روانشناسی

چه چیزی باعث می شود ما اعتماد به نفس داشته باشیم

 اعتماد به نفس باور به توانایی ها و ارزش های خود است. این اعتمادی است که به خود دارید تا با چالش ها کنار بیایید، تصمیمات درست بگیرید و به اهداف خود برسید.

صبح بخیر _  اعتماد به نفس باور به توانایی ها و ارزش های خود است. این اعتمادی است که به خود دارید تا با چالش ها کنار بیایید، تصمیمات درست بگیرید و به اهداف خود برسید. بدون اعتماد به نفس، نمی توانید بهترین نسخه از خودتان باشید.

اعتماد به نفس ناشی از باور کردن خود است و به معنای ایمان به این است که می توانید انتخاب های عاقلانه ای داشته باشید و بهترین را برای خود انجام دهید. اعتماد به نفس موقعیتی است – ممکن است در برخی از زمینه‌های زندگی‌تان مانند شغلتان احساس اعتماد به نفس زیادی داشته باشید، اما در برخی دیگر مانند موقعیت‌های اجتماعی اعتماد به نفس نداشته باشید.

اعتماد به نفس یک ویژگی شخصیتی ثابت نیست، بلکه چیزی است که می تواند از طریق تمرین و تجربه ایجاد شود. همچنین می توانید برای افزایش اعتماد به نفس خود آموزش ببینید. کلید ایجاد اعتماد به نفس پایدار، تمرکز بر چیزهایی است که می توانید کنترل کنید، مانند تلاش و تصمیم گیری به جای عوامل خارجی.

جشن گرفتن پیروزی های کوچک، به جای نتایج اصلی، می تواند به تقویت اعتماد به نفس شما در طول زمان کمک کند.

درک اعتماد به نفس

اعتماد به نفس به معنای اعتمادی است که فرد به توانایی ها، کیفیت ها و قضاوت خود دارد و در واقع نوعی حالت ذهنی است که می تواند بر رفتار شما در موقعیت های مختلف تأثیر بگذارد و این بخش مهمی از روانشناسی اعتماد به نفس است.

به عنوان مثال، چند سناریو برای زندگی اداری خود در نظر بگیرید. اعتماد به نفس بر نحوه تحت تأثیر قرار دادن مصاحبه کننده، نحوه برخورد با تعارضات در زندگی اداری و بسیاری از سناریوهای دیگر تأثیر خواهد گذاشت. اعتماد به نفس می تواند بر نحوه برخورد فرد با چالش ها، تعاملات اجتماعی و تصمیم گیری تأثیر بگذارد.

اعتماد به نفس یک جنبه روانشناختی حیاتی است که بر جنبه های مختلف زندگی ما از روابط شخصی تا موفقیت حرفه ای تأثیر می گذارد.

عوامل روانی موثر بر اعتماد به نفس

عوامل روانی موثر بر اعتماد به نفس به شرح زیر است:

خودکارآمدی
در روانشناسی اعتماد به نفس، خودکارآمدی مانند داشتن یک باور قوی به خودتان است که در موقعیت‌های خاص به خوبی انجام می‌دهید یا یک کار را با موفقیت انجام می‌دهید. منظور ما این حس اعتماد به نفس است که می توانید با چالش ها کنار بیایید، از منطقه راحتی خود خارج شوید و به اهداف خود برسید.

وقتی شخصی دارای خودکارآمدی بالایی باشد، وظایف سخت را فرصتی برای یادگیری و پیروزی می بیند تا چیزهایی که باید از آنها فرار کرد. این باور به خودتان به شما کمک می کند تا با این طرز فکر به موقعیت های دشوار نزدیک شوید که بتوانید آنها را کنترل کرده و بر آنها غلبه کنید. افراد دارای خودکارآمدی بالا به سرعت پس از شکست ها بهبود می یابند و فکر می کنند که شکست ناشی از کمبود تلاش است نه کمبود توانایی.

از سوی دیگر، کسانی که خودکارآمدی پایینی دارند، تمایل دارند وظایف چالش برانگیز را تهدیدی شخصی بدانند و از آنها اجتناب کنند. آن‌ها به جای مهارت‌هایی که دارند، بر مهارت‌هایی تمرکز می‌کنند که می‌توانند منجر به استرس بیشتر و احساس افسردگی شوند.

روانشناسی اعتماد به نفس: منبع کنترل
افراد دارای منبع کنترل درونی معتقدند که می توانند از طریق اعمال و تصمیمات خود بر رویدادها و نتایج زندگی خود تأثیر بگذارند. آنها مسئولیت موفقیت ها و شکست های خود را بر عهده می گیرند.

از سوی دیگر، افرادی که منبع کنترل بیرونی دارند، معتقدند که زندگی آنها توسط شانس، سرنوشت یا افراد قدرتمند کنترل می شود.

داشتن یک منبع کنترل درونی به طور کلی به عنوان یک ویژگی روانشناختی مثبت در نظر گرفته می شود. این موضوع با انگیزه، موفقیت و اعتماد به نفس بالاتر مرتبط است. در مقابل، یک منبع کنترل بیرونی می‌تواند منجر به احساس درماندگی و تمایل به تسلیم شدن راحت‌تر شود. به طور کلی، منبع کنترل این است که آیا شما خود را به عنوان راننده زندگی خود می بینید یا فقط یک مسافر.

موفقیت ها و شکست های گذشته
موفقیت ها و شکست های گذشته چیزهایی هستند که شما به خوبی انجام داده اید و چیزهایی هستند که در گذشته طبق برنامه پیش نرفته اند.

موفقیت زمانی است که به اهداف خود برسید، کاری را انجام دهید که به آن افتخار می کنید یا بر چالش ها غلبه کنید. آنها می توانند اعتماد به نفس شما را افزایش دهند، توانایی های شما را به شما نشان دهند و به شما انگیزه دهند که ادامه دهید.

شکست زمانی است که وقتی اشتباه می کنید یا با شکست مواجه می شوید و همه چیز آن طور که انتظار داشتید پیش نمی رود. برخورد با این دو می تواند سخت باشد، اما درس ها و فرصت های ارزشمندی برای رشد نیز ارائه می دهند.

نگاه کردن به موفقیت‌های گذشته‌تان می‌تواند نقاط قوت و توانایی‌هایتان را به شما یادآوری کند، در حالی که تأمل در شکست‌هایتان می‌تواند به شما کمک کند از اشتباهات خود درس بگیرید و برای آینده پیشرفت کنید. هم موفقیت ها و هم شکست ها شخصیت شما را شکل می دهند و می توانند شما را در تعیین اهداف جدید و رویارویی با چالش های جدید راهنمایی کنند.

مقایسه های اجتماعی
به روانشناسی اعتماد به نفس کخه بپردازیم نمی توانیم مقایسه های اجتماعی را نادیده بگیریم. مقایسه های اجتماعی به نحوه سنجش خودمان در برابر دیگران اشاره دارد. زمانی که خودمان را از نظر مثبت مقایسه می‌کنیم، احساس می‌کنیم که بهتر از دیگران کار می‌کنیم، می‌توانیم احساس خوبی نسبت به خود داشته باشیم و عزت نفس و اعتماد به نفسمان را افزایش دهیم. از سوی دیگر، اگر خودمان را به صورت منفی مقایسه کنیم، احساس می کنیم که به خوبی دیگران نیستیم، می تواند عزت نفس و اعتماد به نفس ما را کاهش دهد. این مقایسه‌ها می‌تواند بر نحوه‌ی دید ما از خود و بر احساس خود ارزشمندی و توانایی‌های ما تأثیر بگذارد.

سیستم های پشتیبانی
سیستم های پشتیبانی مانند داشتن یک تیم تشویق کننده جایگاه خود را در اعتماد به نفس ما دارند و این بخش مهمی از روانشناسی اعتماد به نفس است. آنها دوستان، خانواده و مربیانی هستند که شما را بالا می برند و به شما ایمان دارند. وقتی این افراد خاص به شما تشویق، تمجید و بازخورد مثبت می‌دهند، می‌توانند به شما اعتماد بیشتری نسبت به خود بدهید.

حمایت آنها به شما کمک می کند توانایی های خود را باور کنید و به شما شهامت ادامه راه و رسیدن به اهداف خود را می دهد. داشتن یک سیستم پشتیبانی قوی می تواند مانند داشتن یک شبکه ایمنی باشد که اعتماد به نفس شما را تقویت می کند و به شما کمک می کند تا چالش های زندگی را با قدرت و انعطاف پذیری بیشتری پشت سر بگذارید.

ویژگی های شخصیتی
ویژگی های شخصیتی نقش زیادی در سطح اعتماد به نفس ما دارند. برای مثال، خوش بین بودن به طور طبیعی می تواند اعتماد به نفس ما را افزایش دهد. وقتی ما دیدگاه مثبتی داشته باشیم و بتوانیم با اعتماد به نفس خودمان را ابراز کنیم، می تواند باعث شود بیشتر نسبت به خود و توانایی هایمان احساس کنیم.

هنگامی که ما دارای ویژگی های شخصیتی سمی مانند روان رنجوری، بیماری روانی، مسمومیت و اضطراب هستیم، باعث می شود به خودمان شک کنیم و اعتماد به نفس کمتری داشته باشیم. ویژگی های شخصیتی ما می تواند مانند یک تشویق کننده حمایت کننده عمل کند، اعتماد به نفس ما را تقویت کند، یا صدای آزاردهنده شک و تردید و مانع از خودباوری ما شود.

نتیجه گیری
در نهایت در رایطه با روانشناسی اعتماد به نفس باید بگوییم که این ویژگی در واقع به این معناست که به خودتان ایمان داشته باشید و توانایی خود را برای مدیریت هر چیزی که سر راهتان قرار می گیرد داشته باشید. اعتماد به نفس یک منبع روانشناختی قدرتمند است که می تواند موفقیت را در تمام زمینه های زندگی باز کند.

تمرکز بر عوامل مؤثر بر اعتماد به نفس به ما کمک می کند نه تنها اعتماد به نفس ایجاد کنیم، بلکه آن را در زمینه های مختلف زندگی خود نیز حفظ کنیم. ما در زندگی شخصی و حرفه ای خود انعطاف پذیرتر، فعال تر و موفق تر می شویم.

بیشتر بخوانید:

رازهای اعتماد به نفس بالا

منبع
خبرنامه

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا