دنیای مد

تاریخ انقضای کتونی چه زمانی فرا می‌رسد و نشانه‌های آن چیست

نشانه‌های زیادی وجود دارد که به شما هشدار می‌دهد عمر یک کفش به پایان رسیده و باید برای خرید کفش نو اقدام کنید.

صبح بخیر _ بسیاری از ما کفش‌هایی را می‌پوشیم که عمر مفید آن‌ها به سر آمده، فقط به این دلیل که نمی‌دانیم تاریخ انقضای کتونی چقدر است. همچنین بسیاری از ما نمی‌دانیم که تعویض منظم کفش تا چه میزان برای حفظ سلامت پا اهمیت دارد. نشانه‌های زیادی وجود دارد که به شما هشدار می‌دهد عمر یک کفش به پایان رسیده و باید برای خرید کفش نو اقدام کنید. این امر به‌خصوص برای کفش کتونی اهمیت زیادی دارد؛ زیرا بسیاری عادت دارند به ‌صورت روزمره و مدام از آن استفاده کنند. اگر علاقه‌مند به این موضوع هستید، پ

قانون کلی در مورد تاریخ انقضای کتونی

به ‌عنوان یک قانون و قاعده کلی، کتونی‌هایی که به‌ صورت روزمره استفاده می‌شوند باید هر ۸ الی ۱۲ ماه تعویض شوند. برای افرادی که از کتونی برای کارهای سنگین یا دویدن استفاده می‌کنند، تاریخ تعویض کفش به مسافت طی شده بستگی دارد و اغلب مدل‌های موجود در بازار بین ۵۰۰ تا ۸۰۰ کیلومتر عمر مفید خواهند داشت.

در واقع همان‌طور که در یکی از مقالات شیکومد در مورد “راهنمای خرید کتونی” آمده است: “پیمودن ۵۰۰ تا ۸۰۰ کیلومتر مسافت، بهترین کفش‌های اسپرت را هم به پایان تاریخ مصرف خود نزدیک می‌کند.”

نشانه‌های پایان عمر کفش کتونی

یکی از مهم‌ترین نشانه‌های فرا رسیدن تاریخ انقضای کتونی این است که احساس کنید کفش‌های شما به اندازه زمانی که جدید و نو بودند دیگر راحت نیستند. در واقع لایه زیرین کفش فشرده می‌شود و آن قدرت ارتجاعی را ندارد تا از پاهای شما در هنگام قدم زدن حمایت کند. برای همین ممکن است پس از مدت کوتاهی احساس خستگی کنید یا حتی کف پاهایتان سوزش داشته باشد. به همین دلیل باید همیشه و به‌ طور منظم کفش‌های خود را بررسی کنید تا مشخص شود که سالم هستند یا خیر.

سه شاخص اصلی برای سایش کفش و پایان عمر آن (یا همان تاریخ انقضای کتونی) وجود دارد:

سایش زیره
فشرده شدن زیره میانی
سایش رویه یا بخش داخلی
برای ارزیابی کفش‌های خود، از دستورالعمل‌های زیر استفاده کنید تا ببینید آیا کفش‌های شما فرسوده شده‌اند یا خیر؟!

بررسی بخش زیره کفش
نگاهی به پایینی‌ترین لایه کفش یا همان بخش زیره بیندازید؛ اگر بخش زیره در هر ناحیه بیش ‌از حد فرسوده شده باشد، احتمالاً زمان تعویض آن و خرید کتونی نو رسیده است. برای این کار می‌توانید کفش خود را روی سطحی صاف و یکدست قرار دهید و ببینید که مثل روز اول هستند یا دچار زاویه، فرورفتگی و … شده‌اند. این کار به شما نشان می‌دهد که زیره فرسوده شده است یا نه.

بررسی لایه میانی کفش کتونی
بین بخش زیره و بخش رویی کتونی یک لایه میانی به حالت بالشتک به‌خصوص در قسمت پاشنه وجود دارد که فشرده شدن آن نشان از فرا رسیدن تاریخ انقضای کتونی است. این لایه طوری طراحی شده که در حین فعالیت شما فشار را جذب کند تا به پاها منتقل نشود. با گذشت زمان این لایه فشرده می‌شود و چین‌و‌چروک‌هایی را مشاهده خواهید کرد. اگر متوجه مقدار قابل‌توجهی چین‌وچروک در این لایه شدید احتمالاً کفش نیاز به تعویض دارد. همچنین ممکن است متوجه شوید که کفش‌ها مانند گذشته نرم نیستند.

بررسی رویه و بخش داخلی کفش
به دنبال هرگونه سوراخ یا تغییر حالت غیرمعمول روی کفش خود باشید. به مناطقی که ممکن است در حین پوشیدن به پای شما فشار وارد کند مانند بخش پنجه و زبانه کفش، به دقت توجه کنید. همچنین به ‌طور مرتب کفش‌های خود را از نظر ساییدگی و پارگی بررسی کنید. کفشی با رویه فرسوده علاوه بر ظاهر زشت، به پاهای شما هم صدمه وارد می‌کند.

تاریخ انقضای کتونی به مجموعه‌ای از عوامل بستگی دارد که می‌توانند بر دوام و عمر مفید کفش نیز تأثیر بگذارند. این عوامل شامل مواد استفاده‌ شده برای ساخت و تولید یک کفش، نوع و میزان استفاده، شرایط نگهداری و … هستند.

عوامل موثر در انقضا و فرسودگی کتونی عبارتند از:

متریال استفاده‌ شده برای تولید کفش
شرایط محیطی
شرایط نگهداری و مراقبت از کفش
نوع و میزان استفاده از کفش‌های کتونی
نوع و مدل کفش‌های کتونی
در ادامه به توضیح هر مورد می پردازیم.

۱. متریال استفاده‌ شده برای تولید کفش
نوع موادی که در ساخت لایه‌های زیرین، رویی و داخل کفش استفاده می‌شود در عمر مفید آن اثر دارد. برای مثال کفش‌های پارچه‌ای معمولاً سریع‌تر از کفش‌های پلاستیکی فرسوده می‌شوند. حتی نوع پلاستیک و لاستیک نیز در دوام کفش اثر دارد.

علاوه بر این موارد تاریخ انقضای کفش‌هایی که کیفیت ساخت مناسبی ندارند زودتر از نمونه‌هایی با کیفیت ساخت بالاتر فرا می‌رسد. برای همین توصیه می‌شود در هنگام خرید کتونی به مواردی چون دوخت قوی یا استفاده از چسب باکیفیت دقت داشته باشید.

۲. شرایط محیطی
شرایط محیطی نیز در تاریخ انقضای کتونی اثر دارند. برای مثال پوشیدن چنین کفش‌هایی در شرایط آب و هوایی مرطوب، بارانی یا برفی می‌تواند باعث آسیب به مواد و کاهش عمر کفش شود. همچنین راه رفتن روی سطوح خشن مانند آسفالت یا سنگفرش‌های ناصاف یا استفاده برای ورزش‌های خاص چون سنگ‌نوردی می‌تواند باعث سایش و فرسودگی سریع‌تر کفش‌ها شود.

۳. شرایط نگهداری و مراقبت از کفش
گاهی ممکن است از یک کفش حتی استفاده هم نکنید اما منقضی شده باشد و دیگر نتوانید حتی برای یک‌بار آن را بپوشید؛ شرایط نگهداری که در بروز این امر دخیل هستند عبارت‌اند از:

رطوبت و دما: نگهداری کفش‌ها در مکان‌های مرطوب یا بسیار گرم می‌تواند باعث کاهش عمر مفید آن‌ها شود.
تهویه مناسب: نگهداری کفش‌ها در محل‌هایی با تهویه مناسب، مانع از تجمع رطوبت و رشد باکتری‌ها و قارچ‌ها می‌شود. همچنین در ماندگاری و عمر مفید آن‌ها اثر دارد.
تمیزکاری و مراقبت: تمیز کردن منظم و استفاده از محصولات مراقبتی می‌تواند عمر کفش را افزایش دهد

۴. نوع و میزان استفاده از کفش‌های کتونی
کفش‌هایی که برای پیاده‌روی روزانه یا کارهای عادی به‌ صورت روزمره استفاده می‌شوند، معمولاً دیرتر فرسوده خواهند شد. در مقابل کفش‌های ورزشی معمولاً تحت ‌فشار بیشتری قرار می‌گیرند و سریع‌تر تاریخ انقضای کتونی با چنین کارایی و استفاده‌ای فرا می‌رسد.

۵. نوع و مدل کفش‌های کتونی
کفش‌های کتونی فست مد یا کفش‌های کتانی ارزان بسیار سریع‌تر از یک کفش ورزشی یا کتونی باکیفیت فرسوده می‌شوند. هدف از تولید کفش‌های کتونی فست مد، همان‌طور که از نامشان مشخص است، هماهنگی سریع با ترندها و مد روز بوده و نباید روی دوام بسیار بالای آن‌ها حساب باز کرد.

سخن پایانی

کفش‌های کتونی نیز چرخه زندگی خود را دارند که به سه مرحله نو، مرحله میانی و در نهایت فرسودگی تقسیم می‌شوند. چک کردن مرتب کفش و مراقبت درست از آن فرسودگی کفش را به تأخیر می‌اندازد؛ اما یک قانون مهم برای تاریخ انقضای کتونی وجود دارد: “در صورت استفاده مدام بهتر است هر سال کفش‌های خود را عوض کنید.” فراموش نکنید این قانون مهم برای حفظ سلامت پاهای شما و وارد نشدن فشار به کمر و زانو است. همچنین با چک کردن لایه‌های مختلف کفش خود می‌توانید زودتر از موعد علائم فرسودگی را شناسایی کرده و برای خود کفش‌های جدید و راحت بخرید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا