دنیای مدویژه ها

بهترین راهکارها برای رفع جای بخیه بعد از جراحی بینی

جای بخیه بعد از عمل بینی کی از بین میره؟ در ادامه با ما همراه باشید تا به تمامی سوالات شما در این باره پاسخ داده شود.

علت بجا ماندن جای بخیه بعد از جراحی بینی چیست ؟

صبح بخیر _ جراحی بینی با اعمال تغییر بر ساختار داخلی بینی (استخوان و غضروف) و هم چنین بافت نرم بینی همراه است و در پایان و بعد از اعمال تغییرات مورد نیاز، برش ها بخیه زده می شوند و پوست بر روی ساختار جدید بینی کشیده خواهد شد.

به همین خاطر، بسیاری از افرادی که خواهان انجام رینوپلاستی هستند، نگران این مساله هستند که آیا جای بخیه باقی می ماند؟ آیا بخیه ها دائمی هستند؟ در ادامه همراه ما باشید تا به بررسی تمام سوالات شما در خصوص جای بخیه بعد از جراحی بینی بپردازیم.

انواع بخیه در روش های جراحی بینی

جراحی بینی به دو روش باز و بسته انجام می شود که جای بخیه در هر یک و متناسب با نحوه انجام جراحی متفاوت می باشد که به بررسی هر یک خواهیم پرداخت:

جراحی بینی به روش باز
در این روش، برشی بر روی کولوملا (ناحیه ما بین تیغه میانی بینی) زده می شود و امکان دسترسی بیشتر پزشک به ساختارهای داخلی بینی فراهم می گردد که گاها ممکن است برش های دیگری نیز زده شود. به همین خاطر، جای بخیه بیشتری در این روش باقی می ماند و مدت زمان طولانی تری برای ترمیم زخم ها نیاز می باشد. تقربیا می توان این گونه گفت که بیشتر جراحی های بینی به روش باز انجام می شوند.

جراحی بینی به روش بسته
در این روش، هیچ گونه برشی در قسمت خارجی بینی زده نمی شود و هرگونه تغییر از طریق برش های داخلی اعمال خواهد شد، به همین خاطر، هیچ گونه جای زخم و بخیه ای بعد از جراحی مشخص نخواهد بود و دوره نقاهت و ترمیم نیز به مراتب کوتاه تر می باشد. روش بسته معمولا زمانی انتخاب می شود که تغییرات جزئی در بینی باید اعمال شود.

علت باقی ماندن جای بخیه بعد از جراحی بینی

باقی ماندن جای بخیه بعد از جراحی بینی در هر فردی متفاوت است و به عوامل مختلفی بستگی دارد، از جمله:

انتخاب پزشک کم تجربه : در صورتی که جراح تخصص و مهارت کافی برای انجام جراحی بینی نداشته باشد، بخیه ها را به گونه ای می زند که بیشتر قابل مشاهده باشند.

وضعیت پوست : افرادی که پوست ضخیم تری دارند، جای بخیه بیشتر در آن ها باقی می ماند، از طرفی در افرادی که جراحی را در سنین بالاتر انجام می دهند، به دلیل کاهش تولید کلاژن در پوست، بخیه ها با روند کندتری بهبود پیدا می کنند.

تماس با نور خورشید : قرار گرفتن زیر نور مستقیم خورشید می تواند از جمله دلایل ورم بینی و بروز عوارضی مانند خونریزی و عفونت باشد، از طرفی می تواند باعث تیره تر شدن جای زخم و بخیه شود.

استعمال دخانیات : سیگار و قلیان دو عاملی هستند که روند خونرسانی و اکسیژن رسانی به بافت را مختل می کنند و باعث می شوند تا زخم ملتهب شود و روند ترمیم کند شود که در نهایت، جای زخم و بخیه روی صورت شما باقی خواهد ماند.

میزان رعایت مراقبت ها توسط خود فرد : بعد از جراحی یک سری باید و نبایدها در خصوص مراقبت از زخم در اختیار شما قرار می گیرد، مواردی مانند استفاده از پماد و تمیز نگه داشتن زخم که در صورتی که فرد نسبت به رعایت این قبیل موارد اهمیتی ندهد، شاهد باقی ماندن جای زخم و بخیه خواهیم بود.

راهکارهای رفع جای بخیه بعد از جراحی بینی

دروه نقاهت و رعایت مراقبت ها، مهم ترین مرحله از عمل بینی و حاصل شدن نتایج ایده آل می باشد که بخیه ها بعد از گذشت چند روز کشیده می شوند و کاملا طبیعی است که جای بخیه مشاهده شود که چندان هم خوشایند نخواهد بود. از این رو، نیاز است تمامی مراقبت ها و دستورات گفته شده توسط پزشک به دقت رعایت شود تا به رفع جای زخم و بخیه ها نیز کمک گردد. مواردی از قبیل:

استفاده از پماد : از آن جایی که پمادهای تجویز شده حاوی زینک اکسید، ویتامین A و D هستند، منجر به تحریک تولید سلول های پوستی جدید می شوند و در نهایت، به رفع جای بخیه نیز کمک خواهد شد.

ماساژ بینی : جای بخیه ای که تشکیل می شود، حاوی کلاژن است، از طرفی خود بدن برای بسته شدن جای زخم هم کلاژن تولید می کند و این حالت در افرادی که پوست ضخیم تری دارند، باعث می شود تا بافت اسکار و جای بخیه ضخیم تر باشد. ماساژ دادن اصولی بینی کمک می کند تا بافت فیبری و کلاژنی تولید شده ضعیف تر شود، به علاوه این که جلوی جمع شدن خون و مایعات داخل بینی گرفته می شود و به کاهش ورم و کبودی بعد از عمل نیز کمک خواهد شد.

تمیز نگه داشتن بخیه ها : یکی از مهم ترین مواردی که باید به آن اهمیت داده شود، پیشگیری از عفونی شدن بخیه هاست به همین خاطر، بعد از هر بار شستشو ، پوست باید کاملا خشک شود و از پماد تتراسایکلین استفاده کنید. هر زمان که متوجه شدید، چسب بینی خیس شده، سریعا آن را تعویض کنید.

مراقبت ضروری در دوران نقاهت جراحی بینی

از انجام فعالیت های شدید بدنی، ورزش، بلند کردن اجسام سنگین یا پایین نگه داشتن سر به مدت حداقل یک تا دو ماه باید خودداری شود، البته می توانید ورزش های سبک مانند پیاده روی داشته باشید تا خونرسانی بهتری در بدن انجام شود و روند ترمیم با سرعت بیشتری طی گردد.

جهت کاهش ورم و التهاب، از کمپرس یخ استفاده کنید که این کار حتی می تواند به ترمیم سریع تر زخم ها و بخیه ها نیز کمک کند.

تا جایی که می توانید در تماس طولانی مدت با نور خورشید قرار نگیرید، چرا که گرما می تواند منجر به تشدید ورم و التهاب شود و روند ترمیم زخم ها نیز کندتر خواهد شد.

از استعمال دخانیات و مصرف مشروبات الکلی دوری کنید تا خللی در خون‌رسانی و اکسیژن رسانی به بینی و بخیه ها وارد نگردد.

بیشتر بخوانید:

با این ۸ ماده مقوی برای پوست با پیری خداحافظی کنید

منبع
پارسا بیوتی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا