دانستنی هاویژه/توضیح دار

با بهترین و بدترین شهرهای جهان برای زندگی آشنا شوید

نشریه اکونومیست هر سال بهترین و بدترین شهر جهان برای زندگی کردن را معرفی می‌کند.

صبح بخیر _ نشریه اکونومیست هر سال بهترین و بدترین شهر جهان برای زندگی کردن را معرفی می‌کند. بدترین‌ها شهر‌هایی هستند که در انتهای رتبه بندی قرار دارند و ساکنان آن اغلب با درگیری و مشکلات اقتصادی دست و پنجه نرم می‌کنند.

شاخص جهانی که اکونومیست بررسی می‌کند، شامل ۱۷۳ شهر است که در پنج دسته: ثبات، مراقبت‌های بهداشتی، فرهنگ و محیط زیست، آموزش و زیرساخت مورد قضاوت قرار می‌گیرند.

بر اساس جدول زیر بهترین و بدترین شهر‌های جهان برای زندگی کردن معرفی شده اند.

غیر قابل زیست‌ترین شهر جهان در سال ۲۰۲۴ کدام است؟

دمشق پایتخت سوریه، حراره پایتخت زیمبابوه، لاگوس یکی از شهر‌های نیجریه، الجزیره پایتخت کشور الجزایر و طرابلس پایتخت لیبی به ترتیب بدترین شهر‌ها برای زندگی معرفی شده اند.

دمشق، پایتخت جنگ‌زده سوریه، به دلیل بی‌ثباتی ناشی از ۱۳ سال جنگ، برای ۱۱ سال متوالی به عنوان بدترین شهر برای زندگی در رتبه‌بندی قرار گرفته است. این شهر از خاموشی‌های دائمی و بحران اقتصادی رنج می‌برد که با زلزله ویرانگر در شمال و غرب کشور در سال ۲۰۲۳، اوضاعش بدتر هم شده است. امتیاز کلی شهر تقریباً ده امتیاز کمتر از بدترین شهر بعدی، طرابلس، پایتخت لیبی است.

سه کشور دیگر در خاورمیانه و آفریقا شهر‌هایی هستند که در ده شهر پایینی قرار دارند. الجزایر، لاگوس و حراره به ترتیب در رتبه‌های ۱۷۱، ۱۷۰ و ۱۶۷ قرار دارند.

چشم انداز رشد اقتصادی کشور‌های جنوب صحرای آفریقا در وضعیت افزایش جمعیت در حال کاهش است. تنش‌ها در این مناطق بالاست: تظاهرات به رهبری جوانان که گاهی اوقات مرگبار است، منطقه را فرا گرفته است. حتی آفریقای جنوبی، توسعه یافته‌ترین کشور در منطقه، مشکلاتی دارد. شهر‌های ژوهانسبورگ و پرتوریا در آفریقای جنوبی در رده بندی بالا رفته اند، اگرچه هیچکدام به ۱۰۰ شهر برتر راه پیدا نکردند.

هر دو پیشرفت‌هایی را در آموزش و پرورش به ثبت رساندند، اگرچه تحصیل در این کشور به طور کلی ضعیف است. بر اساس یک آزمون استاندارد بین المللی، بیش از ۷۵ درصد از کودکان ده ساله آفریقای جنوبی در امتحانات خواندن و درک مطلب مردود می‌شوند؛ و کشور همچنان تحت تأثیر عواملی مانند نرخ بیکاری ۳۲ درصد و نرخ قتل در بالاترین حد خود در ۲۰ سال اخیر قرار دارد.

جنگ اسرائیل و غزه رتبه تل آویو را که معمولاً امتیاز نسبتاً بالایی داشت، پایین آورده است. این شهر با ۲۰ پله سقوط در رتبه ۱۱۲ قرار گرفته که بزرگترین جهش در نظرسنجی امسال نسبت به سال گذشته محسوب می‌شود. شهر‌های غزه که عمدتاً در اثر بمباران اسرائیل ویران شده اند، در این فهرست گنجانده نشده اند.

تهران در شاخص‌های مورد بررسی اکونومیست رتبه نسبتا پایینی دریافت کرده است. در این شاخص، امتیاز ایران بین ۴۰ تا ۶۰ است که فاصله زیادی با نمره ۱۰۰ دارد.

بیشتر بخوانید:

با پرترافیک‌ترین شهرهای جهان آشنا شوید

منبع
روزیاتو

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا