ترفندی برای از بین بردن لکه چای از روی سطوح مختلف
اگر به لکه های چای روی ظروف، فرش، مبل و لباس ها مشکل دارید، نگران نباشید. با روش هایی که در ادامه می گوییم می توانید خودتان در خانه نسبت به پاک کردن لکه چای از سطوح مختلف اقدام کنید.
پاک کردن لکه چای از ظروف
صبح بخیر _ ایجاد لکههای رنگی بر روی ظروف چینی و شیشهای یکی از دغدغههای معمول خانمهای خانهدار است. لکههای زرد و قهوهای ناشی از قهوه و چایی میتواند ظاهر ناخوشایندی به فنجانها شما ببخشد. خبر خوب این است که میتوانید این لکهها را به راحتی برطرف کنید، اگر میپرسید چگونه راه حلهای زیر را در مورد پاک کردن لکه چای از روی ظروف بخوانید.
۱. پوست لیمو ترش و نمک: بخشی از پوس لیموترش را ببرید و کمی نمک روی قسمت بیرونی آن بریزید. سپس برای پاک کردن لکه چای از روی ظرف، آن را به صورت دایرهای روی قسمت لکه دار بمالید. اسیدیته پوست لیمو و اسیدیته نمک، لکه چای را کاملا از بین میبرند.
۲. نمک و سرکه: به جای لیمو ترش و نمک میتوانید از ترکیب نمک و سرکه استفاده کنید. محلول نمک و سرکه را در ظرف ریخته و پس از مدتی آن را بشویید.
۳. خمیر جوش شیرین: اگر پوست لیمو و نمک کارساز نبود، از خمیر جوش شیرین استفاده کنید. برای این کار جوش شیرین را با کمی آب مخلوط و خمیر جوش شیرین تهیه کنید. به اندازهای خمیر درست کنید که بتوانید آن را به یک حوله یا پارچه بمالید. سپس با پارچهی آغشته به جوش شیرین و همراه با کمی فشار، روی لکهای چای بکشید.
۴. استفاده از سفیدکننده: اگر روشهای بالا برای پاک کردن لکه چای کارساز نبود یک قاشق سفید کننده را در فنجان یا ظرف ریخته و مابقی را آب بریزید. یک تا دو ساعت بعد میتوانید ظرف را بشویید.
۵. شستشوی ظرف: بعد از پاک کردن لکه چای از روی ظروف با استفاده از روشهای بالا، ظرفتان را به خوبی با آب و مواد شوینده بشویید تا جوش شیرین یا لیمو و نمک به خوبی پاک شوند.
پاک کردن لکه چای از روی مبل
پاک کردن لکه چای از روی مبل بسیار مهم است؛ چراکه با یک حرکت اشتباه و استفاده از یک ماده مضر برای پارچه مبل میتوانید خودتان با دستان خودتان مبلتان را نابود کنید. بنابراین پیش از دست زدن به هر اقدامی و تمیز کردن مبل با مواد مختلف باید برچسب مبل را خوانده تا بدانید برای شستشو از چه موادی میتوانید استفاده کنید. سپس از روشهای زیر برای پاک کردن لکه چای از روی مبل استفاده کنید.
۱. پاک کردن لکه چای با سرکه از روی مبلهای پارچه کتانی: برای تمیز کردن مبل پارچه ای سه فنجان سرکه سفید را با یک فنجان آب مخلوط کنید و آن را با استفاده از اسپری آن را روی لکه بپاشید. اجازه دهید کمی روی پارچه بماند و سپس با فشار دادن یک پارچه یا حوله روی آن سعی کنید آن را خشک کنید.
۲. استفاده از هیدروژن یا آب اکسیژنه: این روش مخصوصا برای تمیز کردن مبل سفید بسیار مناسب است. آب اکسیژنه را روی لکه اسپری کرده و پس از چند دقیقه آن را با یک پارچه تمیز کنید. البته نباید پارچه را روی مبل بکشید.
۳. استفاده از آب گازدار: یک حوله یا پارچه را به آب گازدار آغشته کرده و برای پاک کردن لکه چای از روی مبل، آن را روی لکه فشار دهید. سپس با یک پارچه تمیز اثرات آب گازدار را پاک کنید.
پاک کردن لکه چای از پارچه
ابتدا برچسب پشت پوشاک را برای موارد شستشوی خاص بررسی کنید. اگر روی آن ذکر شده که لباس باید خشک شویی شود، حتما آن را به خشک شویی تحویل دهید. لکه را به متصدی نشان دهید تا آنها لکهبر مناسبی برای آن درنظر بگیرند. درصورتی که نیازی به خشک شویی نبود، از دستورالعملهای زیر برای پاک کردن لکه چای استفاده کنید:
۱. شستشو با آب سرد: اگر لکه تازه است میتوانید با آب سرد و یک تکه پارچه تمیز شروع به پاک کردن لکه چای کنید. لباس را زیر آب بگیرید و همزمان با یک تکه پارچه روی لکه بکشید و از قسمتهای مختلف پارچه برای این کار استفاده کنید. قبل از خشک شدن لکه چای و تازمانی که کاملا اثر آن از بین برود به این کار ادامه دهید.
۲. خیساندن در آب سرد: اگر لکه برای مدتی است که روی لباس ریخته است و محدودیت خشک شویی ندارید، لباس را به مدت ۳۰ دقیقه در آب سرد بخیسانید. درصورتی که لکه همچنان از بین نرفت میتوانید در طول شب لباس را در آب بگذارید و روز بعد با یک تکه پارچه تمیز مانند روش قبل آن را تمیز کنید. کمی پودر لباسشویی نیز میتوانید به آب اضافه کنید.
۳. جوش شیرین: پس از خیساندن پارچه یا لباس میتوانید روی آن کمی جوش شیرین بپاشید. آن را کمی با دست ماساژ دهید و پس از پاک شدن لکه چای با آب ولرم بشویید. از این روش برای پاک کردن لکه حنا نیز استفاده میشود.
۴. محلول سرکه: پارچههای نخی را میتوانید در محلول آب و سرکه خیس کنید. سه فنجان سرکه سفید و یک فنجان آب سرد را در تشت بریزید و پارچه یا لباس نخی را به مدت ۳۰ دقیقه در آن رها کنید. همچنین میتوانید سرکه را روی لکه اسپری کنید و پس از نیم ساعت لباس را با آب سرد بشویید؛ و یا اگر لکه چای بعد از خیس خوردن همچنان پاربرجا بود، کمی نمک نیز به ترکیب اضافه کنید و با انگشت شروع به مالیدن پارچه کنید.
۵. شستشوی لباس: پس از پاک کردن لکه چای، لباس را مانند همیشه بشویید تا مواد پاک کننده را حذف کنید.
۶. خشک کردن لباس: پارچه را بردارید و قبل از خشک کردن بررسی کنید که پاک کردن لکه چای موفقیت آمیز بوده است یاخیر. اگر لکه کاملا از بین رفته بود میتوانید آن را در معرض نور آفتاب پهن کنید تا خشک شود.
پاک کردن لکه چای از روی فرش
ریختن چای روی فرش یکی از بدترین اتفاقات است. به خصوص اگر زمینه فرش روشن باشد. در ادامه در مورد پاک کردن لکه چای از روی فرش بیشتر توضیح میدهیم.
۱. جذب چای: یک حوله یا پارچه تمیز و با جذب بالا بردارید و روی لکه فشار دهید تا چای اضافی را به خود جذب کند. این کار را تاجایی که دیگر هیچ چای اضافهای به پارچه جذب نشود ادامه دهید. همچنین میتوانید با اضافه کردن کمی آب، میزان بیشتری از چای ریخته شده را جذب کنید.
۲. لکه بر مخصوص فرش: اگر فرش شما رنگی است، برچسب پشت فرش را بخوانید تا مطمئن شوید پاک کنندهها آسیبی به آن نمیزنند. سپس لکه بر مخصوص را روی لکه چای اسپرس کنید و دستورالعملهای مربوط به آن را دنبال کنید. معمولا لازم است برای پاک کردن لکه چای با لکه بر، این ماده مدتی روی فرش بماند و سپس با یک تکه پارچه شروع به جذب آن از روی فرش کنید. اگر این روش کارساز نبود، به مرحلهی بعد بروید.
۳. جوش شیرین: اگر لکه بر مخصوص فرش در دسترس ندارید برای پاک کردن لکه چای میتوانید یک پارچه را نم دار کرده و روی آن جوش شیرین بریزید. سپس جای لکه شده را با این حوله مالش دهید تا چای جذب حوله شود.
۴. آب گازدار و نمک: به غیر از جوش شیرین میتوانید کمی نمک روی لکه ریخته و سپس کمی آب گازدار روی آن بریزید. پس از چند دقیقه با یک دستمال تمیز آن را پاک کنید.
۵. ترکیب مایع ظرفشویی و سرکه: این ترکیب نیز برای پاک کردن لکه چای از روی فرش بسیار مفید است. یک قاشق مایع ظرفشویی را با سرکه در نیم لیتر آب حل کنید و با یک دستمال تمیز آن را روی لکه فرش بمالید.
۶. ترکیب چند ماده تمیزکننده: سرکه سفید و آب را به نسبت ۲ به ۴ ترکیب کنید و با یک اسفنج آن را روی فرش بمالید. اجازه دهید اسفنج ده دقیقه روی لکه بماند و سپس آن را بشویید.
کلام آخر
اگرچه لکههای چای و قهوه روی فنجان، لیوان و پارچههای مختلف و فرش بسیار ناخوشایند هستند، اما همانطور که مطالعه کردید پاک کردن لکه چای به سادگی امکان پذیر است. شما از کدام روش برای پاک کردن لکه از روی فنجان استفاده کردید؟ چه روش دیگری را برای این منظور میشناسید؟
بیشتر بخوانید: