سلامتویژه ها

هر آنچه که در مورد انواع چای گیاهی باید بدانید

چای گیاهی به نوعی از چای گفته می‌شود که از جوشاندن انواع گیاهان و برگ‌ها و ریشه‌های آن‌ها به دست می‌آید و می‌توان آن را به صورت داغ یا سرد مصرف کرد.

چای گیاهی به نوعی از چای گفته می‌شود که از جوشاندن انواع گیاهان و برگ‌ها و ریشه‌های آن‌ها به دست می‌آید و می‌توان آن را به صورت داغ یا سرد مصرف کرد.

 

انواع چای گیاهی

چای گیاهی را می‌توان تقریبا از ترکیب همه گیاهانی که خوراکی هستند به دست آورد. انواع مختلفی از چای گیاهی وجود دارد که هر کدام خواص ویژه‌ای دارند. رایج ترین چای‌های گیاهی عبارت‌اند از:

 

چای بابونه

چای هیبیسکوس

چای نعناع

چای بوته قرمز (رویبوس)

چای زردچوبه

چای زنجبیل

چای گل محمدی (گل سرخ)

چای مریم گلی

چای گل گاو زبان

چای بابونه

چای سبز

چای دارچین

چای ترش

یکی دیگر از انواع چای که امروزه مورد استقبال بسیاری از افراد قرار گرفته است، استفاده از میوه‌های خشک برای درست کردن چای است. از دلایل معروف شدن چای میوه‌ای این است که افراد می‌توانند این نوشیدنی را تقریبا از هر میوه‌ای که می‌خواهند تهیه کنند.

 

 

منشا چای گیاهی

چای ‌های گیاهی از دیرباز در زندگی انسان حضور داشته‌اند. انسان‌ها از ابتدا غذاهای ترکیبی از برگ‌ها و ریشه گیاهان تهیه می‌کردند. شواهد نشان از قدمت انواع چای گیاهی از دوران مصر و چین باستان دارد. در آن روزگار از این چای‌های گیاهی که به آن‌ها جوشانده می‌گفتند، برای درمان بسیاری از بیماری‌ها استفاده می‌شده است.

 

در قرن اول پس از میلاد، یک دانشمند یونانی ۶۰۰ گیاه مختلف را که تا آن زمان برای درمان انواع بیماری‌ها مورد استفاده قرار می‌گرفته، دسته‌بندی و معرفی کرد. بسیاری از این مواد نیاز داشتند تا در آب جوشانده شوند تا به خاصیت مورد نظر رسیده و استفاده شوند.

 

تحقیقات اخیر نیز نشان داده است که در اهرام مصر اثراتی از نعناع کشف شده است. این آثار مربوط به هزار سال قبل از میلاد مسیح هستند و محققان بر این باورند که از نعناع برای بهبود‌ هاضمه استفاده می‌شده است.

 

بر اساس اسناد تاریخی به دست آمده، این ترکیبات گیاهی در ابتدا صرفا جهت سلامتی مورد استفاده قرار می‌گرفته‌اند. اما امروزه مردم از چای‌‌های گیاهی به دلیل طعم و مزه آن‌ها نیز استفاده می‌کنند.

 

آیا چای گیاهی کافئین دارد؟

بسیاری از انواع چای‌های گیاهی مانند چای بابونه و چای نعناع فاقد کافئین هستند. این مسئله باعث می‌شود افرادی که به کافئین حساسیت دارند بتوانند به راحتی از این نوع چای‌ها استفاده کنند.

 

افرادی که عادت دارند قبل از خواب نوشیدنی میل کنند بهتر است از این نوع چای‌ها استفاده کنند. چون فاقد کافئین بوده و سبب خواب راحت‌تر می‌شود. محتوای کافئین چای گیاهی بسته به گیاهی دارد که چای از آن تهیه می‌شود. برخی از انواع چای گیاهی وجود دارند که کافئین زیادی دارند.

 

خواص چای‌های گیاهی برای سلامتی

خواص چای گیاهی بی‌شمار است و با توجه به گیاهی که در تهیه چای مورد استفاده قرار گرفته می‌تواند متفاوت باشد. بسته به هدفی که از نوشیدن چای گیاهی دارید، برای مثال راحت‌تر خوابیدن، یا کنترل خشم و استرس، می‌توانید چای گیاهی مناسب با آن هدف را انتخاب و مصرف کنید.

 

به علاوه برخی از گیاهان برای اعصاب و استرس مناسب‌اند و برخی دیگر برای بهبود هاضمه مورد استفاده قرار می‌گیرند. برخی از انواع چای‌های گیاهی می‌توانند عوارض سرماخوردگی را کاهش دهند. به عبارت دیگر برای هر نوع سبک زندگی می‌توانید نوشیدنی گیاهی مناسب خود را تهیه و مصرف کنید.

 

بسیاری از گیاهان دارویی به صورت خام غیر قابل‌ مصرف هستند و طعم و عطر خوبی ندارند. برای همین می‌توان آن‌ها را به صورت چای گیاهی تهیه کرد و مورد استفاده قرار داد و از خواص آن بهره برد.

 

اگر دچار مشکلات سلامتی هستید و قصد دارید از چای‌ها و جوشانده‌های گیاهی استفاده کنید بهتر است قبل از مصرف با متخصص خود مشورت کنید.

 

 

 

 

طرز تهیه چای گیاهی

برای دم کردن انواع چای گیاهی می‌توانید مراحل زیر را طی کنید.

 

دم کردن چای گیاهی کار بسیار آسانی است. مقداری آب را بجوشانید و به اندازه یک قاشق چای‌خوری از چای گیاهی مورد نظر خود را برای هر فنجان متوسط داخل قوری بریزید.

آب جوش را روی چای ریخته و بین ۵ الی ۷ دقیقه صبر کنید تا چای دم بکشد.

بعد از آن می‌توانید آن را شیرین کرده و یا ساده میل کنید. زمانی که برای آماده شدن کامل چای بایستی صبر کنید با توجه به گیاه مورد نظر می‌تواند متفاوت باشد.

چای‌ گیاهی معمولا به صورت داغ صرف می‌شود. اما بسته به سلیقه امکان مصرف آن به صورت سرد شده و با یخ هم وجود دارد.

بیشتر بخوانید:

 

بی‌خوابی مزمن با مصرف این خوراکی‌ها مرتبط است

 

منبع
مجله اکالا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا