دانستنی هاویژه/توضیح دار

اولین سلبریتی‌های جهان چه کسانی بودند

در دنیای امروز، شهرت و مشهور بودن به امری عادی تبدیل شده است

صبح بخیر _ در دنیای امروز، شهرت و مشهور بودن به امری عادی تبدیل شده است. با نگاهی به تلویزیون، گوشی‌های هوشمند و روزنامه‌ها، چنین به نظر می‌رسد که همه به دنبال شهرت از هر طریقی هستند. اما واقعیت این است که پدیده شهرت، ریشه‌ای عمیق در تاریخ بشر دارد. از دوران باستان تا به امروز، همواره افرادی بوده‌اند که به دلایل مختلف در کانون توجه قرار گرفته‌اند. تفاوت اصلی در این است که بسیاری از این سلبریتی های گذشته، تأثیری ماندگار بر تاریخ جهان گذاشته‌اند. در ادامه، نگاهی خواهیم داشت به برخی از نخستین و تأثیرگذارترین سلبریتی های تاریخ.

نخستین مردان سلبریتی تاریخ
اسکندر کبیر

پادشاه مقدونی و نابغه نظامی که در مدتی کوتاه، شرق مدیترانه، مصر، خاورمیانه و بخش‌هایی از آسیا را فتح کرد. لشکرکشی‌های او پس از مرگش در سال ۳۲۳ پیش از میلاد به افسانه تبدیل شد و بر تاکتیک‌های نظامی ژنرال‌های یونانی و رومی بعدی تأثیر گذاشت.

ارسطو

فیلسوف و دانشمند یونان باستان که بنیانگذار منطق مدرن شناخته می‌شود. او به همراه سقراط و افلاطون، پایه‌های فلسفه غرب را بنا نهاد و تا امروز یکی از بزرگترین متفکران تاریخ جهان محسوب می‌شود.

عیسی مسیح

چهره مرکزی مسیحیت که میلیون‌ها نفر او را تجسم خدا می‌دانند. عیسی در سن ۳۰ تا ۳۳ سالگی درگذشت، اما تأثیر او بر تاریخ جهان همچنان پابرجاست.

مارکو پولو

بازرگان و ماجراجوی ونیزی که از سال ۱۲۷۱ تا ۱۲۹۵ میلادی از اروپا به آسیا سفر کرد. سفرنامه او، یکی از نخستین کتاب‌های سفرنامه جهان بود که فرهنگ و ساختار داخلی دنیای شرق را برای اروپاییان توصیف کرد.

لئوناردو داوینچی

نقاش، مهندس، دانشمند، نظریه‌پرداز، مجسمه‌ساز و معمار ایتالیایی دوره رنسانس که طرح‌های او برای اختراعاتی مانند ماشین‌های پرنده، وسایل نقلیه زرهی و سیستم‌های هیدرولیک، صدها سال جلوتر از زمان خود بودند.

واسکو دو گاما

 

کاشف پرتغالی که اولین اروپایی بود که از راه دریا به هند رسید. سفرهای او آغازگر تجارت پرسود ادویه و همچنین شروع دوره جدیدی از چندفرهنگی جهانی بر پایه دریانوردی بود.

کریستف کلمب

دریانورد ایتالیایی که چهار سفر دریایی از اسپانیا به آمریکا انجام داد و راه را برای اکتشاف و استعمار گسترده اروپاییان در قاره آمریکا هموار کرد.

مارتین لوتر

کشیش آلمانی که چهره اصلی اصلاحات پروتستان در قرن ۱۶ بود. باورهای الهیاتی او منجر به تقسیم مسیحیت غربی بین کاتولیک رومی و سنت‌های جدید پروتستان شد.

گالیلئو گالیله

ستاره‌شناس و فیزیکدان ایتالیایی که نسخه اولیه دماسنج را اختراع کرد. او به خاطر ارتقای تلسکوپ، «پدر نجوم رصدی» نامیده می‌شود.

ویلیام شکسپیر

بزرگترین نویسنده انگلیسی زبان و برجسته‌ترین نمایشنامه‌نویس جهان که می‌توان او را یکی از نخستین چهره‌های مشهور دنیای سرگرمی دانست.

رامبراند

یکی از برجسته‌ترین نقاشان هلندی قرن ۱۷ که امروزه آثارش میلیون‌ها دلار در حراجی‌ها به فروش می‌رسد.

آیزاک نیوتن

دانشمند انگلیسی که نظریه جاذبه و قوانین حرکت را فرموله کرد. افسانه‌ها می‌گویند که او با دیدن سقوط یک سیب به فکر نظریه جاذبه افتاد.

ولفگانگ آمادئوس موتسارت

آهنگساز نابغه اتریشی که از ۵ سالگی در سالن‌های کنسرت اجرا می‌کرد. او در ۳۵ سالگی درگذشت، اما میراثش به عنوان یکی از بزرگترین آهنگسازان تاریخ موسیقی غرب پابرجاست.

جرج واشنگتن

از پدران بنیانگذار و اولین رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا که الگوی شخصیت و رهبری بود. سنت دو دوره ریاست جمهوری که او بنا نهاد، در سال ۱۹۵۱ به اصلاحیه ۲۲ قانون اساسی آمریکا تبدیل شد.

لودویگ فان بتهوون

آهنگساز آلمانی که همراه با موتسارت، یکی از تأثیرگذارترین چهره‌های تاریخ موسیقی کلاسیک است. آثار او همچنان جزو پراجراترین قطعات در رپرتوار موسیقی کلاسیک هستند.

برت ویلیامز و جرج واکر

دو هنرمند سیاه‌پوست آمریکایی که در اواخر قرن ۱۹ و اوایل قرن ۲۰ به شهرت رسیدند. آن‌ها از تأثیرگذارترین چهره‌های تاریخ موسیقی مدرن هستند، هرچند امروزه کمتر شناخته شده‌اند.

نخستین زنان سلبریتی تاریخ
نفرتیتی

همسر فرعون آخناتون در مصر باستان که زیبایی و وقار او توسط مجسمه معروفش – یکی از پرتکرارترین آثار هنری آن دوران – به شهرت رسید.

کلئوپاترا

ملکه مشهور مصر باستان که روابطش با ژولیوس سزار و مارک آنتونی، او را به یکی از چهره‌های افسانه‌ای تاریخ تبدیل کرد.

ژاندارک

قهرمان ملی فرانسه که نقش مهمی در محاصره اورلئان داشت. او در سال ۱۴۳۱ سوزانده شد و بعدها به عنوان یکی از قدیسان حامی فرانسه شناخته شد.

خرم سلطان (روکسلانا)

یکی از قدرتمندترین و تأثیرگذارترین زنان در امپراتوری عثمانی که در قرن ۱۶ میلادی، در دوره معروف به «سلطنت زنان» به شهرت رسید.

الیزابت اول

آخرین حاکم دوره تودور که از سال ۱۵۵۸ تا ۱۶۰۳ بر انگلستان و ایرلند حکومت کرد و به خاطر باکرگی‌اش مشهور شد.

ماری آنتوانت

آخرین ملکه فرانسه پیش از انقلاب فرانسه که به خاطر سبک زندگی تجملی و مدهای عجیبش شهرت یافت. او در سال ۱۷۹۳ در پاریس اعدام شد.

کاترین کبیر

امپراتریس روسیه که دوران طولانی حکومتش با رنسانس فرهنگ و علوم در روسیه همراه بود و منجر به تأسیس شهرها، دانشگاه‌ها و تئاترهای جدید شد.

ملکه ویکتوریا

ملکه بریتانیا که ۶۳ سال و ۲۱۶ روز حکومت کرد. دوران او که به عصر ویکتوریایی معروف است، با تغییرات مهم صنعتی، سیاسی، علمی و نظامی در بریتانیا همراه بود.

فلورانس نایتینگل

پرستار و مددکار اجتماعی انگلیسی که به عنوان بنیانگذار پرستاری مدرن شناخته می‌شود و در جنگ کریمه شهرت یافت.

سارا برنار

بازیگر فرانسوی که بسیاری او را اولین ستاره درجه یک دنیای سرگرمی می‌دانند. او یکی از اولین بازیگران زن مشهور بود که در ضبط صدا و فیلم‌های سینمایی حضور یافت.

املین پنکهرست

فعال سیاسی بریتانیایی که نقش مهمی در جنبش حق رأی زنان داشت. او در سال ۱۹۱۸ به شهرت ملی رسید زمانی که تلاش‌های جنبش حق رأی زنان به ثمر نشست و زنان حق رأی را به دست آوردند.

ماری کوری

فیزیکدان و شیمیدان لهستانی-فرانسوی که اولین زن برنده جایزه نوبل و اولین فردی بود که دو بار این جایزه را دریافت کرد. او به خاطر تحقیقات پیشگامانه در زمینه رادیواکتیویته و کشف عناصر پولونیوم و رادیوم شهرت جهانی یافت.

کوکو شنل

طراح مد فرانسوی که بنیانگذار برند شَنِل بود. او در دوران پس از جنگ جهانی اول، سبک اسپرت و راحت را به عنوان استاندارد مد زنانه رواج داد. عطر شماره ۵ شنل، یکی از پرفروش‌ترین عطرهای جهان است.

نینا مای مک‌کینی

یکی از اولین ستاره‌های سیاه‌پوست سینمای آمریکا که به دلیل زیبایی خیره‌کننده‌اش در اروپا به «گاربوی سیاه» معروف شد. او از سال ۱۹۲۷ تا ۱۹۶۷ در صحنه تئاتر و سینما فعال بود.

هلن کلر

نویسنده آمریکایی که نامش با حقوق معلولان گره خورده است. کلر که در ۱۹ ماهگی بینایی و شنوایی خود را از دست داد، به خاطر فعالیت‌هایش در زمینه حقوق زنان، صلح‌طلبی، سوسیالیسم و حمایت از کنترل زاد و ولد به شهرت رسید.

آن فرانک

دختر یهودی آلمانی که خاطراتش از زندگی در خفا تحت آزار نازی‌ها را ثبت کرد. او یکی از شناخته‌شده‌ترین قربانیان هولوکاست است و خاطراتش به یکی از مهم‌ترین اسناد تاریخی این دوره تبدیل شده است.

منبع
روزیاتو

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا