روانشناسی

۷ گام ساده برای رسیدن به پاکسازی درون

این روزها بیشتر از هر چیز ما به روش‌ هایی برای مواظب از سلامت روان خود نیازمندیم.

صبح بخیر _ این روزها بیشتر از هر چیز ما به روش‌ هایی برای مواظب از سلامت روان خود نیازمندیم. به همین جهت در این مقاله علاوه بر معرفی پاکسازی درون، گام‌ های عملی پاکسازی درون را به شما معرفی می‌ کنیم ، با ما همراه باشید.

 

بسیاری از افراد در طول روز با انواع و اقسام نشخوارهای ذهنی و افکاری منفی دست و پنجه نرم می‌کنند. افکاری که یکی از مهم‌ترین عوامل آسیب به سلامت روان می‌باشند.

 

پاکسازی درون چیست؟

افکاری وجود دارند که هیچ اهمیتی ندارند، با این حال در ذهن شما زندگی می‌کنند. افکاری مانند استرس‌های روزانه احساس غرق شدن یا ترکیب این دو با نگرانی درمورد آینده و اتفاقات بدی که در گذشته افتاده. اینها همه باعث می‌شوند که شما آرامشتان را از دست بدهید. در این موقعیت شما باید پاکسازی درون انجام دهید تا آرامشتان را دوباره به دست آورید.

 

علت اهمیت پاکسازی درون چیست؟

 

زمانی که درمورد خودمراقبتی صحبت می‌شود، معمولا اولین چیزی که به ذهنمان می‌آید مراقبت از جسم است؛ همان روتین‌های روزانه سلامتی، کارهایی مانند پاکسازی پوست یا ورزش کردن. اما فقط جسم نباید سالم باشد، ذهن انسان هم نیاز به مراقبت دارد. ذهن انسان گاهی اوقات مکانی شلوغ و درهم است و نیاز به خانه تکانی دارد.

 

پاکسازی درون

 

برای اینکه ذهنتان را خانه تکانی کنید به پاکسازی ذهنی نیاز دارید. پاکسازی ذهنی بر افکار منفی و نوشخوارهای فکری غلبه می‌کند.

پاکسازی ذهن برای سلامت روانتان مهم است؛ به بالا رفتن تمرکزتان کمک می‌کند؛ باعث کارآمدتر شدن شما می‌شود؛ استرس شمارا کاهش می‌دهد و به سلامتی حافظه کوتاه مدت و بلند مدت شما کمک می‌کند.

گام‌های عملی پاکسازی درون

قبل از شروع باید توجه داشته باشید که همانطور که به جسم خودتان توجه میکنید باید به ذهنتان هم توجه کنید. شما باید این را باور زندگیتان قرار بدهید و مراقبت از خودتان (جسم و ذهن) را در اولویت خود قرار دهید.

برای شروع پاکسازی درون باید همه توجهتان به ذهنتان باشد. نشخوارهای فکریتان را در نظر بگیرید و از افکارهای منفی‌تان آگاه شوید.

عواملی که ذهن شمارا به هم میریزند شامل: قرارها و جلسات کاری زیاد، تصمیم‌گیری‌های زیاد، کارهای زیاد، پیگیری اخبار ناگوار و ناخوشایند و شبکه‌های احتماعی است.

 

۱-مرتب باشید.

 

بی‌نظمی روی عملکر مغزتان تاثیر میگذارد، محل زندگی یا کارتان را همیشه مرتب نگه‌ دارید. اگر اطرافتان نامنظم و بهم ریخته باشد آرامشتان هم بهم میریزد؛ مغزتان عملکرد خوبی ندارد. اگر میخواهید ذهنتان پاکسازی شود اول محیط اطرافتان را پاکسازی کنید.

 

۲-نه گفتن را بیاموزید.

 

زمان برای ما محدود است و نمی‌توانیم همه کارها را انجام دهیم یا به درخواست همه جواب مثبت دهیم. در نتیجه باید نه گفتن را یاد بگیرید. بدانید که باید کارهای خودتان را در اولویت قرار دهید. اگر نه گفتن را بلد باشید باعث می‌شود استرس کمتری داشته باشید.

 

 

۳-حواستان را پرت کنید.

 

اگر مدام نوشخوار فکری میکنید؛ یکی از کارهایی که می‌تواند به پاکسازی درونتان کمک کند، این است که حواستان را به چیز دیگری پرت کنید. ذهنتان در یک زمان میتواند بر روی یک موضوع تمرکز کند. پس توجه خودتان را روی یک مسئله بگذارید و هدف‌مند باشید.

 

۴-مدیتیشن کنید.

 

با مدیتیشن بر احساسات منفی خودتان غلبه می‌کنید. مدیتیشن در رها کردن نوشخوار فکری هم به شما کمک می‌کند. حتی اگر نمی‌توانید راحت بخوابید با مدیتشین می‌توانید این مشکل را بر طرف کنید.

 

۵-چند کار را باهم انجام ندهید.

 

انجام دادن چند کار باعث کاهش کارایی شما می‌شود؛ استرستان را زیاد می‌کند. درست است که در مواقعی که زمان کافی ندارید انجام دادن کارها باهم، شما را وسوسه می‌کند اما باعث فرسوده شدن ذهن شما می‌شود و تمرکزتان را از شما میگیرد. سعی کنید برای انجام کارهایتان برنامه‌ریزی کنید و با برنامه مشخص پیش بروید.

 

 

۶-اهمال کار نباشید.

 

هیچوقت کارهایتان را به تعویق نیندازید. هر کاری را که به تعویق می‌اندازید فضایی در ذهن شما اشغال می‌کند که باعث به وجود امدن احساس گناه درون شما می‌شود.

اگر موارد بالا را به درستی انجام دهید میتوانید ذهن خود را از افکار منفی، نوشخوار ذهنی و استرس پاکسازی کنید و آرامش درونی داشته باشید. شما هر بار که پاکسازی درونی انجام میدهید به ذهنتان انرژی میدهید که با قدرت بیشتری وظایفش را انجام دهد.

 

۷-از تمرین‌های ذهن آگاهی استفاده کنید.

 

ذهن آگاهی کمک می‌کند در لحظه اکنون حضور داشته باشید، در حالی که نشخوارهای فکری باعث می‌شود به طور مداوم به گذشته یا آینده فکر کنید (رویدادهای ناراحت کننده و تجربیات تلخ در گذشته یا ترس از رویدادهای آینده) و زمان حال خود را از دست بدهید. زمانی که فقط به گذشته و آینده فکر کنید، دچار استرس می‌شوید و شادی لحظه اکنون را از دست می‌دهید.

 

کلام پایانی

 

پاکسازی درون راهی برای رسیدن به آرامش بیشتر در زندگی است. زمانی که ذهنمان را پاکسازی می‌کنیم، به آن نیروی دوباره می‌بخشیم تا بتواند بار دیگر با قدرت بیشتری به وظایف خود عمل کند. با اقداماتی که در این مقاله آورده شده است، می‌توانیم ذهن خود را از افکار منفی، نشخوار ذهنی و استرس رهایی بخشیم.

 

بیشتر بخوانید:

 

نشانه‌های شخصیت ناسالم برای ازدواج

 

منبع
دلگرم

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا