داستان کوتاه

اصطلاح ماست​ ها را کیسه کردن از کجا آمده است

روزی به مختارالسلطنه (رییس شهربانی دوره رضاشاه) اطلاع دادند که قیمت ماست در تهران خیلی گران شده است.

صبح بخیر _ روزی به مختارالسلطنه (رییس شهربانی دوره رضاشاه) اطلاع دادند که قیمت ماست در تهران خیلی گران شده است. مختارالسلطنه دستور داد که کسی حق ندارد ماست را گران بفروشد.

مدتی که گذشت برای اطمینان خاطر با قیافه ناشناخته به یکی از مغازه‌های لبنیات فروشی رفت و مقداری ماست خواست.

ماست فروش که او را نشناخته بود، پرسید: چه جور ماستی می‌خواهی؟ ماست معمولی یا ماست مختارالسلطنه!

مختارالسلطنه با حیرت و شگفتی پرسید: مگه این دوتا ماست چه فرقی باهم دارند؟

ماست فروش گفت: ماست معمولی همان است که از شیر می‌گیرند و بدون آب است و با قیمت دلخواه. اما ماست مختارالسلطنه همین ظرف دوغ است که در جلوی مغازه می‌بینید و یک سوم آن ماست و باقی آب است و به نرخ مختار السلطنه می‌فروشیم و بدان نیز لقب دادیم. حالا کدام را می خواهی؟!

مختارالسلطنه دستور داد ماست فروش را جلوی مغازه‌اش به طور وارونه آویزان کردند و بند شلوارش را محکم ببستند. سپس ظرف دوغ را از بالا در دو لنگه شلوارش سرازیر کردند و شلوارش را از بالا به مچ پاهایش ببستند. سپس به او گفت: آنقدر باید به این شکل آویزان باشی تا تمام آبهایی که داخل این ماست کردی از شلوارت خارج شود که دیگر جرات نکنی آب داخل ماست بکنی!

وقتی بقیه لبنیات فروش‌ها از این ماجرا با خبر شدند، همه ماست ها را کیسه کردند، یعنی بدون قاطی کردن آب ماست را ریختند توی کیسه و فروختند.

کاربرد اصطلاح ماست​ ها را کیسه کردن
ضرب‌المثل معروف ماست‌ها را کیسه کردن، به معنای ترسیدن است و زمانی کاربرد دارد که شخصی از شنیدن خبر یا هشداری ترسیده باشد و اقدام لازم را برای رفع خطر انجام بدهد که در اصلاح می‌گویند فلانی ماستش را کیسه کرد.

بیشتر بخوانید:

داستان کوتاه غذای فاسد

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا