رو برای کودک به وجود می‌آید. هرچند کودک شما نسبت به محیط اطرافش، کنجکاو و با توجه است، روند پرتاب اشیا توسط کودک هم جز خلاقیت و رشد فیزیکی در آن ها محسوب می گردد.

کودک از چه سنی شروع به پرتاب جسم می‌کند؟

کودکان از سن حدود ۱۴ ماهگی، پرتاب اشیا را دوست دارد و از انجام این عمل، ذوق می کند که نوعی پیشرفت استعداد های حرکتی محسوب می گردد.

آیا درمانی وجود دارد که کودک جسمی را پرتاب نکند؟

پرتاب جسم توسط کودک همیشه هم بد نیست! شما به جای مقابله با این رفتار کودک، می توانید به کودک آموزش دهید که چه اسباب بازی ها یا وسایلی را در چه مکان ها و زمان هایی می تواند پرتاب کند تا بدین وسیله به خودش و با دیگران آسیب نرساند.

راهکار ساده‌ برای پرت نکردن جسم خطرناک برای کودکان چیست؟

مشغول کردن او برای پرت کردن حواس کودک است، بهترین راهکار، بازی با کودک است که با این کار، به تدریج از پرت کردن اشیا یا کوبیدن سرش به دیوار،خودداری می کند.

منبع
زندگی برتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا