سلامت

چرا نباید بعد از ساعت ۹ شب شام بخوریم؟

بسیاری از افراد فکر می‌کنند که دیر شام خوردن بی ضرر است. اما در واقع، خوردن شام بعد از ساعت ۹ شب می‌تواند احتمال سکته مغزی یا سکته خفیف را افزایش دهد.

صبح بخیر _ بسیاری از افراد فکر می‌کنند که دیر شام خوردن بی ضرر است. اما در واقع، خوردن شام بعد از ساعت ۹ شب می‌تواند احتمال سکته مغزی یا سکته خفیف را افزایش دهد.

اخیراً پژوهشی روی ۱۰۰ هزار نفر در فرانسه انجام شده و هر یک از افراد شرکت‌کننده، ۱۵ دفترچه وعده غذایی را تکمیل کردند که زمان وعده‌های غذایی‌شان در طول هفته را نشان می‌داد.

در این آزمایش، یک سوم افراد قبل از ساعت ۸ و یک سوم دیگر بعد از ساعت ۹ شب شام می‌خوردند.


شرایط بدنی این داوطلبان به مدت ۷ سال تحت بررسی قرار گرفته و در این بازه زمانی، حدود ۲ هزار مورد بیماری قلبی – عروقی از جمله حملات قلبی و سکته وجود داشته است.

احتمال بروز سکته مغزی یا حمله ایسکمی گذرا که اغلب به عنوان «سکته خفیف» شناخته می‌شود، در افرادی که دیرتر شام می‌خوردند، ۲۸ درصد بیشتر بود.

این آمار، با احتمال بروز مشکلات قلبی – عروقی در افرادی که قبل از ساعت ۸ شب شام می‌خوردند، مقایسه شد.

به گفته محققان، انسان‌ها به گونه‌ای تکامل یافته‌اند که زودتر غذا بخورند. برخی شواهد از مطالعات حیوانی نشان می‌دهند که در صورت دیر خوردن غذا، فرآیند هضم باعث افزایش قند و فشار خون می‌شود.


افزایش فشار خون در شب که به طور معمول سطح فشار در این زمان پایین‌تر است، می‌تواند به مرور به رگ‌های خونی آسیب رسانده و خطر لخته شدن خون را افزایش دهد که منجر به سکته مغزی و حملات قلبی می‌شود. اگرچه تحقیقات بسیار بیشتری در این زمینه مورد نیاز بوده و به نظر زمان‌بندی نامناسب غذا، به اندازه داشتن رژیم غذایی ناسالم بر سلامت تأثیر ندارد.


دکتر برنارد سرور، نویسنده اصلی این مقاله از دانشگاه سوربن پاریس گفته است:

مادربزرگم مانند بسیاری از افراد دیگر به من هشدار می‌داد که دیر شام نخورم و این مطالعه نشان داده که ممکن است این توصیه منطقی باشد.

میزان مشغله ما در چند دهه اخیر زیاد شده و بسیاری از ما شب‌ها دیرتر غذا می‌خوریم.

اما افرادی که به دلیل نداشتن زمان کافی دیر شام می‌خورند، ممکن است بیشتر با مشکلات سلامتی مواجه شوند. اگرچه این امر در زنان بیشتر دیده شده و ما برای تأیید این یافته‌ها به تحقیقات بیشتری نیاز داریم.

این مطالعه که در مجله Nature Communications منتشر شده، زمان خوردن صبحانه و شام و ارتباط آن با خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی – عروقی را مورد بررسی قرار داده است.

بیماری‌های قلبی – عروقی، شامل سکته‌های مغزی و سکته‌های خفیف می‌شوند.

از دیگر بیماری‌های قلبی می‌توان به مشکلات کرونری قلب، مانند حملات قلبی و آنژین صدری اشاره کرد.

افرادی که بعد از ساعت ۹ شب شام می‌خورند، در مقایسه با قبل از ساعت ۸ شب، در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به مشکلات عروق کرونر قلب نیستند.


اما به ازای هر ساعت صرف دیرتر شام، احتمال بروز سکته مغزی یا سکته خفیف ۸ درصد افزایش می‌یابد.

به ازای هر ساعت خوردن دیرتر صبحانه، خطر ابتلا به انواع بیماری‌های قلبی – عروقی ۶ درصد بیشتر می‌شود.

ارتباط بین زمان غذا خوردن و مشکلات قلبی، تا حد زیادی در زنان مشاهده شده که تقریباً ۸۰ درصد از داوطلبان این پژوهش را تشکیل می‌دادند.

تنها نتیجه‌ای که برای مردان قابل توجه بوده، این بود که هر ساعت صرف دیرتر صبحانه، با ۱۱ درصد افزایش خطر ابتلا به بیماری‌های عروق کرونر قلب مرتبط بوده است. اما تعداد مردان در این مطالعه بسیار کم بوده و نتایج آماری قابل توجهی به دست نیامده است.

شواهد بیشتری در مطالعه جدیدی مشاهده شده که نشان داده غذا نخوردن در طول شب می‌تواند برای سلامتی مفید باشد.

طبق نتایج این آزمایش، هر ساعت ناشتا بودن در طول شب با کاهش ۷ درصدی خطر سکته مغزی یا سکته خفیف مرتبط بوده است.

 

بیشتر بخوانید:

یک هفته فست‌فود نخوریم چه می‌شود (فیلم)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا