این وسیله خطرناک را سریعا از آشپزخانه بیرون بیاندازید
پژوهشی جدید نشان میدهد پلاستیک سیاه رنگی که در اسباببازیهای کودکان، ظروف بیرونبر، ظروف آشپزخانه استفاده میشود، خطرناک هستند.
صبح بخیر _ پلاستیکهای مورد استفاده برای تولید محصولات مصرفی به دلیل اشتباهات در بازیافت زبالههای الکترونیکی به مواد بازدارنده شعله آلوده شدهاند.
این مواد شیمیایی سمی از وسایل مورد استفاده روزانه وارد بدن میشوند. بر اساس یک پژوهش در اردیبهشت ۱۴۰۳، افرادی که دارای بالاترین سطح این مواد شیمیایی در جریان خون خود بودند، تقریباً ۳۰۰ ٪ بیشتر در معرض خطر مرگ ناشی از سرطان قرار دارند. مصرف از این مواد اولیه شیمیایی در سال ۱۴۰۰ به دلیل ارتباط با سرطان، مشکلات غدد درون ریز و تیروئید، رشد جنین و کودک، اختلالات عصبی رفتاری و سیستم ایمنی به طور کامل ممنوع شد. علیرغم این محدودیتها، این مواد اولیه هنوز در ۷۰ درصد نمونههای آزمایش شده در اروپا وجود دارند. قرار گرفتن در معرض ظروف پلاستیکی سیاه و سفید آشپزخانه مانند کاردک و ملاقهها، محققان برآورد کردهاند یک فرد میتواند روزانه به طور متوسط در معرض میلیونها ذره شیمیایی خطرناک قرار میگیرد.
لیندا برنبام، سم شناس و مدیر سابق مؤسسه ملی علوم بهداشت محیطی آمریکا، پیشنهاد میکند از اسباب بازیها و وسایل خانگی پلاستیکی روزانه استفاده نشود. بر اساس وب سایت شورای شیمی آمریکا، دستگاههای الکترونیکی که از مواد بازدارنده شعله به عنوان راهی برای جلوگیری از آتش سوزی استفاده میکنند، در خانهها بسیار رایج هستند. تولیدکنندگان همچنین از مواد ضد شعله در مبلها، روکشهای داخلی خودرو، صندلیهای ماشین نوزاد، روکشهای فرش، تشکهای یوگا با فوم و وسایل کودک استفاده میکنند. به گفته مؤسسه ملی علوم بهداشت محیطی آمریکا این مواد شیمیایی در هوا آزاد میشوند و سپس به همراه گرد و غبار به غذا و آب میچسبند و وارد بدن میشوند.
اتحادیه بازدارنده شعله آمریکای شمالی، که نماینده سازندگان و استفاده کنندگان مواد شیمیایی مقاوم در برابر شعله است، به گفت که مطالعه جدید سطوح واقعی قرار گرفتن در معرض در انسان یا مسیرهای مواجهه را در نظر نمیگیرد. این کشف جدید اهمیت بازیافت صحیح را نشان میدهد تا مواد شیمیایی خطرناک در محصولات بازیافتی استفاده نشوند. این پژوهش فقط پلاستیکهای سیاه را مورد بررسی قرار داد، بنابراین نمیتوان تعیین کرد آیا رنگهای دیگر پلاستیک بازیافتی نیز میتوانند خطرناک باشند.
کارشناسان میگویند راههایی وجود دارد که مصرفکنندگان میتوانند خطر ناشی از مواد بازدارندههای شعله در محصولات مصرفی روزانه خود را کاهش دهند. بهتر است بجای استفاده از ظروف پلاستیکی آشپزخانه با گزینههای فولادی ضد زنگ جایگزین شوند. در زمان خرید وسایل پلاستیکی جدید نیز باید احتیاط بیشتری به خرج داده شود. گردگیری و تمیز کردن منظم گرد و غبار موجود در خانه که احتمالاً با پلاستیک و سایر مواد شیمیایی نگران کننده آلوده شدهاند، مواد شیمیایی بازدارنده شعله را نیز از بین میبرد. شستن مکرر دستها و تهویه مناسب نیز میتواند کمک کننده باشد. حتی ظروف پلاستیکی ساخته شده برای استفاده در ماکروویو نیز نباید در معرض گرما قرار بگیرند.
بیشتر بخوانید: