۱۴ جمله مخرب که میتوانند به هر ازدواجی آسیب بزنند
در ازدواجها، کلمات قدرت بسیار زیادی دارند. آنچه که به همسر خود میگویید میتواند او را شاد کند یا زندگیاش را پر از سوال، غم یا حتی نفرت کند، رابطه شما را مستحکم کند یا تخریب کند.
صبح بخیر_ در ازدواجها، کلمات قدرت بسیار زیادی دارند. آنچه که به همسر خود میگویید میتواند او را شاد کند یا زندگیاش را پر از سوال، غم یا حتی نفرت کند، رابطه شما را مستحکم کند یا تخریب کند. در اینجا ۱۴ جمله مخرب که میتوانند به هر ازدواجی آسیب بزنند، به همراه روشهای سالمتر برای بیان احساسات و پیامهای شما را ذکر کردهایم:
۱. “اگر دوستم داشتی، این کار را میکردی…”
این جمله میتواند احساس گناه ایجاد کند و به جای ایجاد صمیمیت، فاصله ایجاد کند. به جای آن بگویید: “خیلی برایم مهم است که…”
۲. “تو همیشه…” / “تو هرگز…”
این عبارات به ندرت درست هستند و میتوانند باعث بحثهای بیپایان شوند. به جای آن بگویید: “من احساس ناراحتی میکنم وقتی تو…”
۳. “من باعث مشکل نیستم، تو هستی”
این جمله میتواند باعث شود شریک زندگی شما احساس کند که مقصر است. به جای آن بگویید: “احتمالاً هر دوی ما در این وضعیت نقش داریم. میتوانیم درباره بهبود آن صحبت کنیم؟”
۴. “اینقدر حساس/نیازمند/نمایشی نباش”
برچسب زدن به احساسات شریک زندگی، توهینآمیز و غیرسازنده است. به جای آن بگویید: “به نظر میرسد این موضوع برایت مهم است. میتوانی احساساتت را برایم توضیح دهی؟”
۵. “این را اشتباهی متوجه نشوی…”
اگر میدانید که موضوع حساس است، نباید تصور کنید او با سکوت شما یا اشاره مبهم شما متوجه قضیه میشود.
۶. “باید مسئولیتپذیر شوی”
مسئولیتپذیری نمیتواند تحمیل شود؛ باید پذیرفته و درک شود. به جای آن بگویید: “میتوانیم نقشهایمان را روشن کنیم؟”
۷. “تو مثل مادرت (پدرت) رفتار میکنی”
این جمله معمولا یک توهین زشت است. اما خیلیها نمیدانند که چقدر بار معنایی دارد. به جای آن بگویید: “من گیج شدهام/ناراحت شدهام. میتوانی کمکم کنی بفهمم چه میخواهی انجام دهی؟”
۸. “من طلاق میخواهم.” / “تمام شد”
این جملات گزینههای نهایی هستند و باید فقط یک بار در هر رابطه استفاده شوند. به هر بهانهای از آن استفاده نکنید و عادیاش نکنید.به جای آن بگویید: “من نگران برخی مسائل در رابطهمان هستم. میتوانیم درباره آنها صحبت کنیم؟”
۹. “از تو متنفرم”
نفرت کلمهای سمی است. به جای آن بگویید: “دوستت دارم اما الان نمیتوانم با تو صحبت کنم. میتوانیم کمی صبر کنیم و بعداً صحبت کنیم؟”
۱۰. “تو هیچ چیز از … نمیدانی”
به جای آن بگویید: “من از رفتارت گیج شدهام. میتوانیم درباره آن صحبت کنیم؟”
۱۱. “بزرگ شو.” / “فراموشش کن”
شما والدین یا منتقد شریک زندگیتان نیستید. به جای آن بگویید: “من ناراحت میشوم وقتی تو این کار را میکنی. میتوانیم درباره نیازها و احساساتمان صحبت کنیم؟”
۱۲. “هیچی…!” / “فقط فراموشش کن”
مشکل خود را بیان نمیکنید و چیزی میگویید که کمتر ذهنی میتواند تفسیرش کند. شاید هم تصور میکنید که او قدرت تلهپاتی دارد. به جای آن بگویید: “من ناامید هستم. مشکل دارم که آنچه میخواهم بگویم را بیان کنم. میتوانیم درباره آن صحبت کنیم؟”
۱۳. “زندگی گذشته و تروماهای قبلی تو به زندگی من هیچ ربطی ندارد”
همه ما گذشتهها و روانرنجوریها و تروماهایی داریم که کاملا محو نمیشوند. اگر چه هنگام ازدواج بهتر است فکر به حال آنها کرده باشید و مثلا تراپی رفته باشید. اما این مشکلات گاهی سر باز میکنند و حرفها و رویدادهایی آنها را زنده میکند و آنگاه شنیدن اینکه همسرتان در مورد رنج گذشته شما بی تفاوت است و تصور میکند که گذشته فقط با یک دکمه آف، از بین میرود، دشوار است. به جای آن بگویید که میدانم که خیلی سختی کشیدهای، اما نشخوار آن سختیها دردی را دوا نمیکند. تو قوی هستی و میتوانی با تراپی این خاطرات را پشت سر بگذاری و خود واقعیات را نشان بدهی.
۱۴. “دوستان/مادرم/پدرم/خواهرت/برادرت/دوستت در مورد تو درست میگفتند.”
این جمله میتواند رابطههای شریک زندگیتان با دیگران را تخریب کند. به جای آن بگویید: “من از این وضعیت ناامید شدهام. آیا حاضری درباره آن صحبت کنیم؟”
این جملات میتوانند در زندگی زناشویی باعث بروز تنشها و مشکلات جدی شوند. تغییر دادن شیوه بیان احساسات و صحبت کردن با شریک زندگی میتواند به بهبود رابطه و کاهش تنشها کمک کند. به صورت خلاصه دیالوگ سازنده به جای نیش و کنایه و جملاتی که همسر شما را به فکرهای طولانی بیثمر میبرد.
بیشتر بخوانید: