اخبار ویژهسلامت

۲ مورد از مهم ترین ویژگی های زالزالک

زالزالک می تواند شما را در درمان بیماری های تنفسی و پوستی کمک کند. می پرسید چرا؟ بهتر است به خواندن این مقاله ادامه دهید.

زالزالک چه میوه ای است؟

بررسی زالزالک، یکی از بحث های جذاب حوزه تغذیه‎ و پزشکی است. به ویژه در سال های گذشته، مقالات متعددی در رابطه با این میوه خاص و منحصر به فرد منتشر شده است. به طور کلی این میوه از خانواده میوه‎های گرمسیری بوده و در مناطقی مانند مالزی و فیلیپین رشد می کند. البته توانایی تکثیر و رشد در مناطق غیرگرمسیری را نیز دارد.

با این حال کاشت آن در نواحی گرمسیری، کیفیت میوه زالزالک را به میزان قابل توجهی افزایش می دهد. در ایران، کاشت زالزالک به چند ناحیه کوچک محدود نمی شود، بلکه شهرهای زیادی از کشور این میوه را پرورش می دهند. در ادامه این مطلب علمی و کاربردی، نکات مهمی را درباره خواص، ویژگی ها، مزایا و بافت زالزالک به شما ارائه می دهیم.

به طور کلی پوست بیرونی زالزالک زرد، نسبتا نازک و قابل جداسازی است. بخش داخلی این میوه سفید و مخملی بوده و دارای تعداد زیادی بذر کوچک است. این بافت در نتیجه تغذیه گیاه زالزالک به وسیله آب فراوان ایجاد می شود. گونه های مختلف میوه زالزالک، طعم متفاوتی دارند.

با این حال همه آن ها در ویژگی شیرینی مشترک هستند. البته در مواردی ممکن است گونه های نرسیده و کال، طعمی ترش و گس داشته باشند.

این میوه به صورت تازه و حداکثر یک هفته پس از چیدن از درخت، مصرف می‌شود. می‌توان نمونه های تازه زالزالک را در تهیه‌ی آبمیوه، سس‌ مربا و پودینگ استفاده کرد. در قسمت بعدی، خواص بارز این میوه خوش طعم را برای شما ذکر می کنیم.

۲ مورد از مهم ترین ویژگی های زالزالک و خواص آن

همانطور که در ابتدای مقاله اشاره کردیم، زالزالک زرد خواص بسیاری برای بدن دارد. به ویژه اگر درختچه آن در مناطق گرمسیری کاشت شود، فواید آن چند برابر خواهد شد. در این قسمت قصد داریم به ۲ مورد از مهم ترین خواص این میوه منحصر به فرد اشاره کنیم.

  1. بیماری های تنفسی را بهبود می بخشد

درباره زالزالک، اطلاعات بسیاری در دسترس محققان قرار دارد. بخشی از این اطلاعات، به خاصیت  ضدباکتریایی زالزالک اشاره می کنند. این میوه منبع غنی از فلاونوئیدها( مواد ضد درد، ضد باکتری و ضد التهابی) است. فلاونوئید باعث کاهش عفونت های مختلف تنفسی مانند آسم می شود. علاوه بر این به لطف این ماده، زالزالک قادر به تسکین برخی از علائم معمول سرماخوردگی، مانند سرفه و گلودرد است.

  1. بهبود دهنده پوست است

یکی دیگر از مهم ترین خواص زالزالک زرد، قرمز و سیاه، بهبود و ترمیم آسیب های پوستی است. این میوه حاوی مقادیر زیادی اسیدهای چرب غیراشباع بوده و درنتیجه اثر مثبتی برای پوست دارد. علی الخصوص روغن زالزالک، می تواند به طور موثری خشکی پوست را برطرف کند. توصیه می‎کنیم این روغن را پیش از خواب بر روی نواحی آسیب‎دیده پوست خود زده و پس از چند ساعت آن را بشویید.

چند نکته مهم درباره انتخاب و نگهداری زالزالک زرد

در ابتدای مقاله به زالزالک اشاره کردیم. در این قسمت نیز می خواهیم چند نکته مهم درباره انتخاب و نگهداری از این میوه را به شما عزیزان آموزش دهیم.

هنگام انتخاب زالزالک زرد، به پوست بیرونی آن توجه کنید. هر چه پوست بیرونی این میوه روشن، بدون خراش و بی‎نقص باشد، طعم آن نیز بهتر خواهد بود. همچنین توصیه می کنیم زالزالک های تیره رنگ را برای خرید انتخاب کنید، زیرا این ویژگی نشان دهنده رسیدگی میوه است.

برای نگهداری زالزالک، آن را در یخچال و در دمای حدود ۵ درجه سانتی‌گراد قرار دهید. میوه‌های نرسیده را نیز در دمای بین ۱۳-۱۶ درجه سانتی‌گراد نگهداری نمایید تا به درجه رسیدگی برسند. همچنین بهتر است زالزالک را درون کیسه‎ پلاستیکی بسته ‎بندی کرده و هوا را از آن خارج کنید تا خشک یا خراب نشوند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا