ترفندهایی برای افزایش جذابیت و جلب توجه دیگران
آیا شما هم در این فکر هستید که اطرافیانتان را مجذوب خود کنید؟ با ما همراه باشید تا رازهای جذاب بودن و دوست داشتنی شدن را برایتان بگوییم.
صبح بخیر _ بیشتر دوستیها به طور طبیعی شکل میگیرند، به نحوی که ممکن است نفهمید کی و چگونه آغاز شدهاند با این حال، گاهی اوقات ممکن است بخواهید با یک شخص جدید دوستی بسازید یا ارتباطتان با دوستان فعلی خود را بهبود ببخشید و اینجاست که نیاز به دانستن راههای جذب دیگران پیدا کنید. به منظور کمک به شما در این زمینه، ما تحقیقات روانشناسی را بررسی کردهایم تا راهبردهای علمی را برای جلب علاقه مردم به شما و ایجاد دوستان بیشتری پیدا کنیم.
آنچه میخوانید بخشی از تحقیقات مگی ژانگ است و به شما ترفندهای روانشناسی را معرفی خواهد کرد که با استفاده از آنها میتوانید دیگران را به خودتان جلب کرده و دوستان بیشتری داشته باشید.
خلق و خوی مثبت داشته باشید
سرایت عاطفی به شکلی توصیف میشود که افراد تحت تأثیر مثبت یا منفی خلق و خوی دیگران قرار میگیرند. بر اساس مقالات تحقیقی از دانشگاه اوهایو و دانشگاه هاوایی، افراد ممکن است به طور ناخودآگاه عواطف افراد اطراف خود را احساس کنند. اگر میخواهید دیگران هنگام حضور در کنار شما احساس شادی کنند، تلاش کنید تا همیشه احساسات مثبتی منتقل کنید.
ببینید چگونه میتوانید از دیدگاه شخص مقابل بهتر دیده شد
مردم علاقهمندند تا به شیوهای درک شوند که با باورهایشان هماهنگ باشد. این پدیده با تئوری خودتاییدگری توصیف میشود. تمامی ما دنبال تایید دیدگاههای خود هستیم، چه منفی و چه مثبت. در یک مطالعه انجامشده در دانشگاههای استنفورد و آریزونا، از شرکتکنندگانی که نگرش مثبت و یا منفی درباره خود داشتند خواسته شد که انتخاب کنند که با افرادی که نگرش مثبت یا منفی درباره آنها دارند، تعامل داشته باشند.
افراد با نگرش مثبت درباره خود، فردی را ترجیح میدهند که افتخارات و موفقیتهایش را تایید کند. از سوی دیگر، افراد با نگرش منفی نسبت به خود، افرادی را ترجیح میدهند که انتقادات و ضعفهایشان را تایید کنند. ممکن است به این دلیل باشد که آدمها دوست دارند با افرادی تعامل داشته باشند که بازخوردی سازگار با هویت و باورهایشان ارائه میدهند.
تحقیقات دیگر نشان میدهد که وقتی باورها و نگرشهای دیگران در خصوص ما با باورها و نگرشهای خود هماهنگ است، روابط ما با آنها جریانی روانیتر خواهد داشت. احتمالاً به این دلیل است که احساس میکنیم که درک میشویم و خود جزء مهمی از گروه و صمیمیت است.
راز و اسرار خود را به اشتراک بگذارید
خود افشاگری البته در حد معقول و نه در حد مسائل شخصی، یکی از بهترین تکنیکهای برقراری ارتباط با دیگران است. میتوانید این تکنیک را به کار ببرید و وقتی در حال آشنایی با شخصی هستید، از او بپرسید که درباره زندگیاش یک یا دو اتفاق مهم را با شما به اشتراک بگذارد. این اطلاعات صمیمی درباره شخص مقابل به شما کمک میکند تا احتمالاً او را بیشتر بشناسید و در آینده به شما اعتماد کند.
گرم و شایسته باشید
روانشناس اجتماعی سوزان فیسک مدل محتوای کلیشهای را معرفی کرده است، تئوری که به آن افراد دیگر را بر اساس گرما و مهارتهای شما قضاوت میکنند. تئوری که، اگر بتوانید خودتان را دوستانه و گرم نشان دهید افراد احتمالاً به شما اعتماد بیشتری خواهند داشت.
اگر به نظر میرسید شایسته باشید، مثلاً اگر وضعیت اقتصادی یا تحصیلی بالایی داشته باشید افراد احتمالاً به شما احترام بیشتری خواهند گذاشت. روانشناس هاروارد، امی کادی، در کتابش به نام “حضور” اظهار میکند:”از نظر تکاملی، برای بقای ما ضروریتر است که بدانیم آیا یک فرد شایسته اعتماد است یا نه.”
انتظارات معقول از دیگران داشته باشید
طبق اثر پیگمالیون، رفتار مردم نسبت به دیگران بستگی به انتظاراتشان دارد و آنها به گونهای با دیگران برخورد میکنند که با این انتظارات تطابق داشته باشد.مقالات تحقیقاتی نشان دادهاند که اگر انتظار داشته باشید کسی با شما به دوستانگی برخورد کند، احتمالاً او نیز به این شیوه به شما پاسخ خواهد داد.
با رفتاری مهربانانه، نشان دهید که آنها را دوست دارید
تحقیقات نشان دادهاند که وقتی معتقدیم کسی ما را دوست دارد، ما نیز تمایل داریم او را دوست داشته باشیم. این پدیده به عنوان “دوسویگی دوست داشتن” شناخته میشود. به عبارت دیگر، وقتی ما به شخصی اعتقاد داریم که ما را دوست دارد، احتمالاً ما نیز از او دوست داشته باشیم.
نشان دهید که دارای حس شوخطبعی هستید
تحقیقات نشان دادهاند که داشتن حس شوخطبعی و شادابی در روابط بسیار مفید است. این ویژگی میتواند به افراد کمک کند تا جذابیت بیشتری داشته باشند. به علاوه، نشان دادن اشتباهات خود و گاهی اوقات زمانی که میتوانید اشتباه کنید، میتواند به شما کمک کند تا برای دیگران قابل دوستداشتنتر و قابل ارتباطتر باشید.
لبخند بزنید
در یک تحقیق، چند خانم دانشجو به عکسهای زن دیگری در چهار حالت مختلف نگاه کردند؛ لبخند زدن در یک وضعیت بدنی باز، لبخند زدن در یک وضعیت بدنی بسته، لبخند نزدن در یک وضعیت بدنی باز یا لبخند نزدن در یک وضعیت بدنی بسته. نتایج نشان داد که وقتی زن در تصویر لبخند میزد، بدون توجه به حالت بدنیاش، بیشتر دوست داشته میشد.
تحقیقات دیگر نیز نشان داده است که لبخند زدن در اولین دیدار با کسی میتواند به تضمین به یادآوردن شما توسط آن فرد کمک کند.
روی ارزشهای مشترک تاکید کنید
اگر میخواهید با کسی دوست شوید، تلاش کنید تا روی ارزشها و باورهای مشترکی که با آن فرد دارید تأکید کنید.
گاهی او را مهربانانه لمس کنید
این پدیده به عنوان لمس نیمهخودآگاه شناخته میشود. وقتی شما یک فرد را به طور ماهرانه و غیرقابل تشخیص لمس میکنید، این باعث میشود که او ناخودآگاه احساس صمیمیت بیشتری نسبت به شما کند. این لمس ناخودآگاه میتواند شامل ضربههای آرام یا لمس بازوی فرد مقابل شما شود.
با دوستان آنها دوست شوید
تئوری شبکهی اجتماعی پشت این اثر به نام “بست سهگانه” شناخته میشود، به این معنا که وقتی دو نفر دوست مشترکی دارند، احتمال دوست شدن بیشتر است.
همیشه هم نیاز نیست تعریف و تملق کنید
تئوری سود-زیان کشش بین فردی میگوید که نظرات مثبت شما تأثیر بیشتری دارند اگر آنها را با اندازهگیری کمی از زمان استفاده کنید. نتایج تحقیقات انجام شده در همین زمینه نشان دادند که دانشجویان زمانی هم گروهی خود را بیشتر دوست داشتند که نظرات از مثبت به منفی تغییر میکرد. این نشان میدهد که افراد دوست دارند حداقل به مقداری مشکلات و نقاط ضعف شما را بپذیرند. بنابراین، سعی کنید کمتر از اندازه تعریف و تملق کنید.
گاه به گاه عیبهایتان را نشان دهید
اینکه دیگران هیچ از عیوب شما ندانند چندان هم به نفع شما نیست و برای ایجاد رابطه صمیمی تر و جذابیت بیشتر، گاهی لازم است برخی از عیوب خود را بروز دهید.
از آنها تقلید کنید
این راهبرد منعکس کردن نامیده میشود، و شامل تقلید ماهرانهی رفتار شخص دیگر است. هنگام صحبت کردن با یک نفر، سعی کنید زبان بدن، ژستها، و حالات چهرهی او را تقلید کنید.
در ۱۹۹۹، محققان دانشگاه نیویورک اثر “آفتابپرست” را مطالعه کردند که نشان داد وقتی آدمها به صورت ناخودآگاه رفتار یکدیگر را تقلید میکنند، این تقلید دوست داشتن را تسهیل میکند.
زمان بیشتری را کنار آنها سپری کنید
طبق تاثیر صرف قرارگیری، افراد تمایل دارند چیزهایی را دوست بدارند که با آنها آشنا هستند. علم این پدیده به دههی ۱۹۵۰ برمیگردد، زمانی که محققان مییابند که دانشجویانی که در جاهای نزدیکتر به هم زندگی میکنند، نسبت به دانشجویانی که دورتر از آنها زندگی میکنند، بیشتر احتمال دارند که با هم دوست شوند.
از آدمهای دیگر تعریف کنید
وقتی از آدمهای دیگر به خوبی نقل میکنید و خصیصههای مثبتی را در آنها تاکید میکنید، آدمها این ویژگیها را به شما نیز ارتباط میدهند. به عبارت دیگر، اگر شخصی دیگر را به عنوان نابغه و مهربان توصیف کنید، آدمها به شما نیز این ویژگیها را نسبت میدهند.
بر عکس آن هم صادق است:اگر مدام پشت سر دیگران بدگویی کنید، دوستانتان ویژگیهای منفی را به شما ارتباط خواهند داد. بنابراین، توصیه میشود که از تعریف و تملق نه بیشتر از حد و نه کمتر از حد استفاده کنید و از موارد مثبت تا موارد منفی نظر بدهید.
بیشتر بخوانید:
چگونه با نوجوانان لجباز و عصبی خود رفتار کنیم