آشپزی وخانه داری

۷ راه برای اینکه اتاق نشیمن ا برای عید سرزنده نگه دارید

وقتی به اتاق نشیمن می‌روید و روی مبل لم می‌دهید تا تلویزیون را روشن کنید، یک نفس عمیق بکشید! چه بویی حس می‌کنید؟

صبح بخیر _ وقتی به اتاق نشیمن می‌روید و روی مبل لم می‌دهید تا تلویزیون را روشن کنید، یک نفس عمیق بکشید! چه بویی حس می‌کنید؟ بوی تمیزی اولین گام برای داشتن یک اتاق نشیمن سرزنده است. نه نه نه! منظور این نیست که به سراغ مواد شوینده قوی و وایتکس بروید! به جای آن باید فکری عمیق در سر بپرورانید و مشکل را از پایه حل کنید. بوی غذاها، دود سیگار و بسیاری دیگر از ذرات نامطبوع معلق در هوا ممکن است به لوازم و در و دیوار اتاق نشیمن شما چسبیده باشد.

۱. فرشتان را بشوئید

 فرش‌ها می‌توانند یکی از لوازمی باشند که بیشترین کثیفی‌ها را در اتاق نشیمن به خود جذب کنند. به لحظه‌ای فکر کنید که پسرتان از مدرسه برگشته و با پای نشسته روی فرش اتاق نشیمن راه می‌رود یا ظرف پر از پفک که از دست یکی روی فرش ریخته و ذرات آن لابه‌لای تاروپود فرش کپک زده است. همه این موارد باعث می‌شوند که فرش به مرور کثیف شده و بوی بسیار نامطبوعی بگیرد، اما ما هرگز تا کمر خم نمی‌شویم تا فرش را بو کنیم تا خبر داشته باشیم بوی بد از کجا می‌آید و ما به آن عادت کرده‌ایم! بهتر است هر شش ماه یکبار فرش را با شامپو مخصوص بشوییم و سالی یکبار آن را به دست قالیشویی بسپاریم. اگر خودمان با شامپو مخصوص به فرش‌ها رسیدگی می‌کنیم، حتما باید مطمئن شویم که مواد شوینده کاملا از فرش پاک شده‌اند؛ در غیر این صورت ممکن است که آن به سرعت پوسیده شود.

۲. دیوارها را تمیز کنید

دیوارها و سقف خانه همواره به هوا و ذرات معلق موجود در آن نزدیک هستند. شاید باورتان نشود اما بوی بد عرق بدنِ انسان نیز می‌تواند به دیوارها بچسبد. دوده‌ی بخاری، شومینه، سیگار و غیره نیز همانطور که رنگ دیوار را تغییر می‌دهند، سببی برای بوی بد نیز هستند. از طرفی دیوارها دورتادور اتاق نشیمن را محاصره کرده‌اند و بیش از پیش می‌توانند احساس سرزندگی را از خانه بگیرند یا به آن هدیه دهند. بنابراین بهتر است با استفاده از اسپری سرکه با آب گرم به جان دیوارها بیافتیم و دوده‌ها را از بین ببریم. پس از نظافت دیوارها خودتان بازگشت سرزندگی به اتاق نشیمن را حس خواهید کرد.

۳. مبلمان را تمیز کنید

همانطور که فرش در معرض آلودگی‌های فراوان است، مبلمان اتاق نشیمن نیز همینطور هستند. حتما درزهای مبلمان را چک کنید و مطمئن شوید هیچ مواد خوراکی لابه‌لای درزها پنهان نمانده است. بهتر است هر هفته مبلمان را جاروبرقی بکشیم و با سر نازک، درزها را جارو کنیم. شست‌وشوی مبل‌ها با مواد شوینده نیز سالی یکبار و آن هم برای خانه تکانی کافی است. مگر اینکه لکه‌ها روی مبل نشسته باشند و نیاز به شست‌وشو پیدا کنند. برای این منظور نیز بهتر است از اسپری‌های لکه بر برای همان قسمت مبل استفاده کرده و از مصرف مواد شوینده شیمیایی پرهیز کنیم.

۴. اجازه ندهید رطوبت باقی بماند

رطوبت می‌تواند باعث کپک‌زدگی هر نوع وسیله‌ای در خانه شود، همین کپک‌ها منشا اصلی بسیاری از بوهای نامطبوع و احساسات منفی هستند. علاوه بر کپک، وجود هوای مرطوب در اتاق نشیمن موجود کارتونک بستن بخش‌های پنهانی خانه شوند و انواع جانوران را به خود جذب کنند. برخی از افراد به کپک و کارتونک پس از مدتی آلرژی پیدا می‌کنند و از حضور در اتاق نشیمن احساس ناامنی دارند. بنابراین سعی کنید نشتی یا منشا حضور رطوبت را پیدا کنید و برای از بین بردن رطوبت و کپک‌ها به سرعت اقدام کنید.

۵. از دستگاه تهویه هوا استفاده کنید

A living room with a fragrance diffuser with mist evaporating from it

باید نفسی تازه کنیم! اما در آلودگی؟ هوای تمیز را نفس کشیدن می‌تواند بر خلق‌وخوی ما تاثیر بگذارد. اگرچه برای دستگاه‌های تهویه هوا باید مبلغ زیادی بپردازیم، اما ارزشش را دارد. برخی از این دستگاه‌ها می‌توانند به از بین رفتن باکتری‌ها و ویروس‌ها نیز کمک کنند. بنابراین دستگاه‌هایی مهم برای هر خانه هستند. اگر در مراکز شهری و صنعتی زندگی می‌کنید، حضور آلاینده‌ها در فضای اتاق نشیمن شما، امری همیشگی است. با استفاده از دستگاه تهویه هوا سلامت خود را تضمین خواهید کرد در عین اینکه احساس سرزندگی را به اتاق نشیمن هدیه داده‌اید.

۶. منشا گرما را تمیز کنید

منظور از منشا گرما فقط بخاری و شومینه و رادیاتور نیست! حتی لامپ‌ها و لوازم روشنایی‌زای مصنوعی نیز گرما تولید می‌کنند و حین تولید این گرما می‌توانند ذراتی که حین خاموش بودن به خود جذب کرده‌اند را با بویی نامطبوع در فضای خانه منتشر کنند. بنابراین بهتر است به لوسترها و لامپ‌ها هم فکر کنید. اگر از اسپیلت استفاده می‌کنید، حتما فیلتر آن را سر موقع تعویض کنید و اگر بخاری دارید، تمام بخش‌های مختلف آن را نظافت کنید. این مساله می‌تواند احساس سرزندگی را در اتاق نشیمن شما بیشتر کند چراکه قرار است نفسی راحت در هوایی تمیز بکشید.

۷. جلوی آشپزخانه بایستید

اگر آشپزخانه شما پلانی باز دارد، احتمال وارد شدن بوی غذاهایی که در آشپزخانه می‌پزیم به اتاق نشیمن بسیار زیاد است. بوی غذاها زمانی خوب است که تازه طبخ شده‌اند. اگر به در و دیوا خانه بچسبند و آن‌جا اطراق کنند احساس سرزندگی در اتاق نشیمن از بین می‌رود. به موی ماهی شب عید فکر کنید که قرار است در فضای اتاق نشیمن بپیچد. بنابراین بهتر است از هودها با مکش بالا یا تصفیه هوا مناسب استفاده کنید تا از ورود بوهای آشپزخانه به اتاق نشیمن جلوگیری کنید.

پس از انجام دادن تمامی این کارها بهتر است که از مواد خوشبوکننده، مثل شمع‌های بودار، عود و اسپری‌های خوشبوکننده نیز استفاده کنیم تا با حضور عطر خوش، احساس سرزندگی را در اتاق نشیمن تجربه کنید.

منبع
راهنماتو

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا