مردان ۵۰ سال به بالا این مطلب را بخوانند
پروستات به غده ای که بین مثانه و آلت تناسلی که به اندازه ی گردو است، می گویند. پروستات در شکم و در جلوی راست روده قرار دارد. مجرای ادرار از مرکز پروستات، از مثانه به آلت تناسلی می گذرد و اجازه می دهد ادرار از بدن خارج شود. غده ی پروستات برای باروری مردان بسیار مهم است زیرا بخشی از مایع منی را که با اسپرم بیضه ها مخلوط می شود، تامین می کند.
سرطان پروستات
سرطان پروستات یکی از شایع ترین انواع سرطان در مردان است. معمولا سرطان پروستات به آرامی رشد کرده و در ابتدا محدود به غده پروستات است. در این مرحله احتمال دارد که سرطان قادر به ایجاد آسیبی جدی نباشد. با این حال، در حالی که برخی انواع سرطان پروستات به آرامی رشد کرده، به درمانی جزئی نیاز داشته باشد. دیگر انواع تهاجمی سرطان پروستات نیز وجود دارند که می توانند به سرعت در بدن منتشر شوند.
در صورتی که سرطان پروستات زود هنگام تشخیص داده شود (هنگامی که به غده پروستات محدود می باشد)، شانس بهتری جهت داشتن درمانی موفق دارد.
علائم
ممکن است سرطان پروستات در سطوح اولیه خود هیچ علامت و نشانه ای نداشته باشد. سرطان پروستاتی که پیشرفته تر می باشد می تواند سبب علائم و نشانه هایی از جمله موارد زیر شود:
- مشکل در ادرار
- کاهش فشار جریان ادرار
- وجود خون در منی
- درد در ناحیه لگن
- درد استخوانی
- اختلال نعوظ
محمدعلی زرگر، استاد اورولوژی دانشگاه علوم پزشکی ایران اظهار کرد:سرطان پروستات یکی از شایعترین سرطانها در مردان است و احتمال بروز سرطان پروستات در تمام دنیا از سن ۵۰ سال به بالا افزایش مییابد، لذا به همه افراد توصیه میشود جهت تشخیص زود هنگام پس از سن ۵۰ سالگی سالی یکبار آزمایش PSA را انجام دهند.
استاد اورولوژی دانشگاه علوم پزشکی ایران متذکر شد: سرطان پروستات از جمله بیماریهایی است که با وراثت هم ارتباط مستقیم دارد لذا توصیه میشود افرادی که بستگان درجه یک آنها به این بیماری مبتلا هستند آزمایش PSA را قبل از سن ۵۰ سالگی انجام دهند تا در صورت بروز این بیماری اقدامات لازم سریعاً انجام شود.
وی تصریح کرد: مردانی که یکی از بستگان درجه یک آنها به بیماری پروستات مبتلا باشد احتمال ابتلای آنها به این بیماری چهار برابر افرایش خواهد یافت و افرادی که دو نفر از بستگان درجه یک آنها به این بیماری مبتلا باشد باشد احتمال ابتلای آنها به این بیماری هفت برابر افزایش مییابد.
عضو جامعه اورولوژی ایران در پایان گفت: در صورت تشخیص زودهنگام در حدود بالای ۹۰ درصد افراد مبتلا به سرطان پروستات بهبود خواهند یافت، ولی در صورت تشخیص دیرهنگام مراحل درمان سختتر و احتمال بهبودی کاهش خواهد یافت.
بیشتر بخوانید: