والدین چگونه می توانند با نوجوان عاشق برخورد درست داشته باشند
مراقب نوجوان خود باشید ولی زیادی او را محدود نکنید. به او بفهمانید که چقدر دوستش دارید، نگران او هستید و حس عاشقی که در او بوجود آمده است کاملا طبیعی است
صبح بخیر _ مراقب نوجوان خود باشید ولی زیادی او را محدود نکنید. به او بفهمانید که چقدر دوستش دارید، نگران او هستید و حس عاشقی که در او بوجود آمده است کاملا طبیعی است؛ تنها باید به او یاد بدهید چگونه با احساسش کنار بیاید.
همه ما عشق را در طول زندگی خود تجربه کرده ایم. نوجوانی یکی از دوره های بسیار حساس در زندگی هر فرد است. نوجوانان نیز به دلایل مختلف ممکن است عاشق شوند. عاشقی در نوجوانان به شکل های متفاوتی بروز می کند. گاهی عشق های آتشین می تواند در این سنین، دردسرساز شود. والدین می توانند با مدیریت و شکیبایی، نوجوان خود را در این بحران راهنمایی و همراهی کنند.
دخترها و پسرهای نوجوان گاهی دچار عشق های زودگذر و آتشین دوره حساس نوجوانی می شوند که ممکن است برخی از آنها منجر به ایجاد مشکلاتی برای والدین شوند! وقتی پدرها و مادرها با این وضعیت در نوجوان خود مواجه می شوند، احساس نگرانی به آنها دست می دهد و نمی دانند که برخورد و رفتار درست با آنها چیست. اگر شما هم نوجوان در خانه دارید، احتمالاً این شرایط را پیش رو خواهید داشت. شاید هم همین حالا در حال دست و پنجه نرم کردن با این وضعیت هستید!
احساس عاشقی، چیزی نیست که انسان به خودی خود بخواهد برای آن تصمیم گیری کند! نمی توانیم بگوییم که ما در این ماه یا این هفته بخصوص، عاشق می شویم و بتوانیم برای مدیریت احساساتمان برنامه ریزی کنیم!!! عشق، یک حس درونی است که ناگهانی بروز می کند. عاشق شدن در افراد مختلف، متفاوت است. عاشقی در نوجوانی، یک حس زودگذر و غیر منطقی است که نمی توان به پایه و اساس آن چندان تکیه کرد.
ما در این مطلب می خواهیم درباره حس عاشقی در نوجوانان صحبت کنیم و بگوییم که والدین در این شرایط چه کارهایی می توانند برای فرزند خود انجام بدهند.
چرا نوجوانان عاشق می شوند؟
نوجوانان سرشار از احساسات و هیجان هستند. گاهی این هیجانات می تواند نوجوان را به سمت انجام کارهای شگفت آور یا حتی خطرناک سوق بدهد. نوجوانان می خواهند در میان گروه همسالان خود، شجاع تر و توانمندتر به نظر برسند، برای همین ممکن است دست به کارهایی بزنند که اساس منطقی ندارد. عاشق شدن هم یکی از این موارد است. عشق دوره نوجوانی، زودگذر است و نمی توان آن را جدی گرفت.
نوجوانان با بحران های دوره بلوغ خود مواجه می شوند. برخی از آنها می توانند با آنها کنار بیایند و مسائل جدید را بپذیرند، اما ممکن است عده ای نیز با مشکلاتی مواجه باشند. عاشقی در نوجوانان، نشانه های مختلفی دارد و اکثر آنها هیچ دلیل منطقی ندارند.
برخورد والدین با نوجوان عاشق
در این باره به نشانه ها و رفتارهای زیر دقت کنید:
نوجوان عاشق می خواهد با فردی که از نظر سنی از خودش بزرگ تر است، ازدواج کند!
نوجوانان عاشق فردی می شوند که فقط از لباس پوشیدن او خوششان می آید.
نوجوان به طور کامل، فردی را الگوی خود قرار می دهد که رفتارهای ناهنجار و تفکر خطرآفرین دارد!
نوجوانان، مدت زیادی را در شبکه های اجتماعی سپری می کنند تا بتوانند دوستانی از جنس مخالف پیدا کنند و سرگرم باشند!
نوجوان عاشق به شدت با افت تحصیلی و کاهش نمرات درسی مواجه می شود.
نوجوانان عاشق، استرس زیادی را تجربه می کنند و دلیل آن هم رویارویی با والدین و پاسخ دادن به آنها است.
نوجوانانی که عاشق جنس مخالف خود می شوند، سریع تصمیم می گیرند که ازدواج کنند یا نامزد باشند. این می تواند به ویژه برای دختران، آسیب زننده شود.
مواردی که در قسمت بالا اشاره کردیم، برخی از رایج ترین نشانه های عاشقی در نوجوانان است. به طور قطع، تعدادی از این علائم، غیر منطقی هستند و والدین باید با آگاهی کامل بتوانند با آن برخورد کنند. در قسمت بعدی درباره شیوه ها و رفتارهای درست والدین برای روبرو شدن با نوجوان عاشق صحبت می کنیم.
راهکارهایی برای برخورد درست با نوجوان عاشق
۱-با فرزندان خود صمیمی باشید
قبل از آنکه نوجوانان شما بخواهند عاشق شوند یا هر احساس دیگری را تجربه کنند، این وظیفه شما به عنوان والدین است که با آنها صمیمی باشید. دوست بودن با فرزندان بسیار مهم است و می تواند زمینه های تقویت روحیه و اعتماد به نفس را برایشان فرآهم سازد. سعی کنید ارتباطات عاطفی خود را با فرزندانتان قوی تر کرده تا اعتماد بیشتری بین شما به وجود بیاید. اگر نشانه های عشق را در نوجوان خود مشاهده کردید، از همان ترفندهای صمیمیت استفاده کرده و درباره موضوع با او صحبت کنید. هیچ عجله ای نداشته باشید و همه صحبت ها را در فرصت مناسب و با صبوری انجام بدهید.
۲-نوجوان عاشق را سرزنش و تحقیر نکنید
به طور کلی، سرزنش کردن و تحقیر کردن، کار نادرستی است؛ و هیچ تفاوتی از نظر جنسیت یا گروه سنی ندارد. هیچ کدام از ما از تحقیر شدن خوشمان نمی آید. به عنوان والدین، وقتی با نشانه های عاشقی در نوجوان خود مواجه می شوید، هرگز او را سرزنش نکنید. او را تحقیر نکنید یا بر سر او فریاد نزنید. با او دعوا نکنید که چرا عاشق شده است. می دانیم که شما روزی خودتان نیز عاشق شده اید! پس خود را به جای او بگذارید. باید سعی کنید از کلمات محبت آمیز استفاده کنید تا نوجوان تان به شما اعتماد بیشتری کند.
۳-از نوجوان عاشق خود، حمایت کنید
دختران نوجوان، بیشتر با مادر خود صحبت می کنند و پسرهای نوجوان نیز با پدر خود، راحت تر و صمیمی هستند. می بینید که نباید این صمیمیت را با دستان خودتان از بین ببرید. نوجوانان عاشق به حمایت و همدلی نیاز دارند تا بتوانند از این دوره به سلامت عبور کنند. شما والدین هستید و باید محیط خانه را بدون استرس و اضطراب نگه دارید. با نوجوان تان صحبت کنید و به او اطمینان بدهید که هر اتفاقی بیوفتد، شما در کنار آنها خواهید بود.
۴- رفتارهای درست را به نوجوانان آموزش بدهید
نظارت بر استفاده های درست از فضای مجازی، آموزش رفتارهای درست در میان گروه همسالان، منظم بودن، نمونه ای از کارهایی است که به عنوان والدین باید انجام بدهید. اگر نشانه های عاشقی را در نوجوان خود مشاهده کردید، شاید بهتر باشد آموزش هایی را به او بدهید. مثلاً درباره ارتباط درست با جنس مخالف با او صحبت کنید. محدودیت ها و مشکلات را برایش توضیح بدهید. به احساسات او احترام بگذارید. خشونت نداشته باشید. درباره تجربیات گذشته خود می توانید با آنها صحبت کنید. در یک محیط آرام و قابل اعتماد، امکان تعامل بهتر نوجوان عاشق با والدین به راحتی فرآهم می شود.
جمع بندی
نوجوانانی که عاشقی را در این دوره زندگی خود تجربه می کنند، نشانه های مختلفی را بروز می دهند. افت تحصیلی، تغییرات خلق و خو، رفتارهای غیر منطقی، درخواست ازدواج با فرد مقابل، برخی از این موارد هستند.
گاهی عاشقی در نوجوانان فقط به سمت جنس مخالف نیست؛ ممکن است یک نوجوان، عاشق یک خواننده خارجی شود و از او الگوبرداری کند! یا فرد دیگری عاشق رفتارهای خشن شود؛ یا اینکه از داستان های تخیلی و فیلم های سینمایی تبعیت کند! که البته همه اینها باید کنترل شود؛ وگرنه آسیب زا خواهد بود.
والدین به عنوان افراد آگاه و باتجربه می توانند نوجوان عاشق خود را راهنمایی و حمایت کنند. پدرها و مادرها با ایجاد یک فضای قابل اعتماد و به دور از هر استرس می توانند صمیمیت خوبی را برای نوجوان خود به وجود بیاورند. والدین باید با فرزندان خود صحبت کنند و اگر مشکلی پیش آمده باشد، با همفکری و صبوری، آن را حل و فصل نمایند.