سلامت

با رعایت این ۸عادت چند دهه به عمر خود بیافزایید

بر اساس مطالعه جدیدی که اخیراً در مجله NUTRITION منتشر شد، هشت عادت در چارچوب سبک زندگی سالم وجود دارد که می‌تواند به افزایش طول عمر شما تا چندین دهه کمک کند. هر عادت به تنهایی می‌تواند تا حدودی طول عمر را افزایش دهد، اما ترکیب همه این عادات تأثیر چشمگیری در این زمینه دارد.

این عادات عبارتند از:

  1. سیگار نکشیدن
  2.  فعالیت بدنی یا ورزش منظم
  3.  پرهیز از مصرف زیاد الکل
  4.  خواب خوب و کافی
  5.  داشتن یک رژیم غذایی متعادل
  6. کنترل و مدیریت استرس
  7. برقراری روابط اجتماعی مثبت
  8. اجتناب از اعتیاد به مواد افیونی یا مخدر

طبق تحقیقات صورت‌گرفته، خواب نامناسب، رژیم غذایی ناسالم، استرس و زیاده‌روی در مصرف الکل هر کدام حدود ۲۰ درصد خطر مرگ را افزایش می‌دهند. هم‌چنین فقدان روابط اجتماعی مثبت نیز حدود ۵ درصد در افزایش این خطر نقش دارد.

نویسندگان این مطالعه بر این باورند: افرادی که، حتی در میانسالی، این عادت‌ها را اتخاذ می‌کنند، به طور قابل توجهی بیشتر از افرادی که این عادات را انجام نمی‌دهند، عمر می‌کنند.

اطلاعات مورداستفاده در این مطالعه شامل سوابق پزشکی و پرسشنامه‌های جمع‌آوری‌شده بین سال‌های ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۹ از بزرگسالان ۴۰ تا ۹۹ ساله بود. داده‌های سال‌های جمع‌آوری‌شده نشان داد که ۳۳.۳۷۵ نفر در طول این مطالعه جان خود را از دست دادند.

نتایج نهایی نشان داد که فعالیت بدنی کم، مصرف مواد مخدر و استعمال دخانیات بیشترین تأثیر را بر طول عمر افراد دارند. این سه عامل با افزایش ۳۰ تا ۴۵ درصدی خطر مرگ در طول دوره مطالعه مرتبط بودند.

استرس زیاد، مصرف بیش از حد الکل، رژیم غذایی نامناسب و خواب ناکافی هر کدام حدود ۲۰ درصد در افزایش خطر مرگ نقش داشتند و فقدان روابط اجتماعی مثبت با افزایش ۵ درصدی خطر مرگ مرتبط بود. در همین حال، خطر مرگ در افرادی که ترکیبی از هشت عادت سبک زندگی سالم را داشتند، ۱۳ درصد کمتر بود.

بر اساس این تحقیقات، مردانی که تمام این هشت رفتار سالم را تا سن ۴۰ سالگی رعایت می‌کنند، تا ۲۴ سال بیشتر از افرادی که هیچ یک از این عادات سالم را اتخاذ نمی‌کنند، عمر می‌کنند. از سوی دیگر، زنان تحت همین شرایط می‌توانند ۲۳ سال افزایش طول عمر داشته باشند.

به‌کارگیری این عادات چگونه به افزایش طول عمر کمک می‌کنند؟

بنا به گفته متخصصان و کارشناسان، اتخاذ این عوامل جامع سبک زندگی، اساس پیشگیری اولیه و ثانویه در بروز هر خطری است که زندگی را تهدید می‌کند.

بیماری‌های قلبی عروقی و سرطان از علل اصلی مرگ و میر هستند و عوامل خطر قابل تعدیل بیماری قلبی نیز برای همگان به خوبی شناخته شده است. این عوامل خطر عبارتند از: فشار خون بالا، کلسترول بالا، دیابت، مصرف دخانیات، استرس روانی، چاقی، رژیم غذایی ناسالم و سبک زندگی کم‌تحرک.

گفتنی است که استعمال دخانیات یک ریسک فاکتور عمده است که در چندین دسته از بیماری‌های مزمن مانند بیماری‌های قلبی عروقی، سکته، سرطان‌های ریه، مثانه، مری، بیماری مزمن ریه و دیابت مشترک است.

بسیاری از همین بیماری‌های مزمن را می‌توان با رعایت همین هشت رفتار ساده تا حد بسیار زیادی کنترل کرد. اتخاذ این عادات سالم حتی از بروز استرس اکسیداتیو و التهاب نیز جلوگیری می‌کند.

 

بیشتر بخوانید:

چند راهکار طبیعی و خانگی برای تسکین سوختگی زبان

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا