طرز تهیه خورشت سیب ترش شیرازی خوشمزه
دراین مطلب به شما خورشت سیب ترش شیرازی را آموزش میدهیم. این غذای شیرازی را حتما امتحان کنید و از خوردن آن در کنار خانواده لذت ببرید.
دراین مطلب به شما خورشت سیب ترش شیرازی را آموزش میدهیم. این غذای شیرازی را حتما امتحان کنید و از خوردن آن در کنار خانواده لذت ببرید.
برای این خورشت باید حتما سیب های سبز ترش که سفت تر و ترش تر از سیب های دیگه می باشد رو تهیه کنید.
مواد لازم
گوشت ۲۵۰ گرم
پیاز ۱ عدد
رب ۳ قاشق غذاخوری
سیب زمینی خلال شده و سرخ شده ۳ عدد
روغن به اندازه لازم
سیب ترش ۵۰۰ گرم
نمک، فلفل، زردچوبه به اندازه لازم
طرز تهیه
ابتدا پیاز را با کمی روغن تفت دهید و گوشت را به همراه فلفل، زردچوبه و رب به پیاز اضافه کنید و تفت دهید. سپس مقداری آب به گوشت اضافه کنید و با حرارت ملایم بگذارید تا گوشت بپزد.
بعد از پختن گوشت، سیب ترش ها را خرد کرده و در کمی روغن تفت دهید و به گوشت اضافه کنید.
در این مرحله نمک را اضافه کرده، چند دقیقه لازم است تا سیب ها بپزد، وقتی خورش را داخل ظرف کشیدید سیب زمینی سرخ شده را کنار خورش بریزید.
نکته خورشت سیب ترش شیرازی
آب خورشت باید کم باشد.
مصرف شکر داخل خورشت برای تعدیل ترشی سیب هست و جای نمک رو نمیگیره .
کالری خورشت سیب ترش شیرازی
در هر ۱۰۰ کرم از خورشت سیب ترش ۱۵۲ کالری وجود دارد.
در هر قاشق از سیب ترش ۲۲.۸ کالری وجود دارد.
خورشت سیب درختی یکی از غذا های سنتی و قدیمی ایرانی است که شاید امروزه خیلی مورد توجه کدبانوهای ایرانی نباشد.
البته باید بدانید که اگر این خورش را به روش سنتی درست کنید، طعمی بی نظیر و خوشمزه مثل خورشت به آلو یا خورشت سیب ترش شیرازی را تجربه خواهید کرد.
مواد لازم
گوشت خورشتی ۳۰۰ تا ۴۰۰ گرم
پیاز ۱ عدد درشت
سیب استخوانی ۳ عدد متوسط
لپه ۱ پیمانه
رب گوجه فرنگی ۲ قاشق غذاخوری
گرد لیمو عمانی ۱ قاشق غذاخوری
زعفران دم کرده ۲ قاشق غذاخوری
آلو بخارا (اختیاری) ۸ عدد
نمک و فلفل سیاه به مقدار کافی
زردچوبه، روغن و داچین به مقدار کافی
طرز تهیه خورشت سیب درختی
مرحله اول
برای تهیه خورشت خوشمزه سیب درختی متفاوت از خورشت سیب ترش شیرازی ابتدا لپه را از چند ساعت قبل درون یک کاسه خیس می کنیم تا نفخش برطرف شود، سپس آنرا آبکشی می کنیم و درون یک قابلمه مناسب می ریزیم. در ادامه قابلمه را روی حرارت متوسط قرار می دهیم.
مرحله دوم
در این مرحله ۱ قاشق غذاخوری روغن اضافه می کنیم و لپه را چند دقیقه تفت می دهیم تا کمی سرخ شود، سپس ۲ تا ۳ لیوان آب به قابلمه اضافه می کنیم و درب قابلمه را می گذاریم تا لپه به مدت حدودا یک ساعت بپزد.
مرحله سوم
در این مرحله پیاز را به صورت نگینی یا خلالی ریز خرد می کنیم، سپس یک قابلمه مناسب روی حرارت قرار می دهیم و ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری روغن مایع به قابلمه اضافه می کنیم. در ادامه پیاز را به قابلمه اضافه می کنیم.
مرحله چهارم خورشت سیب درختی
در این مرحله پیاز را چند دقیقه تفت می دهیم تا سبک و شیشه ای شود، سپس مقداری زردچوبه اضافه می کنیم و دو دقیقه دیگر تفت می دهیم تا زردچوبه و پیاز با هم یکدست شوند. حالا گوشت را به صورت قیمه ای خرد کرده و به قابلمه اضافه می کنیم.
مرحله پنجم
حالا گوشت را هم به خوبی تفت می دهیم، تا رنگش تغییر کند و کمی سرخ شود. در حین تفت دادن گوشت مقداری فلفل سیاه هم اضافه می کنیم. پس از اینکه رنگ گوشت تغییر کرد، ۳ تا ۴ پیمانه آب جوش به قابلمه اضافه می کنیم.
مرحله ششم
پس از اینکه لپه پخت، آنرا آبکشی می کنیم و کنار می گذاریم. در ادامه رب گوجه فرنگی را به همراه ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری روغن در یک تابه کوچک تفت می دهیم تا کاملا سرخ شود. زمانی که گوشت پخت، لپه و رب گوجه فرنگی را اضافه می کنیم.
مرحله هفتم
حالا به مدت ۴۵ دقیقه زمان می دهیم تا مواد خورش با هم بپزند. در ادامه سیب ها را به صورت خلالی درشت خرد می کنیم، سپس یک تابه مناسب روی حرارت قرار داده و کمی روغن اضافه می کنیم. در ادامه سیب ها را به تابه اضافه می کنیم.
مرحله هشتم
سیب ها را چند دقیقه تفت می دهیم تا کمی سرخ شوند، سپس کنار می گذاریم.
توجه داشته باشید که نوع سیب مانند خورشت سیب ترش شیرازی خیلی مهم است و حتما باید از سیب های استخوانی و با بافتی شبیه به بافت میوه به استفاده شود.
مرحله نهم
زمان اضافه کردن سیب ها هم ۴۵ دقیقه قبل از سرو خورش است، اگر این زمان طولانی تر شود، ممکن است سیب ها له شوند. زمانی که بخواهیم سیب را اضافه کنیم آلو بخارا را هم از قبل ۲۰ دقیقه در آب سرد می خیسانیم.
مرحله دهم
آلو بخارا هم به همراه سیب به خورشت اضافه می کنیم. اضافه کردن آلو بخارا اختیاری است و در صورت تمایل می توانید آلو بخارا را از مواد لازم حذف کنید. در پایان پخت دارچین را به همراه زعفران دم کرده، گرد لیمو عمانی و مقداری نمک اضافه می کنیم.
مرحله یازدهم
اجازه می دهیم خورش ۱۰ تا ۱۵ دقیقه دیگر روی حرارت بماند و به خوبی جا بیفتد. در پایان خورش را درون ظرف مناسب می کشیم و به همراه برنج آبکش یا کته سرو می کنیم.
بیشتر بخوانید: