دانستنی هاویژه/توضیح دار

۸ گیاه سمی و خطرناک جهان

برخی از گیاهان ممکن است باعث تحریک پوست شوند، در حالی که برخی دیگر اگر توسط کودکان بلعیده شوند، ممکن است مضر یا سمی باشند.

صبح بخیر _ برخی از گیاهان ممکن است باعث تحریک پوست شوند، در حالی که برخی دیگر اگر توسط کودکان بلعیده شوند، ممکن است مضر یا سمی باشند.

۸ گیاه سمی و خطرناک جهان۸ گیاه سمی و خطرناک جهان

گای بارتر، باغبان ارشد انجمن سلطنتی باغبانی بریتانیا، به روزنامه سان گفت: گیاهان آپارتمانی به ندرت در آسیب رساندن به مردم نقش دارند و خطرات احتمالی آن در مقایسه با مزایای ثابت شده گیاهان آپارتمانی در بهبود سلامت و رفاه ناچیز است.

با این حال، مصرف هر گونه گیاهی در داخل یا خارج از خانه که به طور خاص برای خوردن رشد نکرده است، بسیار غیرعاقلانه است. او افزود گیاهان آپارتمانی که به طور بالقوه برای نوزادان و کودکان مضر هستند باید هنگام خرید حاوی هشدار‌هایی باشند.

در این مطلب به ۸ گیاه اشاره می‌کنیم که می‌تواند برای نوزادان و کودکان خطرناک باشد و ممکن است والدین بخواهند از خرید آن‌ها اجتناب کنند.

۱.دیفن باخیا یا نیلوفر پلنگی

برگ‌ها، ساقه یا ریشه این گیاه زیبا که به‌عنوان نیلوفر یا «نیلوفر پلنگی» نیز شناخته می‌شود، اگر خورده شود، سمی است. جویدن، دیفن باخیا می‌تواند باعث ازدست رفتن توان سخن گفتن در فرد شود، زیرا حاوی یک ماده سمی به نام اسید اگزالیک است که می‌تواند باعث تورم و سوزش در دهان شود.

علائم مصرف این گیاه عبارتند از:

تاول در دهان

سوزش در دهان و گلو

اسهال

صدای خشن

افزایش تولید بزاق

تهوع و استفراغ

درد هنگام بلع

تورم دهان و زبان

کارشناسان می‌گویند این گیاه همچنین می‌تواند پوست و چشم‌ها را تحریک کند و باعث آسیب احتمالی به قرنیه شود. اگر کودک شما برگ این گیاه را جویده، باید دهان او را با پارچه‌ای سرد و مرطوب پاک کنید و اگر به این گیاه دست زده باشد، چشم‌ها و پوست او را به خوبی بشویید. جهت پیشگیری از عوارض احتمالی به کودک خود شیر بدهید.

۲.کالادیوم یا بال فرشته

کالادیوم که به عنوان بال فرشته نیز شناخته می‌شود، به دلیل برگ‌های صورتی رنگ آن که تقریبا به شکل قلب هستند، قابل تشخیص است.

خوردن این گیاه می‌تواند مضر باشد، زیرا حاوی همان کریستال‌های سمی اگزالات است (اگزالات مولکولی است که در گیاهان و انسان یافت می‌شود و مصرف بیش از حد آن به سنگ کلیه منجر می‌شود). این گیاه همچنین می‌تواند باعث تحریک چشم و پوست شود.

علائم خوردن کالادیوم یا ورود آن به چشم عبارتند از:

سوزش در دهان یا گلو

آسیب به لایه شفاف خارجی (قرنیه) چشم

اسهال

چشم درد

صدای خشن و اشکال در صحبت کردن

افزایش ترشح بزاق

حالت تهوع یا استفراغ

تورم و تاول در دهان یا زبان

۳.آنتوریوم

آنتوریوم که گل فلامینگو نیز نامیده می‌شود به دلیل شاخ و برگ قرمز براق خود شناخته شده است. این گیاه نیز برچسب مضر بودن را بر خود دارد. آنتوریوم همچنین محرک پوست و چشم و می‌تواند باعث سوزش، تورم و تاول در دهان شود.

۴.مونسترا یا پنیر سوئیس

گیاه مونسترا که به خاطر برگ‌های سوراخ دارش به عنوان گیاه پنیر سوئیسی نیز شناخته می‌شود یک انتخاب فوق العاده محبوب برای افزودن گیاه و فضای سبز بیشتر به خانه‌های مردم است.

اما این یکی دیگر از آن گیاهانی است که در صورت خوردن توسط کودکان کنجکاو می‌تواند مضر باشد، زیرا حاوی همان کریستال‌های اگزالات است. «مونسترا» همچنین می‌تواند باعث تحریک پوست و چشم‌ها شود.

۵.اسپاتی فیلوم یا نیلوفر صلح

نیلوفر‌های صلح گل‌های سفید زیبایی تولید می‌کنند. اما خوردن هر قسمت از این گیاه می‌تواند منجر به تحریک دهان و گلو، تورم لب‌ها، سرفه، حالت تهوع و استفراغ شود.

۶.فیلودندرون

گیاهان فیلودندرون انواع مختلفی دارند و به راحتی در خانه رشد می‌کنند. اما آن‌ها می‌توانند باعث تورم و تاول دهان، سوزش در دهان و گلو، ایجاد صدای خشن، ترشح آب دهان، حالت تهوع و استفراغ شوند.

۷.پوتوس یا پیچک شیطان

این گیاه به نام پیچک شیطان یا پوتوس نیز شناخته می‌شود و از برگ‌های سبز روشن آن به شکل درخت انگور آویزان زیبایی رشد می‌کنند.

این گیاه در صورت مصرف می‌تواند علائم مشابه سایر گیاهان سمی و خطرناک ایجاد کند؛ بنابراین بهتر است آن را دور از دسترس دستان کوچک قرار دهید. پیچک شیطان همچنین می‌تواند برای پوست و چشم‌ها تحریک کننده باشد.

۸.زامیوکولکاس زامیفولیا یا الماس زنگبار

زامیوکولکاس زامیفولیا» را گیاهان «زد زد» (ZZ) و الماس زنگبار (جزایری متعلق به کشور تانزانیا و همچنین نام قبلی تانزانیا) نیز می‌نامند. آن‌ها دارای برگ‌های براق، سبز تیره و بیضی شکل هستند.

تمام قسمت‌های این گیاه سمی هستند و در صورت جویدن یا بلعیده شدن می‌توانند باعث درد فوری یا احساس سوزش و تورم لب ها، دهان، زبان و گلو شوند.

اگر فرزندم گیاه سمی بخورد چه کنم؟

اگرچه عوارض گیاهان سمی به نظر بیماری جدی نمی‌رسند، برای مشاوره با پزشک خود یا پزشک اورژانس تماس بگیرید.

اگر کودک‌تان به دلیل خوردن برگ گیاهان و گل‌های سمی مریض شده، هوشیاری خود را از دست می‌دهد، خواب‌آلود به نظر می‌رسد یا مبتلا به حملات شدید است، او را حتما به اورژانس ببرید.

بیشتر بخوانید:

مرتب کردن اتاق در یک چشم به‌ هم زدن با هوش مصنوعی

منبع
طوطیا نیوز

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا