صبح بخیر _ در یک رابطه عاطفی، هنگام دعوا به راحتی ممکن است در یک لحظه کنترل خود را از دست دهیم و با حرف یا حرکتی همدیگر را برنجانیم. بعد از آن خشم و دلخوری ای بر جای می ماند که می تواند تا مدت ها بعد از پایان دعوا ادامه پیدا کند، امری که به رابطه ی میان شما و شریک عاطفی تان صدمه خواهد زد.
در ادامه از کارهایی خواهیم گفت که هرگز نباید هنگام دعوا با شریک زندگی تان انجام دهید.
۱- پای خانواده تان را به دعوای خود باز نکنید
دعوای شما و شریک زندگی تان تنها به شما دو نفر مربوط می شود و نه هیچکس دیگر. با باز کردن پای خانواده تان به دعوای خود ممکن است یک بگو مگوی ساده را تبدیل به یک بحران خانوادگی تمام عیار کنید. حتی اگر آرامش به رابطه تان بازگردد، احتمالش زیاد است که اعضای خانواده تان همه چیز را به خاطر بسپرند و در فرصت مناسب از آن علیه شما یا شریک زندگی تان استفاده کنند.
۲- از خشونت پرهیز کنید
آدم ها اغلب هنگام دعوا بدترین وجه شخصیت شان را نشان می دهند. برخی در تلاش برای ثابت کردن اینکه حق با خودشان است، به خشونت متوسل می شوند. هر قدر هم که از دست یکدیگر عصبانی بودید، نه به خودتان و نه شریک زندگی تان اجازه ی استفاده از خشونت را ندهید. تجربه ی درد فیزیکی از سوی شریک زندگی تان تمام عشق میان تان را از بین می برد.
۳- پای مسائل دیگر وسط نکشید
اگر دلیل اصلی دعوایتان تلنبار شدن ظرف های شسته نشده است، اجازه دهید دلیلش همان بماند. اشتباهات قبلی شریک زندگی تان را یادآوری نکنید؛ با این کار یک مشکل ساده و جزئی تبدیل به دعوایی بزرگ و ناخوشایند می شود.
۴- هرگز حرف جدایی را نزنید
وقتی حین دعوا می گویید از عصبانیت می گویید که باید از هم جدا شوید، همین جمله می تواند تبدیل به بزرگ ترین توهین ممکن شود. این حرف ممکن است احساسات شریک زندگی تان را به شدت جریحه دار کند. و در اغلب وقتی چنین حرفی مطرح می شود، جدایی واقعی هم زودتر رخ می دهد.اگر واقعاً همدیگر را دوست دارید، هرگز در میانه ی دعوا حرف جدایی را پیش نکشید.
۵- هرگز وسط دعوا از خانه بیرون نزنید
وقتی حین دعوا از خانه بیرون می زنید یعنی به شریک زندگی تان نشان می دهید که حتی تحمل ندارید با او زیر یک سقف بمانید. کوبیدن در، بیرون دویدن و حل نشده گذاشتن دعوا تنها باعث می شود شریک زندگی تان شک کند که شما به بلوغ عاطفی رسیده اید. بهتر است صبر کنید تا هر دو آرام شوید و بعد از آن به عنوان دو فرد بالع، با یکدیگر صحبت کنید.
۶- جدا از هم نخوابید
با جدا خوابیدن از هم نشان می دهید که آمادگی آشتی کردن را ندارید. بازگشت به روتین روزانه، مانند خوابیدن در کنار یکدیگر، جو را سریع تر به حالت عادی بازمی گرداند و مشکل سریع تر حل می شود. ممکن است ابتدا پشت تان را به هم کنید، اما صبح روز در آغوش هم از خواب بیدار شوید، بدون اینکه هیچ اثری از دعوا روی قبل باقی مانده باشد.
۷- هرگز در مکان عمومی باهم دعوا نکنید
اگر به خودتان و شریک زندگی تان اجازه می دهید که در مکان عمومی باهم دعوا کنید، بنابراین به احتمال زیاد نه برای همدیگر احترام قائل هستید، نه برای اطرافیان تان. از دعوا کردن در مکان عمومی خودداری کنید و باهم در خانه درباره ی مشکل صحبت کنید.
بیشتر بخوانید:
دعواهای والدین چه آسیبی به شخصیت کودک میزند؟