سلامت

بهترین نان برای دیابتی ها (معرفی ۵ نوع نان)

نان را می توان با هر چیزی خورد. در واقع نان بین همه محبوبیت دارد

صبح بخیر _  نان را می توان با هر چیزی خورد. در واقع نان بین همه محبوبیت دارد، اما اگر دیابتی هستید، ممکن است به این فکر کنید که آیا می توان آن را بدون افزایش سطح قند خون مصرف کرد. از آنجایی که نان ها دارای کربوهیدرات هستند، می توانند سطح گلوکز خون را بالا ببرند و احتمال عوارض دیابت را افزایش دهند. یعنی اصلا نباید نان بخوری؟ خوب، نان می تواند بخشی از برنامه غذایی سالم شما باشد، اما فقط کافی است از بین سالم ترین و بهترین نان ها برای دیابتی ها انتخاب کنید!

چرا نان سفید برای دیابتی ها مضر است؟

نان سفید برای بیماران دیابتی ایده آل نیست زیرا از آرد تصفیه شده تهیه می شود که شاخص گلیسمی بالایی دارد. این بدان معناست که می تواند باعث افزایش سریع سطح قند خون پس از مصرف شود. در طول فرآیند تصفیه، بیشتر فیبر، ویتامین ها و مواد معدنی حذف می شوند. چیزی که باقی می ماند محصولی است که به سرعت هضم و جذب می شود و منجر به افزایش شدید سطح گلوکز خون می شود. این می تواند مدیریت قند خون را برای افراد مبتلا به دیابت چالش برانگیزتر کند. بد نیست با راهکارهای کنترل قند خون اشنا شوید.

نان هندی مانند روتی یا چاپاتی گندم کامل در مقایسه با نان سفید می تواند گزینه بهتری در دیابت باشد. این نان ها معمولاً از آرد غلات کامل تهیه می شوند که حاوی فیبر بیشتری است. فیبر با افزایش زمان تخلیه معده به کاهش سرعت جذب قند کمک می کند. با این حال، بار گلیسمی همچنان باید در نظر گرفته شود، زیرا اندازه وعده ها و نوع آرد استفاده شده می تواند بر کنترل قند خون تأثیر بگذارد.

بهترین نان برای دیابتی ها کدام است؟

می توانید از بین نان های زیر انتخاب کنید:

۱. نان سبوس دار
به گفته انجمن دیابت آمریکا، از نان غلات کامل مانند گندم کامل یا جو دوسر استفاده کنید، زیرا آنها فیبر دارند. نان سبوس دار سرشار از فیبر است که می تواند به کاهش جذب قند در جریان خون کمک کند. وجود فیبر در نان سبوس دار همچنین می تواند شما را برای مدت طولانی تری سیر نگه دارد و از پرخوری جلوگیری می کند.

۲. بهترین نان برای دیابتی ها: نان چند غله
نان چند دانه ای از ترکیب غلاتی مانند آرد گندم کامل، جو دوسر، ارزن، دانه کتان، آب، مخمر و نمک تهیه می شود. همه آنها به محتوای فیبر بالاتر و شاخص گلیسمی پایین کمک می کنند. تنوع غلات همچنین طیف وسیع تری از مواد مغذی را فراهم می کند.

۳. نان چاودار
در طی یک مطالعه در سال ۲۰۲۲ که در Frontiers in Nutrition منتشر شد، غذاهای مبتنی بر چاودار، از جمله نان چاودار، تأثیر مثبتی بر پاسخ‌های انسولین و گلوکز در مرحله بعد از غذا یا زمان بعد از غذا داشتند. نان چاودار حاوی فیبر است که می تواند به بهبود حساسیت به انسولین و کنترل سطح قند خون کمک کند.

۴. نان خمیر مایه
طی تجزیه و تحلیل مارس ۲۰۲۴ که در Critical Reviews In Food Science and Nutrition منتشر شد، محققان دریافتند که نان خمیر ترش می تواند به کاهش افزایش قند خون پس از غذا کمک کند، وضعیتی که زمانی اتفاق می افتد که سطح گلوکز خون بلافاصله بعد از غذا بالا می رود. فرآیند تخمیر در نان خمیر ترش می تواند شاخص گلیسمی آن را کاهش دهد و باعث کند هضم آن شود و کمتر باعث افزایش قند خون شود. اسیدهای طبیعی موجود در خمیر ترش هضم کربوهیدرات را نیز کند می کند.

۵. بهترین نان برای دیابتی ها: نان جو
طی یک مطالعه در سال ۲۰۱۱ که در مجله غدد درون ریز و متابولیسم ایران منتشر شد، نان جو دوسر در کاهش گلوکز خون موثر بود. جو دوسر سرشار از بتا گلوکان است، نوعی فیبر محلول که می تواند به کاهش سطح کلسترول و مدیریت قند خون کمک کند.

بیشتر بخوانید:

این سبزی هم ویتامین C دارد هم برای لاغری معجزه می‌کند

منبع
خبرنامه

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا